De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Expositie van Fotoclub Wouw

Geschreven door Redactie op .

De Fotoclub Wouw houdt van 11 december tot en met 12 februari 2012 een expositie in Markant in Wouw. Tegelijkertijd verzorgt de Videoclub Wouw in de trouwzaal een presentatie met opnamen van activiteiten in Wouw.

De opening van de expositie is op zondag 11 december om 15.00 uur. Daarna is de expositie te bezichtigen van 18 december t/m 12 februari, iedere zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Eerste kerstdag gesloten. Tweede kerstdag open. Ook geopend tijdens de avondopenstelling tijdens de kerststallenroute op dinsdag 27 december van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Fotoclub Wouw is in 1978 opgericht door de toenmalige Bargiecommissie in buurthuis de Bargie. De club telt nu 17 leden en heeft een ledenstop. Er staan nog verschillende mensen op de wachtlijst.
De club is inmiddels regionaal want de leden komen niet alleen uit Wouw maar ook uit Hoogerheide, Heerle en Roosendaal. In de beginjaren van de club werd er hoofdzakelijk gewerkt met zwart-wit foto’s; dus veel donkere kamerwerk. Er zijn nog leden die deze techniek beheersen en af en toe ook toepassen.

Tijdens de clubavonden worden foto’s beoordeeld en besproken om deze, waar nodig te verbeteren. De bewerking van foto’s wordt regelmatig onder de loep genomen. Een keer per jaar, het eerste weekend in november, wordt een expositie gehouden in de Geerhoek. Voor de expositie in Markant heeft de fotoclub nieuwe foto’s gemaakt. aangevuld met enkele foto’s van de afgelopen jaren. De mogelijkheid bestaat om kunstwerken te kopen.

Videoclub Wouw
De videoclub is in november 1986 opgericht en bestaat momenteel uit negen leden. Er worden veel activiteiten in Wouw vastgelegd. Doel van de veertiendaagse bijeenkomsten in de Geerhoek is ook om vakantie- en familiefilms net dat beetje meer te geven. Ook worden opdrachtvideo’s gemaakt. Voor de presentatie in Markant is een compilatie van de afgelopen jaren gemaakt van diverse activiteiten in Wouw en omgeving.