De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 februari 2021

 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

Boot van Sint komt aan andere kant haven aan

Geschreven door Redactie op .

De boot van Sinterklaas komt zaterdagmiddag 13 november aan de andere kant van de Roosendaalse Haven aan dan gebruikelijk. Dit vanwege de werkzaamheden voor het project Stadsoevers. Wie de boot van Sint tegemoet wil gaan, moet dus de andere kant van het Kadeplein uitlopen, dus nu de Westelijke Havendijk op.

De sint wordt weer rond de klok van 1 uur verwacht. De presentatrices Wilma en Cindy staan dan al op de uitkijk om te zien of het Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten weer gelukt is om de woeste reis over zee te volbrengen. Trappelend van ongeduld proberen zij met veel toeters en bellen de aandacht te trekken van Sinterklaas.
Die zal op het podium nog een verandering moeten meemaken: burgemeester Marijnen die hem vele jaren verwelkomde, is immers geen burgemeester meer. In zijn plaats staat interim-burgemeester Helmi Huijbregts er. Maar die kent hij natuurlijk nog uit Oosterhout...

Na de ontvangst volgt de gebruikelijke rondtoer op zijn schimmel door de binnenstad. De route is:
Kadeplein, Frans Halslaan, Jac. Vosstraat, Kade, Markt, Raadhuisstraat, Jan Snelstraat, Nieuwe Markt, Roselaarplein voor V&D, bussluis, Dr. Braberstraat, Markt, Bloemenmarkt, Molenstraat, Brugstraat, Burgemeester Prinsensingel, Kloosterstraat.

ZIE OOK:
>> Fotoalbum aankomst Sint Roosendaal 2009l
>> Video intocht Sint Roosendaal 2009
>> Website Sinterklaas Roosendaal

NIEUWSLINKS:
04-11-2010: Laat de stoomboot maar komen (BN DeStem)