De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 juli 2019

 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.
 • Draai zet zich in voor stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’
  De Draai gaat zich ook maatschappelijk inzetten voor Roosendaal. Dit jaar wordt er voor het eerst een goed doel verbonden aan het evenement. Dat is de stichting 'Ik trakteer Roosendaal' geworden. 'Het doel is om de stichting meer naamsbekendheid te geven en tegelijkertijd een mooi bedrag te kunnen opbrengen', aldus de Draai.
 • Boothuis teruggeplaatst aan de waterkant van de Vliet
  GEZIEN IN DE STAD - Het boothuis aan de Westelijke Havendijk ligt weer aan de waterkant van de Vliet. Vanwege de werkzaamheden in en langs langs de Vliet was het houten gebouw enige tijd 'geparkeerd' aan de andere kant van de weg. Deze week is het weer teruggeplaatst aan de waterkant.
 • Kademuur Watermolenbeek nabij Kade wordt vernieuwd
  Op 7 mei vorig jaar is begonnen met de werkzaamheden aan de Watermolenbeek tussen de duikers bij het Kadeplein en de Burgemeester Freijterslaan. Toen werd verwacht dat de klus medio juni 2019 zou worden opgeleverd. Die datum is dus niet gehaald, zo blijkt uit deze foto die op dinsdag 16 juli is gemaakt. Er wordt nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de Kademuur.
 • Zwoele zomermuziek op het sfeerstrand (27 juli)
  Op zaterdagavond 27 juli klinkt er zwoele zomermuziek bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Vanaf 20:00 uur treden daar Remko Willems en zijn vrienden op. Exploitant Ad Huijzers zorgt voor een knus kampvuur.
 • Roosendaler (22) wilde pizza betalen met vals geld
  Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een vals briefje van 50 euro een pizza wilde afrekenen. De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De politie heeft in totaal zeven briefjes van 50 euro in beslag genomen.
 • Jeugdronde Roosendaal 2019: Einduitslag en uitslag hinderniscriterium
  Jeugdronde Roosendaal 2019 - De Jeugdronde 2019 zit er weer op. Hier de uitslagen van het Hinderniscriterium van zondag en de einduitslag. De regenboogtruien, de truien voor de winnaars van de hele ronde, gingen naar Amy de Bruijn bij de meisjes en Sven Monsieurs bij de jongens. Amy won ook vorig jaar. Voor de winnaars werd het Wilhelmus gespeeld, maar het duurde wel even voor dat gevonden was, zo is op een filmpje op de Facebookpagina van de Jeugdronde te zien.

Nieuwe seinzaal voor treinen Roosendaal

Geschreven door Redactie op .


Prorail bouwt voor de verkeersleidingspost Roosendaal een compleet nieuwe seinzaal aan de overkant van het station van Roosendaal. De nieuwe seinzaal verrijst boven het bestaande gebouwtje van Prorail. Daardoor kunnen alle werkzaamheden van de seinmpost gewoon doorgaan.

De nieuwe seinzaal van de verkeersleidingspost in Roosendaal van ProRail is in de nacht van 16 augustus 2010 door een enorme hijskraan op zijn plaats gehesen. De nieuwe zaal ‘zweeft’ middels een stalen constructie boven het bestaande gebouw waar de huidige seinzaal in is gevestigd. Dit gebouw was toe aan een uitbreiding en modernisering. Ondanks de verbouwing gaan de werkzaamheden in de post gewoon door zodat het treinverkeer er minimaal hinder van heeft.

De nieuwe stalen bovenbouw is de afgelopen maanden ter plaatse geassembleerd. Met een 500 tons kraan werd de 30 ton wegende constructie vannacht op zijn plek gehesen.
Tijdens de hijswerkzaamheden moest de seinzaal uit veiligheidsoverwegingen een paar uurtjes worden ont-ruimd. Het is het enige moment tijdens de gehele verbouwing dat er even geen treinverkeer mogelijk was. Rond 4.55 uur zaten de treindienstleiders alweer op hun plek en kon het treinverkeer worden hervat.

Uitbreiding
Dankzij de uitbreiding zitten alle medewerkers van de verkeersleidingspost straks in één gebouw. Een gemoderniseerd gebouw dat weer voldoet aan de eisen van de tijd en waar het prettig werken is voor iedereen. Centrale plek is de seinzaal waar de treindienstleiders van ProRail zorgen dat de treinen veilig over het spoor kunnen rijden.
Hier zitten ook de medewerkers van de reisinformatie die de omroepberichten op de stations verzorgen


Zo moet het worden. Illustratie: Prorail