Brand Jan Vermeerlaan

Geschreven door Redactie op .

De brandweer van Roosendaal is in de nacht van zondag op maandag 13 februari rond half vier uitgerukt na een brandalarm voor een bedrijfspand aan de Jan Vermeerlaan 253. De melding werd daarna opgewaardeerd tot een middelbrand.

Het ging om een brand in een broodjeszaak. De politie stelt een onderzoek in om na tge gaan of er sprake is van brandstichting.

Het brandalarm trad om 03.30 uur in werking. De brandweer schaalde op naar 'middelbrand'. De brandweer kon niet voorkomen dat de broodjeszaak helemaal uitbrandde. Er kwam veel rook vrij bij de brand.

Om 05.50 uur werden de bluswerkzaamheden beƫindigd. Er deden zich persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand wordt nader onderzocht omdat aangetroffen sporen mogelijk duiden op brandstichting. Bovendien is op 5 december ook al geprobeerd om brand te stichten. De schade bleef toen beperkt tot de hal.

Het gaat om een huurpand, dat eigendom is van de gemeente Roosendaal. De gas en stroomtoevoer naar het pand zijn afgesloten. Uit veiligheidsoverwegingen zijn er hekken rond de horecagelegenheid geplaatst door de gemeente.