De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Expo Van Sint-Nicolaas tot Sinterklaas in Wouw

Geschreven door Redactie op .

'Van Sint-Nicolaas tot Sinterklaas, alles over Sinterklaas' is de titel van een expositie die de komende weken te zien is in het grafisch museum In Den Groenen Zonck in Wouw. In de door het museum zelf samengestelde tentoonstelling komt men onder andere de geschiedenis tegen van Sinterklaas en de legendevorming rond hem heen: van bisschop tot heilige en kindervriend.

Ook is het antwoord te vinden op vragen als: Hoe komen we aan dat witte paard over de daken?, Hoe komen we aan die Pieten?, Vanwaar die taaitaaipoppen, die chocoladeletters? en Waarom zet je je schoen?
Kinderen kunnen Sinterklaasmijters en Pietenmutsen vouwen volgens een 100 jaar oude handleiding en mooi afgewerkte verlanglijstjes met de hand zeefdrukken.
Ook kunnen ze mooi afgewerkte verlanglijstjes met de hand zeefdrukken in twee kleuren op zwart papier, en hun eigen wensen met witte stempelinkt er dan op stempelen. Verder zijn er dvd-films over St. Nicolaasintochten.

De expositie is (steeds van 13.00 - 17.00 uur) te zien op:
in november zondag 13, zaterdag 19, zondag 20, zaterdag 26, zondag 27 en woensdag 30 novmber;
in december: zaterdag 3, zondag 4 december
Toegangsprijzen: Volwassenen € 3.-; kinderen vanaf 6 jaar € 2.-; kinderen onder 6 jaar vrij.

Lezing
Op de woensdagen 23 en 30 november zijn er aanvullende programma/s.
Op woensdagavond 23 december is er een lezing door drs. H. Schalken rond Sint Nicolaas en het ontstaan van het sinterklaasfeest, met museale materialen.
Aanvang 20.00 uur, toegang € 5.- incl. koffie/thee/speculaas. Opgave vooraf is noodzakelijk.

Avond van de nostalgie
Op woensdagavond 30 november is het 'Avond van de nostalgie'.
Met: oude filmstripjes uit de lagere school van de jaren vijftig en zestig, die vertoond worden met een oude projector. De erbij behorende verhalen worden voorgedragen, teksten uit oude sinterklaasprentenboeken worden voorgedragen, prenten van toen getoond, diverse activiteiten uit het verleden.
Aanvang 20.00 uur. Toegang € 5.- inclusief koffie/thee/speculaas. Opgave vooraf is noodzakelijk.

>> Website Grafisch Museum Wouw