De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Franciscus Roosendaal implanteert MRI-veilige pacemaker

Geschreven door Redactie op .

Als eerste ziekenhuis in Noord-Brabant implanteert het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal een nieuw type pacemaker dat het mogelijk maakt om veilig een MRI-onderzoek van het hele lichaam, ook van het borstgebied, te laten maken.

In Nederland is het Franciscus het derde ziekenhuis dat de MRI-veilige pacemaker heeft geïntroduceerd. Mensen met een pacemaker konden tot nu toe geen MRI-onderzoek ondergaan. De sterke magnetische velden die tijdens een MRI-scan worden opgewekt, kunnen de pacemaker ontregelen en schade toebrengen aan het hart.

Veilig
In het zgn. Surescan pacemakersysteem zijn zowel de pacemaker als de pacemakerdraden speciaal ontwikkeld en getest om te kunnen voldoen aan de eisen voor een veilige MRI-scan. Onderdelen die gemagnetiseerd kunnen worden, zijn vervangen. Tijdens een MRI-scan ontstaan sterke energievelden die de draden van een normale pacemaker opwarmen en ernstige schade veroorzaken in het hart. In de Surescan pacemaker zijn de elektronische circuits speciaal afgeschermd. De pacemakerdraden zijn zodanig aangepast, dat ontstane warmte wordt afgevoerd en het hart niet wordt beschadigd.

Geheugen
De nieuwe pacemaker is verder toegerust met de nieuwste digitale technologie. Het heeft een groter intern geheugen en biedt zowel de cardioloog als de pacemakertechnicus uitgebreide en nauwkeurige informatie over het hartritme.

Voorwaarden
De pacemaker is geschikt voor patiënten van alle leeftijden. Er moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan voordat de MRI-scan mag plaatsvinden. Zo moet de pacemaker minimaal zes weken voor het MRI-onderzoek in de borstholte zijn geïmplanteerd. Verder moet de pacemaker-technicus de pacemaker vóór het maken van de scan in een MRI-veilige stand zetten. Na het onderzoek wordt de pacemaker weer in de oorspronkelijke programmering terug gezet.

Belangrijk
De introductie van de MRI-veilige pacemaker is een belangrijke ontwikkeling. Magnetische resonantiebeeldvorming is namelijk een veelgebruikte diagnostische methode voor het opsporen van veelvoorkomende ziekten en aandoeningen. Wereldwijd zou naar schatting 50 tot 70% van de patiënten met een pacemaker vroeg of laat een MRI-scan moeten ondergaan. Bij patiënten ouder dan 65 jaar is de kans hierop tweemaal zo groot.