De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Expo '10 jaar Arsis' in De Kring (tot 17 nov)

Geschreven door Redactie op .

In Galerie De Kring in Roosendaal is van 9 september tot 17 november de expositie '10 jaar Arsis' te zien. De voor de tentoonstelling geselecteerde werken zijn van Hendrik Boot, Riet Buuron, Auke van der Heide, Pierrette Schoon, Jan Wessendorp, Irene Weug, Frits Wiggers en Elke Zimmerman.

Vrijdagavond 9 september om 19:00 uur wordt de opening verricht door de Roosendaalse wethouder van cultuur Wil Vissers. Ageeth Boermans (directeur CBK West-Brabant) en Arsisvoorzitter Bert van der Stoel komen ook aan het woord.

De kunstenaarsorganisatie Arsis Kunst en Sociëteit bestaat in september 10 jaar. Dit feit wordt gemarkeerd met deze tentoonstelling in Galerie De Kring, mede georganiseerd door het CBK West-Brabant.
Na tien jaar vond de organisatie het tijd worden dat er van buitenaf gekeken werd naar wat de bij Arsis aangesloten kunstenaars te bieden hebben.
Irene Weug van de organiserende activiteitencommissie daarover: "Al tien jaar lang worden door de aangesloten leden met grote regelmaat exposities en andere kunstmanifestaties georganiseerd. Er worden ook kunstenaars van buiten de regio uitgenodigd. En een enkele maal heeft een groep Arsisleden op uitnodiging elders in het land geëxposeerd. Nu is er bewust voor gekozen een tweetal buitenstaanders – de Roosendaalse kunstenaar Hella Sluyters en de voorzitter van kunstuitleen Artotheek 18 Kees Vermeeren – uit te nodigen werk te selecteren en zo een tentoonstelling samen te stellen waarop de eigen leden geen invloed hebben gehad. Arsis door de ogen van de “outsider” dus."

Zowel voor Arsis zelf als voor de bezoeker is deze presentatie een spannend moment. Kan de tentoonstelling zo meteen een aantal vragen beantwoorden? Is er zoiets als “Arsiskunst” of een “Arsiskunstenaar”?
Leidt de samenhang van een groep kunstenaars - immers bezig met dezelfde door de stichting van meet af aan onderschreven doelen - tot een samenhangende expositie?

De stichting, in 2001 op initiatief van meubelontwerper en vormgever Frits Sonnenberg opgericht, wil een bijdrage leveren aan het kunstklimaat in West-Brabant. Men wil de aangesloten leden ondersteunen bij hun professionele praktijk. Samenwerken vanuit een solide georganiseerde stichting moet leiden tot nieuwe ideeën en projecten – vanaf het begin staat Arsis nadrukkelijk open voor kunstenaars uit verschillende disciplines: niet alleen beeldende kunstenaars, ook schrijvers en dichters en uitvoerend kunstenaars zijn welkom.

De opdracht die de samenstellers meekregen was niet eenvoudig. Galerie De Kring heeft een beperkte omvang en Arsis bestaat uit zo'n dertig kunstenaars. Duidelijk was dat men er zich niet van af kon maken en simpelweg van ieder één werk kon uitzoeken. Er moesten harde keuzes worden gemaakt. Waar dat toe heeft geleid kan de bezoeker zelf de komende maanden beoordelen.
De tentoonstelling '10 jaar Arsis' zal de kunstenaarsorganisatie zelf in ieder geval een spiegel voor houden: zo zien anderen ons.
De expo kan worden bekeken van ma t/m vr 11:00 - 16:00 za 11:00 -13:00 en tijdens voorstellingen.

>> Website Arsis