De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 januari 2021

 • Speciale award voor politie-basisteam Roosendaal voor optreden vuurwerkoverlast
  Het politie-basissteam Roosendaal heeft een bijzonere award gekregen van de Stichting Waardering Erkenning Politie (WEP) voor het optreden bij de vuurwerkrellen rond de jaarwisseling in Roosendaal. Teamchef Lisette van Os heeft woensdagmiddag 27 januari de prijs in ontvangst genomen. Burgemeester Han van Midden was daar bij om het team namens de gemeente te feliciteren.
 • ‘Ommetje in de wijk’ nieuwe activiteit voor senioren in Roosendaal van SSNB
  Ook in deze coronatijd is het belangrijk om in beweging te blijven, zeggen de beweegcoaches van Sportservice Noord-Brabant. Zij zorgen er voor dat senioren in de gemeente Roosendaal toch in beweging kunnen blijven, ook al liggen veel 'beweeg-activiteiten' bij verenigingen, buurthuizen en andere locaties stil. Zo wordt bijvoorbeeld gestart met het 'Ommetje in de wijk'.
 • Het weer in Roosendaal: Nat en weer even minder koud
  Een regengebied trekt deze morgen (woensdag) naar het oosten weg, maar het blijft zwaar bewolkt. De temperatuur stijgt tot 7 of 8 graden, er kan nog een enkel buitje vallen en de wind is zwak tot matig uit het westen.
 • Dit jaar zo’n 700 kilo meer aan kerstbomen ingeleverd
  Ondanks dat de jaarlijkse kerstboominzameling in Roosendaal vanwege corona anders moest worden opgezet, is de actie volgens de gemeente Roosendaal een groot succes geworden. Er werd op zaterdag 9 januari 700 kilo meer dan vorig jaar ingezameld. In totaal ging het om 15.820 kilo.
 • WielerExperience krijgt er een Dirt Jump Track bij
  Deze week is gestart met de aanleg van een Dirt Jump baan bij de WielerExperience in Roosendaal, op het voormalig Red Band Sportpark. De Dirt Jump bestaat uit een gevorderden run en een run voor de beginnende springer. Naast de geasfalteerde wielerbaan, de MBT-trail en ’s werelds grootste pumptrack wordt de Dirt Jump het vierde onderdeel van de Wielerexperience. Zeg maar een zandbergen-circuit.
 • In Roosendaal twee vernielers aangehouden
  In Roosendaal zijn maandag 25 januari twee mensen voor vernieling aangehouden: een 20-jarige inwoonster in de Boomgaardstraat en een 19-jarige jongen in de Van Gilselaan.
 • Vrouwenvoetbal: Alliance gaat ook weer meedoen!
  Terwijl het hele amateurvoetbal en dus ook het vrouwenvoetbal vanwege corona stil ligt, komt voetbalvereniging Alliance uit Roosendaal met een positief nieuwtje: na een groot aantal jaren van afwezigheid in het vrouwenvoetbal, komt er komend seizoen weer een Alliance-team het veld op.
 • Documentaire-serie over SDW komt nu ook op de landelijke tv
  De achtdelige documuentaire 'Wat kan je wel!?'over de in Roosendaal en omgeving werkende organisatie SDW komt nu ook op de landelijke televsie. Eerder was de serie al bij Omroep Brabant te zien. Komende donderdag is het laatste deel. Omroep MAX gaat de serie vanaf 17 februari wekelijks op Nederland 2 uitzenden op de vroege woensdagavonden. Steeds vanaf 18:20 uur.
 • Noodverordening Roosendaal uitgebreid met Langdonk
  UPDATE 21:30 UUR - De noodverordeing voor het centrum van Roosendaal voor maandagavond/nacht 25 januari is maandagavond uitgebreid met de hele wijk Langdonk. Dat heeft de gemeente omstreeks kwart voor acht bekend gemaakt. In de loop van de avond is iemand aangehouden voor opruiing.
 • Maandag 25 januari: Noodverordening voor centrum Roosendaal
  Op basis van berichten over mogelijke rellen in de binnenstad van Roosendaal heeft burgemeester Han van Midden voor maandag 25 januari een noodverordening ingesteld voor het centrum van Roosendaal tussen 17:00 en 04:30 uur.

Exposities Groenhuysen 1 maart - 1 juni 2011

Geschreven door Redactie op .

1 MAART - 1 JUNI Vanaf 1 maart tot 1 juni 2011 zijn in diverse centra voor Wonen & Zorg en regionale behandelcentra van Groenhuysen nieuwe exposities te bewonderen. De exposities van regionale fotoclubs, beeldende kunstenaars, ateliers en leerlingen van de Centrum voor de Kunsten zijn gratis toegankelijk en wisselen per kwartaal.

Bij de exposities in de locaties van stichting Groenhuysen snijdt het mes aan twee kanten. Voor de kunstenaars is het een kans om hun werken aan een groter publiek te laten zien. Tegelijkertijd is het voor de cliënten van Groenhuysen een mooie aanvulling op hun woonomgeving.
Van alle werken die tijdens de expositieperiode worden verkocht, gaat bovendien 10 procent naar de stichting Vrienden van Groenhuysen. Deze stichting stimuleert, steunt en financiert activiteiten die het welzijn van cliënten bevorderen.

Centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert
Covellijndijk 22:
- Gera Boelmans-Beckerman exposeert met diverse werken; abstract, figuratief, landschap en expressionistisch uitgevoerd in olieverf en acryl.

Centrum voor Zorg & Wonen De Brink
Melis Stokelaan 5:
- Els Vermunt en José Scheepers exposeren met diverse realistische werken van portretten en landschappen in olieverf en pastel op doek.

Centrum voor Wonen & Zorg Heerma State
Heerma van Vossstraat 59:
- Cees Willemsen van atelier-galerie Les Trois Tulipes exposeert met stalen beelden naar eigen ontwerp.
- Marijn van Agtmaal, Bets Buurstede, Judith van Hoof, Rien van de Lindeloof, Nelly Luyks, Erna Roks, Adriënne Roozen, Anky Thompson, Corry van Wesel, Rita de Wit en Ursula Wijnen allen leden van de schilderclub St. Joseph uit st. Willebrord exposeren met werken in diverse stijlen & technieken uitgevoerd met diverse materialen.

Centrum voor Wonen & Zorg Moerweide
Melis Stokelaan 5:
- Fried Broekhof exposeert met diverse werken, figuratief en landschap in acryl en olieverf.

Regionaal Behandelcentrum Weihoek
Heerma van Vosstraat 19:
- Mieke Witteveen exposeert met diverse werken abstract, expressionistisch, figuratief als impressionistisch in aquarel, olieverf, gemengd en met structuur op doek.

Regionaal Behandelcentrum Wiekendael
Kalsdonksestraat 89
- Anna en Helena Hurkmans exposeren met diverse abstracte, figuratieve en surrealistische werken in acryl, olieverf, gemengd met structuur op doek, stof of papier. Atelier Kunstland, Molenstraat 39, Roosendaal
- Jos Kos exposeert met beelden. (www.mijnwereldburgers.nl)
- Maud van Nie exposeert diverse werken in diverse technieken en materialen. '
- t Atelier Maud van Nie & Jan Detrie, st. Martenstraat 5, Breda