De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

11 december 2019

 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.
 • Man aangehouden na steekincident in huis aan de Raadhuisstraat
  De politie heeft zondag 8 december 2019 omstreeks 14.45 uur in de Raadhuisstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de hal van een woning. Een 34-jarige man liep daarbij snijwonden op het hoofd en armen op.
 • Weekendoverzicht Basketball Blauw-Wit weekend 7 dec
  De basketballers van Blauw-Wit kwamen afgelopen weekend weer in actie. Beide tweededivisie teams, Heren1 en JongensU14-1 gingen daarvoor verder het land in, naar Katwijk en Amstelveen. Het lukte deze keer niet om de winst mee te nemen, maar het seizoen duurt voor deze teams nog lang en er kan nog heel veel gebeuren. De andere teams zijn in de slotweken van de eerste seizoenshelft aangeland, met nog enkele wedstrijden te gaan. Na oud ennieuw gaan ze verder in nieuwe competities.

Kinderboerderij blijft vooral kinderboederij

Geschreven door Redactie op .

Sinds 1 augustus is de exploitatie en het beheer van kinderboerderij Minnebeek in Tolberg van de gemeente Roosendaal overgenomen door stichting Groenhuysen. De bezoekers hebben hier weinig van gemerkt. "De boerderij is en blijft in de eerste plaats kinderboerderij. Als de kantine over een paar maanden verbouwd is, kunnen er zelfs kinderfeestjes gegeven worden", aldus de nieuwe exploitant.

Jelle (7 jaar) en Stan (4 jaar) Koevoet uit Roosendaal verheugen zich er al op. De jongens zijn trouwe hulpjes van de kinderboerderij. Samen met ‘boer’ Geert, ruim twintig jaar een vertrouwd gezicht op de boerderij, voeren ze de beesten en helpen ze met vegen. Hun oma houdt intussen een oogje in het zeil.
Nadat bekend werd dat Groenhuysen de kinderboerderij overnam, had ook zij wel haar vraagtekens of alles dan nog op de oude voet door kon gaan. Joyce de Lange, namens Groenhuysen de nieuwe beheerder van de kinderboerderij, stelde haar gerust. De Lange: “Uiteraard zijn kinderen nog steeds van harte welkom op de boerderij. Het is niet voor niets in de eerste plaats een kinderboerderij. De plannen die we met de boerderij hebben, kunnen het alleen maar beter maken. Zo willen we met het oog op dierenwelzijn onder andere nieuwe verblijven voor de kippen en de konijnen maken. Ook komt er een nieuw verblijf voor een kalfje. Het kalfje vervangt de koeien die voorheen op de boerderij stonden.”

Kinderfeestjes
Ook de scholen en peuterspeelzalen die altijd bezoekjes brachten aan de kinderboerderij, zijn na de zomervakantie weer van harte welkom.
“Zij kunnen straks gewoon weer op afspraak bij ons langs komen”, aldus De Lange. “We zijn ook van plan om voor hen pakketten met lesmateriaal samen te stellen. We leren de kinderen waar de melk vandaan komt, welke geluiden de dieren maken en hoe bijvoorbeeld een mannetjesschaap heet. De kantine van de kinderboerderij verbouwen we tot een ruimte waar ook kinderfeestjes gegeven kunnen worden. Het is onze bedoeling dat de kinderboerderij een plek voor jong en oud wordt. Letterlijk, want in de kinderboerderij komt ook een dagbehandeling voor mensen met geheugenproblematiek en een steunpunt voor ouderen. Dit heeft verder geen gevolgen voor de kinderen, zij mogen als vanouds op de boerderij rondlopen en van de dieren genieten.”

Boer Geert
Geert Nagtzaam, op de kinderboerderij beter bekend als boer Geert, beaamt dat alles blijft zoals de bezoekers gewend waren. Hij werkt volgende maand alweer 21 jaar bij de kinderboerderij en weet hoe het er reilt en zeilt.
Samen met vrijwilliger Jan zorgt hij ervoor dat de dieren er goed bij staan. “Ik zou niet zonder de gezelligheid van de bezoekers kunnen. Op maandag zijn we gesloten, maar dan ben ik altijd weer blij als het dinsdag is. Het is het totaalplaatje dat maakt dat ik nog elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik ben blij dat ik dit werk kan blijven doen. Binnenkort ga ik ook vrijwilligers opleiden, een leuke uitbreiding van mijn takenpakket.”


Foto: Jelle Koevoet blijft met zijn broertje en oma kinderboerderij Minnebeek bezoeken