De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Expo 'James Last en de Bikinimeisjes' (t/m 25 nov)

Geschreven door Redactie op .

Tot 25 november is in een van de leegstaande ruimtes aan het Parrotia Plein bij Bibliotheek VANnU aan de Markt in Roosendaal de tentoonstelling 'James Last en de Bikinimeisjes' te zien. Deze tentoonstelling is een samenwerking tussen Bibliotheek VANnU en Stichting Blommenkinders.

Naast de vele platenhoezen zijn ook interviews met James Last te beluisteren en natuurlijk zijn muziek.
In de West-Brabantse Kringlopers komen per jaar vele duizenden elpees binnen. ook van James Last. Daarbij viel op dat er ontzettend veel verschillende elpees van het orkest voorbijkwamen. Veel meer dan van welke andere band ook. Van de Beatles zijn ooit zo'n kleine 20 verschillende elpees uitgebracht, verzamelaars meegerekend. Van James Last bijna 200!

Dit kwam onder de aandacht van de Stichting Blommenkinders die op haar beurt dacht hier iets mee te moeten doen. Al snel bleek dat er binnen de Kringlopers nog een andere groep elpees de aandacht trok: de categorie verzamelelpees met titels als 'Alle dertien goed', 'Vijftien zomerhits' en 'Veertien gouden krakers'. Ook deze elpees komen massaal binnen bij de Kringlopers en zijn er in allerlei soorten. Deze elpees hebben één belangrijke overeenkomst; ze zijn bijna per definitie voorzien van een hoes met daarop een meisje slechts gekleed in bikini....

Toen viel het kwartje binnen de Stichting Blommenkinders die in 2007 al eerder een succesvolle tentoonstelling in Museum Tongerlohuys hadden ingericht; we maken een tentoonstelling waarin we de hoezen van James Last en de 'Alle dertien goed' elpees combineren. En die tentoonstelling noemen we 'James Last en de Bikinimeisjes'.

Deze tentoonstelling in de bibliotheek loopt parallel aan het optreden van de bekende 'muziekprofessor' Leo Blokhuis van de Wereld Draait Door en de Top 2000. Leo Blokhuis komt in het kader van de reeks 'TOPgesprekken' op donderdag 24 november naar de Roosendaalse Bibliotheek VANnU.

Tijdens de tentoonstelling zijn niet alleen heel veel elpeehoezen te zien. Er valt (natuurlijk) ook muziek te beluisteren van de man die in de jaren zeventig meer elpees verkocht dan de Beatles en Elvis Presley: James Last. En, last but not least, er is ook plaats ingeruimd voor een aantal, weliswaar lichtvoetige, educatieve momentjes.