De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Beroemde Roosendalers in Tongerlohuys (t/m 9 okt)

Geschreven door Redactie op .

In museum Tongerlohuys in Roosendaal is van 3 september t/m 9 oktober een expositie over beroemde Roosendalers te zien. Admiraal Loncke, de tweede man naast Piet Hein bij de verovering van de Zilvervloot, architect Jacques Hurks, Oscarwinnende regisseur Fons Rademakers en mère Marie Joseph, zomaar een paar Roosendalers die door de jaren heen boven het maaiveld uitstaken.

Vijf van de vijftien beroemde Roosendalers worden extra in het zonnetje gezet. Over dit vijftal is een uitgebreide digitale presentatie met foto’s en films gemaakt die u in het museum op tablets kunt bekijken. Zo kunnen bezoekers getuige zijn van de huldiging van wielrenner Jef van de Vijver in 1937. Na het behalen van de wereldtitel wereldkampioen sprint bij de amateurs in Kopenhagen, stond heel Roosendaal op zijn kop.
Natuurlijk ontbreken ook de QR-codes niet. Alle beroemdheden hebben een code gekregen, die bezoekers op de tentoonstelling met hun smartphone kunnen inscannen om nog meer over ze te weten te komen.

Hoofddeksels Op deze tentoonstelling heeft ook kunst een centrale plaats gekregen. Kunstenaars van het Roosendaalse Beeldend Kunstenaars Collectief (BKC) hebben zich laten inspireren door beroemde Roosendalers, elk vanuit hun eigen zienswijze.
Zo maakte Karien Wiericx hoofddeksels met een knipoog naar het verleden. Bezoekers kunnen onder zo’n hoed gaan staan en zich even een beroemde Roosendaler voelen.
Clemens Lankreijer zocht het in de muziek: hij maakte een drieluik met de Roosendaalse jazz musici Jack van Poll, Hein van de Geyn en Harmen Fraanje.
Linda Heijnen raakte geboeid door het Red Band-gebouw in de Spoorstraat en Marion Vriens en Patricia Valkenburg gaan in op de vraag waarom iemand blijft voortleven in onze gedachten.
Verder gingen ook Corrie Olij-Steemers, Lia Reijnders en Yvette Roovers met de beroemde Roosendalers aan de slag.

Helden en canon
Bij de VVV Roosendaal, het museum en het gemeentearchief is een wandelroute door de binnenstad verkrijgbaar. Via verhalen, anekdotes, prenten en schilderijen vertelt deze route deelnemers over oude en nieuwe Roosendaalse Helden. Na het scannen van de QR-codes met een smartphone komt men nog veel meer te weten over de Roosendaalse Helden.

In het Roosendaalse Gemeentearchief aan de Markt 35 is van 15 september t/m 31 december de tentoonstelling ’t Is Wa bekijken, hier ziet men de belangrijkste gebeurtenissen, gebouwen en locaties die Roosendaal heeft gekend. Aan de hand van een tijdslijn is precies hte zien hoe Roosendaal van boerendorp tot moderne winkelstad is uitgegroeid.

Museum Tongerlohuys is van dinsdag tot en met zondag geopend van twee tot vijf uur. Op de eerste etage van het museum kan men kennismaken met het verleden van Roosendaal. Zo is er aandacht voor de spoorwegen, de industrie, de verenigingen en de turfwinning.>> Website Museum Tongerlohuys

M