De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Expo 'Carnavalsdagen' in Tongerlohuys

Geschreven door Redactie op .

In Museum Tongerlohuys aan de Molenstraat in Roosendaal is van zaterdag 21 januari tot en met 4 maart de tentoonstelling Carnavalsdagen te zien. Het gaat om foto' van de geboren Tullepetaon Paul van der Stap, die nog elk jaar vanuit zijn huidige woonplaats Amersfoort naar Roosendaal terugkomt om met een vriendengroep carnaval te vieren.

De foto’s zijn gemaakt in een periode van dertien jaar in de omgeving van Roosendaal, Bergen op Zoom en de dorpen eromheen. Ook het Vlaamse Aalst werd bezocht. “Het is leuk om te kijken wat er allemaal in de omgeving gebeurt tijdens die vier carnavalsdagen en de aanloop ernaartoe”, zegt de fotograaf. “Ik ben begonnen met de optocht in Bergen op Zoom, maar ook de optocht in De Kladde was geweldig om vast te leggen. In Roosendaal spreekt vooral de carnavalsmis mij aan. Zo mooi, dat zie je nergens anders.”

Van der Stap en zijn vrouw Elisa Veini maken met hun bedrijf Titojoe film­ en fotodocumentaires in India en China. “Heel andere onderwerpen, maar de manier van werken is hetzelfde. Binnen heel korte tijd moet je interactie hebben met de mensen die je fotografeert. Bij het carnaval ben ik natuurlijk zelf ook verkleed, dat scheelt. Bovendien werk ik met kleine camera´s, soms fotografeer ik ook stiekem.”

Hoewel je bij een thema als carnaval uitbundige kleuren verwacht, kiest Van der Stap voor zwart-wit foto’s: “Zodra mensen de tentoonstelling bekijken, valt dat weg. De vorm en inhoud worden belangrijker. Ik hoop dat mensen die de tentoonstelling bekijken verrast zijn en dat ze ook de andere kant van carnaval, de melancholiek, erin herkennen”, vertelt hij op de website van het Tongerlohuys.Naast de fotodocumentaire van Paul van der Stap is in het Tongerlohuys ook een film van het carnaval in de jaren zestig te bekijken. En op de metersgrote maquette van Roosendaal in 1960 door Ruud van Cleveren is te zien welke route de optocht in die dagen volgde.
Van 'Carnavalsdagen'is een boek verschenen bij Uitgeverij De Verbeelding (ISBN 978-90-78909-11-8). Meer info hierover op de website www.carnavalsdagen.nl.

>> Websie Museum Tongerlohuys
>> Website Carnavalsdagen