De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 april 2021

 • Gemeente Roosendaal, Alwel en Stadlander zetten zich samen in tegen woonfraude
  De gemeente Roosendaal en woningcoöperaties Alwel en Stadlander hebben een convenant Onrechtmatige Woonsituaties en Woonfraude Roosendaal getekend. De partijen gaan samenwerken omdat er in Roosendaal, zoals in veel steden in Nederland, sprake is van een ongewenste woningmarkt. Denk daarbij aan bijvoorbeeld illegale door- en onderverhuur en onrechtmatig gebruik van woningen zoals voor hennepkwekerijen en prostitutie.
 • Peuters met sprongen vooruit op peutergroep van Bravis en de Mytylschool
  Bravis ziekenhuis en de Mytylschool Roosendaal hebben een unieke samenwerking via de Integrale Peutergroep Vroege Vogels. Peuters met een lichamelijke of meervoudige beperking kunnen hier terecht voor een intensieve combinatie van pedagogische behandeling en therapie. “We horen van ouders dat kinderen met sprongen vooruitgaan”, vertelt Marleen van Oosterhout, orthopedagoog van Mytylschool Roosendaal.
 • Jongerenherdenking komt met interactieve herdenkingsroute in Roosendaal
  De Nationale Jongerenherdenking Roosendaal (NJH Roosendaal) heeft ondanks alle corona-beperkingen toch een programma kunnen samenstellen rond de Nationale Herdenking op 4 mei. Er kunnen interactieve herdenkingsroutes worden gelopen van zaterdag 1 tot en met zondag 16 mei en er is via ZuidWestTV op 4 mei een (opgenomen) show te zien met dans en muziek.
 • Groepje van zes drugshandelaren aangehouden
  De recherche in West-Brabant heeft de afgelopen weken zes personen aangehouden die van handel in verdovende middelen worden verdacht. Politie en het Openbaar Ministerie verdenken het zestal ervan dat het al jaren in verdovende middelen handelt in de regio, waaronder in Roosendaal. Ze worden ook allemaal verdacht van witwassen.
 • Het weer in Roosendaal: Lente-achtig weekend
  De noordelijke stroming houdt nog steeds stand. Overdag is het zonnig, met enkele wolkenvelden. In de nacht blijven de temperaturen nog laag, maar overdag is het al mooi lenteachtig. Vandaag (zaterdag) is er een matige wind uit het noorden en een temperatuur van rond 10 of 11 graden.
 • Vrouw bijt beveiliger in de arm
  De politie heeft vrijdag 16 april rond 10:00 uur uur in de Laan van Brabant in Roosendaal een 25-jarige vrouw uit Bergen op Zoom aangehouden, omdat ze een beveiliger zou hebben gebeten.
 • Grote brand verwoest loods aan Watermolenstraat
  Bij een grote brand is donderdagavond 15 april een bedrijfsloods aan de Watermolenstraat in het gebied Vijfhuizenberg in vlammen opgegaan. Daar zat een kapsalon in. Er kwam veel rook bij vrij.
 • Bril en gebit kunnen door de Bedbox mee naar de OK
  Een operatie is een ingrijpende gebeurtenis waar elke patiënt tegen opziet. Het wordt extra vervelend als je bril, gehoorapparaat of gebitsprothese achter moet blijven op het nachtkastje op de afdeling. Dat behoort in het Bravis ziekenhuis voortaan tot het verleden. Dankzij de Bravis Bedbox kunnen deze hulpmiddelen mee naar de operatieafdeling. Vlak voor de ingreep worden zij af- of uitgedaan en meteen na de operatie op de recovery weer in- of opgedaan. Een simpele oplossing met een groots resultaat.
 • Roosendaal wil toilet-vriendelijker worden
  Roosendaal wil haar toiletvriendelijkheid verbeteren. Daarom heeft het college afgelopen dinsdag onder andere besloten om een openbare toiletvoorziening te realiseren in de fietsenstalling aan de Oude Markt. Deze toiletvoorziening wordt ook toegankelijk gemaakt voor minder validen.
 • Bij 2 controles in Roosendaal 130 snelheids-bekeuringen
  Het Verkeersteam Zeeland West-Brabant heeft woensdag 14 april weer controles uitgevoerd in Roosendaal. In de voormiddag stond de politiefotograaf aan de Spoorstraat, 's morgens stond men langs de Zundertseweg. De twee controles leverden 130 snelheidsbekeuringen op.

'Boer zoekt vrouw' dineerde in Hooihuis in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

In de aflevering van zondag 26 december (tweede kerstdag) van 'Boer zoekt vrouw' zijn opnamen te zien die gemaakt zijn bij brasserie-restaurant Hooihuis aan de Stok in Roosendaal.

Eén van de boeren komt op bezoek bij het Hooihuis en neemt zijn vijf favoriete vrouwen mee op een date en trakteert ze op een heerlijke barbecue in de tipitent. Aan het einde van de uitzending neemt de boer afscheid van twee dates.
De uitzending is 26 december te zien bij de KRO op Nederland 1, vanaf 20.20 uur.