De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

13 december 2019

 • Ook leerlingen De Fakkel in actie voor Serious Request
  Ook leerlingen van De Fakkel, school voor speciaal onderwijs in Roosendaal, zijn in actie gekomen voor 3FM Serious Request. Zij zamelen lege flessen in. En schoolleider Els van der Westen van De Fakkel loopt samen met een leerkracht een etappe van The Lifeline mee. 3FM dj’s lopen voor de Lifeline van Goes naar Groningen.
 • Tongerloplein ‘chequepoint’ 3FM Serious Request Lifeline (19 dec)
  Het Tongerloplein in Roosendaal is donderdagmiddag 19 december 'Chequepoint' voor 3FM Serious Request Lifeline. Dj's Sander en Herman van 3FM lopen die dag samen met 100 wandelaars vanuit Bergen op Zoom dwars door Heerle, Wouw en Roosendaal voor The Lifeline. Na 6 uur wandelen komen zij rond 14:00 uur aan op het Tongerloplein.
 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.

Burgemeesters: Drugsbeleid wordt voortgezet

Geschreven door Redactie op .

In reactie op het rapport ‘Daadkrachtig drugsbeleid in de regio Midden- en West-Brabant’ en in lijn daarmee geven de burgemeesters van de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal aan dat ze het beleid voortzetten zoals ingezet met de Nota Cannabisbeleid 2009 en het daarbij behorende beëindigen van het gedoogbeleid.

De nieuwe speerpunten Courage (noot 1) worden voortgezet. Zoals ook verwoord in de Nota Cannabisbeleid 2009 wordt op termijn gestart met een onderzoek naar de voor- en nadelen van een coffeeshop op niet-commerciële basis voor de lokale markt.

Het monitoren van de gevolgen van de invoering van het nieuwe cannabisbeleid wordt momenteel gedaan door Beke Advies, in samenwerking met het COT, in opdracht van Courage. De definitieve resultaten zijn eind 2010 bekend. Tussentijds is de balans opgemaakt en hieruit blijkt onder meer dat er een duidelijke afname is van het aantal buitenlandse drugstoeristen (noot 2). Daarnaast blijkt dat de veelgeuite vrees dat de illegale handel zou toenemen niet gegrond is. Hierin wordt een (kleine) afname geconstateerd.
Uit de overlastmeldingen blijkt dat een deel van de overlast zich verplaatst naar de buitenwijken. Een verplaatsing die - zoals in de Bewonersenquête en Gemeentepeiling 2009 geconstateerd werd - al plaatsvond voor de wijziging van het cannabisbeleid. Op dit moment hebben we op basis van de aanpak van de drugsoverlast en drugscriminaliteit geen signalen die duiden op een toename van harddrugs onder jongeren in onze gemeenten.”

Noot 1

De speerpunten van Courage, naar aanleiding van de voorlopige onderzoeksresultaten van de Drugsscan zijn:
* Het behouden en versterken van het vertrouwen van de burger(s) in het gevoerde beleid;
Dit houdt onder andere in het continueren van de kwaliteitbewaking van het Meldpunt Drugsoverlast, de doorontwikkeling van de communicatiestrategie en het continueren van het verbeteren van de leefomgeving in het gebied waar de voormalige coffeeshops gevestigd waren (Credo en pleinenaanpak);
* De aanpak van de resterende drugsoverlast;
Dit houdt in het intensiveren van de aanpak en inzet op overlastmeldingen, het ontwikkelen van nieuwe methodieken in handhaving en opsporing in de aanpak van de doelgroepen, het herijken van de toolbox voor de aanpak van deze doelgroepen en de aanpak van de verwevenheid van jeugdcriminaliteit en de verwevenheid in handel in softdrugs.
* De aanpak van de drugscriminaliteit (onder andere hennepteelt);
Dit houdt in het versterken van de informatiepositie waardoor meer inzicht verkregen kan worden in de wijzigingen en onderliggende criminele netwerken in de lokale markt.
* De aanpak van de verwevenheid tussen de onder- en de bovenwereld.
Dit houdt in dat er een verdiepingslag wordt gemaakt in de opsporing en de aanpak van de criminele samenwerkingsverbanden met de bovenwereld (onder andere in vastgoed).

Noot 2
In 2008 bedroeg het aantal drugstoeristen dat per week de gemeente Roosendaal bezocht 13.636 personen, in Bergen op Zoom was dit aantal 12.194 personen.
In 2010 komen per week 337 drugstoeristen naar de gemeente Roosendaal en 402 drugstoeristen naar Bergen op Zoom. Bij de volgacties gedurende het onderzoek werden drugstoeristen ook gevolgd naar "verdachte bestemmingen".
De stempel verdacht is ingegeven door inschattingen van politiemensen. De verdachte bestemmingen zijn van belang te noemen, omdat elke drugstoerist per definitie een illegale drugsklant is en erg alert. Als we in 2010 ook toeristen met een verdachte bestemming meetellen, dan komt de schatting uit op 967 drugstoeristen per week voor Roosendaal en 1.072 drugstoeristen per week voor Bergen op Zoom.