De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 januari 2021

 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Expo 'Zomer in Roosendaal' in gemeentearchief

Geschreven door Redactie op .

JULI-AUG 2011 In het gemeentearchief aan de Markt in Roosendaal is in de zomermaanden juli en augustus de tentoostelling 'Want het is zomer' te zien. De gratis tijdens kantooruren te bekijken tentoonstelling is op de begane grond en de eerste etage.

Een biertje op het terras van De Raatskelder, een ijsje van Ciao, zwemmen bij De Stok, een dagje naar het strand, maar ook vroeg op om bonen te plukken bij de boer en een overschot aan muggen: het Roosendaalse Gemeentearchief staat in juli en augustus in het teken van de zomer. Op deze tentoonstelling ziet u hoe Roosendalers hun zomer beleven en beleefden.

Veel Roosendalers zochten ’s zomers vertier in of bij het water. In 1887 werd een bad- en zweminrichting geopend in Badhuisstraat. Dit bad, eerder een afscheiding in de Watermolenbeek, was echter alleen toegankelijk voor leden van de Roosendaalse Bad- en Zweminrichting en lid werd je niet zomaar.
Dagelijks werd de watertemperatuur in de krant vermeld, die meestal rond de 22 graden Celsius lag.
In 1905 bouwde levensverzekeringsmaatschappij Antverpia een nieuw badhuis met zwembad. Dit bad was wel voor iedereen toegankelijk, maar werd gesloten in 1921.

In Wouw zwom men in de leemputten van de steenfabrieken. In 1931 werd Zonneland officieel geopend. Vader en zoon Koopmanschap verkochten het eerste jaar al 2860 dagkaarten. In 1941 trok het zwembad bijna 23.000 bezoekers, het was te klein geworden.
Na 1952 kon men terecht in de buitenbaden van De Stok, een afgraving ten behoeve van de rijksweg nr. 17, en na 1999 in de nieuwe Stok.

Al dat zomerse zwemvertier heeft een plekje gekregen op de tentoonstelling. Maar er is meer te zien: terrassen, beachvolleybal, zomeravondconcerten, scoutingkampen en kamperen staan centraal. Foto’s en films geven een compleet beeld van de Roosendaalse zomers.

De tentoonstelling Want is Zomer is gratis toegankelijk en te zien vanaf 4 juli t/m 31 augustus 2011 van maandag t/m donderdag tijdens kantooruren in het archief op de Markt 35 (begane grond en eerste etage, lift aanwezig).>> Website Gemeentearchief Roosendaal