De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 juli 2019

 • Bodycam registreert met bierflesje slaande Brit
  Een Brit (24) die in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 juli omstreeks 03.55 uur op de Markt in Roosendaal een andere man met een bierflesje sloeg, ontkende dat op het politiebureau, maar had buiten de waard gerekend: in dit geval buiten de bodycam die een politieagent droeg. Daarop was dat duidelijk te zien, aldus de politie.
 • Rotonde Zegge voor bouwvakvakantie gereed gekomen
  Het is gelukt om de nieuwe rotonde aan de Onze Lieve Vrouwenstraat in Zegge voor de bouwvakantie klaar te krijgen. Aan het eind van vrijdagmiddag 19 juli kon de rotonde worden opengesteld voor het verkeer.
 • ‘Natte zaterdag’ is aanloop naar tropische dagen
  We moeten vandaag (zaterdag) het vertier binnen zoeken. Het lagedrukgebied boven Schotland brengt dikke bewolking onze kant op, waar regelmatig regen uit valt, soms gepaard met onweer. De temperatuur is rond 19 of 20 graden en de wind is zwak tot matig uit zuidoost. Halverwege de week is het zomers.
 • Driedaags festival ‘Theater op de grens’ in Roosendaal
  Roosendaal krijgt op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 een driedaags Theater Festival. Het plan komt uit de koker van Drie Maal Plankenkoorts, dat het festival ook helemaal op poten gaat zetten. Het gaat 'Theater op de grens' heten, omdat 'iedereen uit de gehele regio, het grensgebied van Roosendaal van harte welkom is om deze theaterbeleving mee te maken'. Drie Maal Plankenkoorts wil van het initiatief een tweejaarlijks festival maken.
 • Van 29 juli t/m 9 augustus weer Kindervakantiewerk Roosendaal
  Stichting Kindervakantiewerk Roosendaal heeft ook voor deze zomerperiode een aantal actviteiten voorbereid voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. De stichting zet zich al sinds 1960 in voor kinderen in de gemeente Roosendaal. Dit jaar zijn de activiteiten tussen 29 juli tot en met 9 augustus.
 • Profiel nieuwe rotonde Boulevard al zichtbaar
  Het profiel voor de nieuwe rotonde op de Boulevard/Beethovenlaan is met rode piketpaaltjes uitgezet en er liggen zelfs al de nodige trottoirbandjes. Er wordt dus aardig doorgewerkt aan deze klus, die de rotonde - zeker voor fietsers - een stukje veiliger moet maken.
 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.

Kinderboerderij blijft vooral kinderboederij

Geschreven door Redactie op .

Sinds 1 augustus is de exploitatie en het beheer van kinderboerderij Minnebeek in Tolberg van de gemeente Roosendaal overgenomen door stichting Groenhuysen. De bezoekers hebben hier weinig van gemerkt. "De boerderij is en blijft in de eerste plaats kinderboerderij. Als de kantine over een paar maanden verbouwd is, kunnen er zelfs kinderfeestjes gegeven worden", aldus de nieuwe exploitant.

Jelle (7 jaar) en Stan (4 jaar) Koevoet uit Roosendaal verheugen zich er al op. De jongens zijn trouwe hulpjes van de kinderboerderij. Samen met ‘boer’ Geert, ruim twintig jaar een vertrouwd gezicht op de boerderij, voeren ze de beesten en helpen ze met vegen. Hun oma houdt intussen een oogje in het zeil.
Nadat bekend werd dat Groenhuysen de kinderboerderij overnam, had ook zij wel haar vraagtekens of alles dan nog op de oude voet door kon gaan. Joyce de Lange, namens Groenhuysen de nieuwe beheerder van de kinderboerderij, stelde haar gerust. De Lange: “Uiteraard zijn kinderen nog steeds van harte welkom op de boerderij. Het is niet voor niets in de eerste plaats een kinderboerderij. De plannen die we met de boerderij hebben, kunnen het alleen maar beter maken. Zo willen we met het oog op dierenwelzijn onder andere nieuwe verblijven voor de kippen en de konijnen maken. Ook komt er een nieuw verblijf voor een kalfje. Het kalfje vervangt de koeien die voorheen op de boerderij stonden.”

Kinderfeestjes
Ook de scholen en peuterspeelzalen die altijd bezoekjes brachten aan de kinderboerderij, zijn na de zomervakantie weer van harte welkom.
“Zij kunnen straks gewoon weer op afspraak bij ons langs komen”, aldus De Lange. “We zijn ook van plan om voor hen pakketten met lesmateriaal samen te stellen. We leren de kinderen waar de melk vandaan komt, welke geluiden de dieren maken en hoe bijvoorbeeld een mannetjesschaap heet. De kantine van de kinderboerderij verbouwen we tot een ruimte waar ook kinderfeestjes gegeven kunnen worden. Het is onze bedoeling dat de kinderboerderij een plek voor jong en oud wordt. Letterlijk, want in de kinderboerderij komt ook een dagbehandeling voor mensen met geheugenproblematiek en een steunpunt voor ouderen. Dit heeft verder geen gevolgen voor de kinderen, zij mogen als vanouds op de boerderij rondlopen en van de dieren genieten.”

Boer Geert
Geert Nagtzaam, op de kinderboerderij beter bekend als boer Geert, beaamt dat alles blijft zoals de bezoekers gewend waren. Hij werkt volgende maand alweer 21 jaar bij de kinderboerderij en weet hoe het er reilt en zeilt.
Samen met vrijwilliger Jan zorgt hij ervoor dat de dieren er goed bij staan. “Ik zou niet zonder de gezelligheid van de bezoekers kunnen. Op maandag zijn we gesloten, maar dan ben ik altijd weer blij als het dinsdag is. Het is het totaalplaatje dat maakt dat ik nog elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ik ben blij dat ik dit werk kan blijven doen. Binnenkort ga ik ook vrijwilligers opleiden, een leuke uitbreiding van mijn takenpakket.”


Foto: Jelle Koevoet blijft met zijn broertje en oma kinderboerderij Minnebeek bezoeken