De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 januari 2021

 • Dwangsom van 25.000 euro vanwege illegale bouwwerkzaamheden
  De gemeente Roosendaal legt de eigenaar van een pand aan de Brugstraat een dwangsom op van € 25.000,- vanwege illegale bouwwerkzaamheden. Op 26 november 2020 legde de gemeente Roosendaal illegale bouwwerkzaamheden stil in het pand Brugstraat 57 te Roosendaal. Het gaat om een voormalige hotelaccommodatie.
 • ‘Geen goed gevoel’ bij VLP over uitvoering corona-steun aan clubs
  De raadsleden Wilbert Brouwers en Eric de Regt willen namens de raadsfractie VLP Roosendaal weten waarom de ene vereniging/stichting in Roosendaal wel en waarom de andere geen gemeentelijke coronasteun krijgt. Aanleiding voor hun vragen is een afgewezen verzoek van de Stichting Carnaval Nispen. De fractie houdt over het beleid op dit punt geen goed gevoel over.
 • Dit weekend (22-25 jan) stukje A58 richting Breda dicht
  Komend weekend is de A58 tussen knooppunt De Stok in Roosendaal en afrit Zegge (22) in de richting van Breda wegens onderhoud afgesloten van vrijdag 22 januari 22.00 uur tot maandag 25 januari 2021 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 30 minuten, zo waarschuwt Rijkswaterstaat.
 • Liesbreukbehandeling kan per 1 februari bij Bravis in één dag
  Vanaf 1 februari is het bij Bravis ziekenhuis mogelijk om in één dag onderzoek, diagnose, opname en operatie van een liesbreuk te laten plaatsvinden. 'Dat scheelt de patiënt veel tijd en ongemak', aldus Bravis, waar zo'n vijftien liesbreukoperaties per week (bijna 800 per jaar) worden uitgevoerd.
 • Nog meer cocaïne onderschept in (buurt van) Roosendaal
  De vondst van een enorme partij cocaïne bij een bedrijf op een bedrijventerrein in Roosendaal op vrijdagavond 15 januari blijkt niet de enige cocaïne-vondst in medio januari in de buurt van Roosendaal te zijn geweest. Recent heeft de Douane bekendgemaakt dat op woensdag 13 januari 70 kilo cocaïne ontdekt is bij 'een bedrijf in de buurt van Roosendaal'.
 • Beleid gemeente: ‘Bestaanszekerheid voor iedereen in Roosendaal verbeteren’
  Deze week geeft wethouder Klaar Koenraad de aftrap voor een aantal initiatieven om bestaanszekerheid voor Roosendalers met een kleine portemonnee te vergroten. Zo is de officiële aftrap van Quiet Roosendaal, wordt het manifest ‘Geen Roosendaler meer in armoede’ breed onder de aandacht gebracht, is een nieuwe partner bekendgemaakt voor de uitvoering van het Roosendaals Jeugdontbijt, en is een overzicht gemaakt met beschikbare regelingen voor ondernemers met en zonder personeel die geldzorgen hebben.
 • Het weer in Roosendaal: Zacht en veel wind
  Een lagedrukgebied boven Engeland geeft bij een ons een stevige zuidwesten wind en de komende dagen veel regen. Vandaag (woensdag) meest droog en een matige wind bij een temperatuur van 9 of 10 graden. Komende nacht trekt de wind flink aan en gaat het tegen middernacht regenen.
 • Rijbewijs ingevorderd van beschonken bestuurder
  Op de Antwerpseweg in Roosendaal is rond middernacht in de nacht van maandag op dinsdag 19 januari het rijbewijs ingvorderd van een 24-jarige man uit Nieuwerkerk a/d IJssel.
 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Grote brand industrieterrein Moerdijk

Geschreven door Redactie op .

Op industrietrrein Moerdijk woedt aan de Vlasweg bij Chemie Pack sinds half drie een grote brand. Er zijn verscheidene brandweerkorpsen uit de regio naar toe. Ook materieel uit Roosendaal is daar, waaronder een tankauto en commandovoertuigen.

Via Twitter worden dikke rookwolken en knallen gemeld, rook is ver in richting Strijen - Dordt te zien. In Moerdijk, Strijen en Dordt zijn sirenes afgaan.

Headlines:
Omroep Brabant Radio is rampenzender.
Hoogste alarmfase in Zuid-Holland.
16.20: Enorme steekvlammen
Scheepvaartverkeer Hollands Diep stilgelegd.
Landelijk Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum in Den Haag coördineert
Ook Radio Rijnmond rampenzender.
Enkele afritten A17 afgesloten.
Rookwolken hebben Dordt bereikt.
Ook twee voertuigen van Vliegbasis Woensdrecht helpen mee.
Bezetting hulpdiensten uitgebreid naar 125-130 man.
16:57 Brand overgeslagen naar ander bedrijf.
RTL7 was vanaf half vijf tot vijf voor zes live uit Moerdijk. Daarna wqerd overgeschakeld naar RTL4.
Politie: Chemicaliën giftig en bijtend
Sinds half zes explosie na explosie
Rond half acht: 'beheersbaar, maar nog niet onder controle'. Plm 150 brandweerlieden.
20.00 uur: Vuur overgeslagen naar tweede loods, weer hoge vlammen.

In verband met verachte rookontwikkeling is het treinverkeer op de Moerdijkbrug en het verkeer op de A16 afgelopen nacht voor enige tijd stilgelegd.
Vanmorgen (donderdag) rond half negen leek het vuur 'bedwongen', maar er moet waarschijnlijk de hele dag worden nageblust. Er liggen nog veel chemicaliën. >> Grote brand industrieterrein Moerdijk (BN DeStem)
>> Brand Chemisch bedrijf - Omroep Brabant
>> Brand chemisch bedrijf - NOS
>> Tientallen foto's brand Moerdijk