De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 juli 2019

 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.
 • Draai zet zich in voor stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’
  De Draai gaat zich ook maatschappelijk inzetten voor Roosendaal. Dit jaar wordt er voor het eerst een goed doel verbonden aan het evenement. Dat is de stichting 'Ik trakteer Roosendaal' geworden. 'Het doel is om de stichting meer naamsbekendheid te geven en tegelijkertijd een mooi bedrag te kunnen opbrengen', aldus de Draai.
 • Boothuis teruggeplaatst aan de waterkant van de Vliet
  GEZIEN IN DE STAD - Het boothuis aan de Westelijke Havendijk ligt weer aan de waterkant van de Vliet. Vanwege de werkzaamheden in en langs langs de Vliet was het houten gebouw enige tijd 'geparkeerd' aan de andere kant van de weg. Deze week is het weer teruggeplaatst aan de waterkant.
 • Kademuur Watermolenbeek nabij Kade wordt vernieuwd
  Op 7 mei vorig jaar is begonnen met de werkzaamheden aan de Watermolenbeek tussen de duikers bij het Kadeplein en de Burgemeester Freijterslaan. Toen werd verwacht dat de klus medio juni 2019 zou worden opgeleverd. Die datum is dus niet gehaald, zo blijkt uit deze foto die op dinsdag 16 juli is gemaakt. Er wordt nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de Kademuur.
 • Zwoele zomermuziek op het sfeerstrand (27 juli)
  Op zaterdagavond 27 juli klinkt er zwoele zomermuziek bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Vanaf 20:00 uur treden daar Remko Willems en zijn vrienden op. Exploitant Ad Huijzers zorgt voor een knus kampvuur.
 • Roosendaler (22) wilde pizza betalen met vals geld
  Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een vals briefje van 50 euro een pizza wilde afrekenen. De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De politie heeft in totaal zeven briefjes van 50 euro in beslag genomen.
 • Jeugdronde Roosendaal 2019: Einduitslag en uitslag hinderniscriterium
  Jeugdronde Roosendaal 2019 - De Jeugdronde 2019 zit er weer op. Hier de uitslagen van het Hinderniscriterium van zondag en de einduitslag. De regenboogtruien, de truien voor de winnaars van de hele ronde, gingen naar Amy de Bruijn bij de meisjes en Sven Monsieurs bij de jongens. Amy won ook vorig jaar. Voor de winnaars werd het Wilhelmus gespeeld, maar het duurde wel even voor dat gevonden was, zo is op een filmpje op de Facebookpagina van de Jeugdronde te zien.

Franciscus Roosendaal implanteert MRI-veilige pacemaker

Geschreven door Redactie op .

Als eerste ziekenhuis in Noord-Brabant implanteert het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal een nieuw type pacemaker dat het mogelijk maakt om veilig een MRI-onderzoek van het hele lichaam, ook van het borstgebied, te laten maken.

In Nederland is het Franciscus het derde ziekenhuis dat de MRI-veilige pacemaker heeft geïntroduceerd. Mensen met een pacemaker konden tot nu toe geen MRI-onderzoek ondergaan. De sterke magnetische velden die tijdens een MRI-scan worden opgewekt, kunnen de pacemaker ontregelen en schade toebrengen aan het hart.

Veilig
In het zgn. Surescan pacemakersysteem zijn zowel de pacemaker als de pacemakerdraden speciaal ontwikkeld en getest om te kunnen voldoen aan de eisen voor een veilige MRI-scan. Onderdelen die gemagnetiseerd kunnen worden, zijn vervangen. Tijdens een MRI-scan ontstaan sterke energievelden die de draden van een normale pacemaker opwarmen en ernstige schade veroorzaken in het hart. In de Surescan pacemaker zijn de elektronische circuits speciaal afgeschermd. De pacemakerdraden zijn zodanig aangepast, dat ontstane warmte wordt afgevoerd en het hart niet wordt beschadigd.

Geheugen
De nieuwe pacemaker is verder toegerust met de nieuwste digitale technologie. Het heeft een groter intern geheugen en biedt zowel de cardioloog als de pacemakertechnicus uitgebreide en nauwkeurige informatie over het hartritme.

Voorwaarden
De pacemaker is geschikt voor patiënten van alle leeftijden. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat de MRI-scan mag plaatsvinden. Zo moet de pacemaker minimaal zes weken voor het MRI-onderzoek in de borstholte zijn geïmplanteerd. Verder moet de pacemaker-technicus de pacemaker vóór het maken van de scan in een MRI-veilige stand zetten. Na het onderzoek wordt de pacemaker weer in de oorspronkelijke programmering terug gezet.

Belangrijk
De introductie van de MRI-veilige pacemaker is een belangrijke ontwikkeling. Magnetische resonantiebeeldvorming is namelijk een veelgebruikte diagnostische methode voor het opsporen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen. Wereldwijd zou naar schatting 50 tot 70% van de patiënten met een pacemaker vroeg of laat een MRI-scan moeten ondergaan. Bij patiënten ouder dan 65 jaar is de kans hierop tweemaal zo groot.