De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Expo 'Kunst en Vliegwerk' in Wouw

Geschreven door Redactie op .

Op zondag 15 april vindt de opening plaats van de expositie 'Kunst en vliegwerk' van Stichting CuMaWo in Markant aan de Markt 4 in Wouw. De expositie is te zien van zondag 15 april tot en met zondag 3 juni.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met vriendschap als uitgangspunt. Op het eind van de middelbare school begon een bijzondere vriendschap: Yvonne Telleman en Anouk Gunter gingen samen naar het SISA te Antwerpen om het vak publiciteitstekenen te volgen. Daarna werkten zij bij diverse reclamebureaus. Tussen de bedrijven door werd door beiden hard gewerkt aan kunstwerken, zowel schilderijen als beelden.

Beelden van Yvonne Telleman
Haar fascinatie voor houdingen komt bijzonder naar voren in haar werk. In haar veelal figuratieve werk staat de mens centraal, waarbij het gebruikte materiaal, klei, steen of gips, karakterbepalend is.
Ruwe steen is omgebogen in een krachtige sculptuur, klei geboetseerd tot een ingetogen werk of juist een uitdagend beeld. De afwisseling in het gebruik van materialen maakt haar werk spannend en veelzijdig.
Vliegwerk van Anouk Gunter
Vanwege de fijne structuur werkt zij graag in acryl op papier. Voor haar grotere schilderijen, het abstracte en pop-art-werk, gebruikt ze het liefst doek. Haar “Little Flyguy” is te zien als haar alter ego: soms onhandig en onzeker, dan weer euforisch met het gevoel te kunnen vliegen. De titel van de expositie is ook geïnspireerd door dit schilderij.

De expositie 'Kunst en vliegwerk' is te bezichtigen tijdens de opening (15 april- 15.00 uur) en daarna tot en met zondag 3 juni 2012: iedere zondag van 14.00 tot 16.00 uur en verder op afspraak.
De exposanten Yvonne Telleman en Anouk Gunter zijn zelf aanwezig op 13 en 17 juni.