De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Portretten en sieraden op expo in Wouw bij CuMaWo

Geschreven door Redactie op .

Van zondag 26 februari tot en met zondag 9 april zijn op een expositie van CuMaWo in Markant aan de Markt in Wouw portretten te zien van Liesbeth de Waal en sieraden in glas en lood van Jacqueline de Weerdt.

De oening van de expo is op zondag 26 februari.

Liesbeth de Waal exposeert portretten en taferelen van alle dag. Inspiratie ligt voor haar gewoon op straat, door het zien en beleven van alledaagse gebeurtenissen of bijzondere voorvallen.
Acrylverf en tekenmaterialen zoals o.a. houtskool en krijt hebben haar voorkeur, soms in combinatie met elkaar. Haar stijl is levendig en vlot zonder verlies van gevoel voor detail. Ze streeft er naar buiten de weergave van een voorstelling de juiste sfeer in het schilderij te verwerken door kleur- en materiaalgebruik.
Veel van haar werken hebben een dynamisch karakter, bewegende elementen zijn op kundige wijze weergegeven en zullen daardoor altijd blijven fascineren. Liesbeth heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een kunstenaar die met haar stijl de juiste emotie op het doek weet over te brengen.
Haar werk is ook te zien op www.liesbethdewaal.nl

Jacqueline de Weerdt exposeert sieraden in glas en glas in lood. Ze is opgegroeid in Zuid-Afrika en Nederland, de Afrikaanse cultuur en natuur is voor haar een bron van inspiratie. Fascinatie voor glas ontstond na haar periode met schilderwerk en mozaïek, zij werd getroffen door het magische spel van kleur en wat licht er mee doet.
Glas, met de eigenschappen van helderheid, transparantie, vloeibaarheid, reflectie en glans, is onweerstaanbaar mooi. Geïnspireerd door glascreaties van andere kunstenaars besloot zij zelf een cursus glas in lood te volgen. Hiermee was haar belangstelling voor glas definitief gewekt.
Omdat glas oneindig veel mogelijkheden biedt en haar uitdaagt tot experimenteren, heeft zij haar passie vergroot door nu ook met glasfusing te werken.
Haar werk is te zien op www.glinsterendglas.nl

De expositie is te bezichtigen tijdens de opening (26 februari - 15.00 uur) en daarna t/m zondag 9 april: iedere zondag van 14.00 en 16.00 uur en verder op afspraak.
De exposanten Liesbeth de Waal en Jacqueline de Weerdt zijn zelf aanwezig op zondag 4 maart en zondag 18 maart