De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Schilderijen en keramiek in Markant (t/m 2 okt)

Geschreven door Redactie op .

Van zondag 10 juli tot en met zondag 2 oktober zijn bij CuMaWo in Markant in Wouw schilderijen van Nora Tholhuijsen en keramiek van Anton van de Water te zien.

De expositie is te bezichtigen tijdens de opening (10 juli - 15.00 uur) en daarna van 17 juli t/m zondag 2 oktober: iedere zondag van 13.00 en 16.00 uur en verder op afspraak.
Op zondag 7 augustus en 4 september is Nora Tholhuijsen aanwezig.
Op zondag 31 juli en 14 augustus is Anton van de Water aanwezig.
Op 17 september tijdens de artistieke avondmarkt is Markant ook geopend, van 16.00 tot 22.00 uur.

Nora Tholhuijsen:
Inspiratie voor haar olieverfschilderijen vindt Nora Tholhuijsen (Wouw 1956) tijdens zwerftochten in de Brabantse bossen. Bomen, zorgvuldig geselecteerde fragmenten van het bos, vormen het belangrijkste motief in haar werk.
Een dankbaar onderwerp, omdat er voortdurend veranderingen optreden door de wisseling van seizoenen, verschillen in lichtval en bijvoorbeeld door het ingrijpen van de mens. Bomen bepalen met hun vormen, lijnen en ritmes de structuur van de compositie.
Minstens zo belangrijk zijn de schilderkunstige middelen: met kleur, licht, lijnen, toetsen en streken creëert zij haar persoonlijke visie op de waarneembare natuur.
Het bos dient als uitgangspunt om met de nadruk op kleur en licht een nieuwe waarneming van de werkelijkheid zichtbaar te maken. Terwijl in de natuur het licht de kleuren laat zien, creëert Nora juist door haar kleurgebruik nieuwe lichteffecten. Zo ontstaan evenwichtige stemmingsbeelden.
Bosschilderijen van Nora Tholhuijsen zijn boeiende ritmes van licht en kleur.

Anton van de Water:
Het adagium van Anton van de Water:” Creativiteit is durven denken in gebieden waar je nog nooit bent geweest.”
“In 1980 had ik de eerste echte kennismaking met klei in ‘De Artistieke Schuit’ in ‘s- Hertogenbosch. Dit was voor mij de wieg van mijn loopbaan door de klei. En die driedimensionale objecten wilde ik nu zelf maken, maar dat is makkelijker bedacht dan gedaan.
Misschien is dat de reden dat ik meerdere keren de klei de rug heb toegekeerd. Maar toch het creëren van objecten in klei bleef mij trekken. Ik heb allereerst toegegeven aan de behoefte aan techniek en heb een parttime opleiding gevolgd in Gouda. Hier werd alles, wat ik door de jaren heen gesprokkeld had, geordend en mijn techniek werd uitgebreid. Jaren van ploeteren, frustratie, nooit meer klei willen zien en vooral veel zelfkritiek, hebben mij gebracht waar ik nu ben.
Hobby is uitgegroeid tot passie. Een lijfspreuk is inmiddels ‘Je hebt drie levens nodig om alles in de klei te kunnen doen’.
Het materiaal is oneindig in zijn mogelijkheden en dat inspireert mij om elke keer een stap verder te doen. De mening over mijn eigen werk is dat ik geen eigen stijl heb. Bij nader onderzoek is het iedere keer verleggen van de vele mogelijkheden misschien wel mijn stijl."

>> Website CuMaWo
>> Website Artistieke Avondmarkt Wouw