De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

21 juli 2019

 • Bodycam registreert met bierflesje slaande Brit
  Een Brit (24) die in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 juli omstreeks 03.55 uur op de Markt in Roosendaal een andere man met een bierflesje sloeg, ontkende dat op het politiebureau, maar had buiten de waard gerekend: in dit geval buiten de bodycam die een politieagent droeg. Daarop was dat duidelijk te zien, aldus de politie.
 • Rotonde Zegge voor bouwvakvakantie gereed gekomen
  Het is gelukt om de nieuwe rotonde aan de Onze Lieve Vrouwenstraat in Zegge voor de bouwvakantie klaar te krijgen. Aan het eind van vrijdagmiddag 19 juli kon de rotonde worden opengesteld voor het verkeer.
 • ‘Natte zaterdag’ is aanloop naar tropische dagen
  We moeten vandaag (zaterdag) het vertier binnen zoeken. Het lagedrukgebied boven Schotland brengt dikke bewolking onze kant op, waar regelmatig regen uit valt, soms gepaard met onweer. De temperatuur is rond 19 of 20 graden en de wind is zwak tot matig uit zuidoost. Halverwege de week is het zomers.
 • Driedaags festival ‘Theater op de grens’ in Roosendaal
  Roosendaal krijgt op vrijdag 30 augustus, zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019 een driedaags Theater Festival. Het plan komt uit de koker van Drie Maal Plankenkoorts, dat het festival ook helemaal op poten gaat zetten. Het gaat 'Theater op de grens' heten, omdat 'iedereen uit de gehele regio, het grensgebied van Roosendaal van harte welkom is om deze theaterbeleving mee te maken'. Drie Maal Plankenkoorts wil van het initiatief een tweejaarlijks festival maken.
 • Van 29 juli t/m 9 augustus weer Kindervakantiewerk Roosendaal
  Stichting Kindervakantiewerk Roosendaal heeft ook voor deze zomerperiode een aantal actviteiten voorbereid voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar. De stichting zet zich al sinds 1960 in voor kinderen in de gemeente Roosendaal. Dit jaar zijn de activiteiten tussen 29 juli tot en met 9 augustus.
 • Profiel nieuwe rotonde Boulevard al zichtbaar
  Het profiel voor de nieuwe rotonde op de Boulevard/Beethovenlaan is met rode piketpaaltjes uitgezet en er liggen zelfs al de nodige trottoirbandjes. Er wordt dus aardig doorgewerkt aan deze klus, die de rotonde - zeker voor fietsers - een stukje veiliger moet maken.
 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.

Nieuwbouw Groenhuysen in Kalsdonksestraat

Geschreven door Redactie op .

Groenhuysen gaat in 2011 haar palliatieve zorg uitbreiden met een Regionaal Palliatief Centrum (RPC) aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal.

De zorg die in deze nieuwbouw geboden gaat worden is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Voor cliënten is het daarbij prettig als zij hun laatste levensfase in een huiselijke sfeer kunnen doorbrengen.
De samenwerking met de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) is een belangrijke mijlpaal om dit te realiseren. Vandaag is de samenwerking officieel bekrachtigd.

Bij palliatieve zorg staat, behalve het geven van de nodige zorg, het geven van aandacht centraal. De woon- en leefomstandigheden moeten voor de cliënt, maar ook voor vrienden en familie, een warme plek zijn. Privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven worden nagestreefd.

Een vertrouwd gezicht
VPTZ weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn in de keten van zorgverlening rond de laatste levensfase. De vrijwilligers bieden daar waar nodig aandacht, nabijheid en ondersteuning, of dat nu thuis is of in een hospice.
De samenwerking tussen VPTZ en Groenhuysen is niet alleen belangrijk om straks in voldoende vrijwilligers te kunnen voorzien, maar zeker ook om een soepele overgang van de thuissituatie naar het palliatief centrum te kunnen bewerkstelligen.
In veel gevallen maken terminale cliënten in de thuiszorg namelijk gebruik van de vrijwilligers van VPTZ West-Brabant & Tholen. De cliënt weet zich dus ook in het RPC omringd door een vertrouwd gezicht.

Begeleiding op maat
Alle voorzieningen voor palliatieve zorg zijn straks onder één dak te vinden. Zo krijgt het RPC straks 12 bedden. Er zal ook dagbehandeling worden gegeven en er komt een Inloophuys waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. In samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen zal er wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar medicijngebruik in de palliatieve zorg.

NIEUWSLINK:
16-07-2010: Grootste hospice in regio in Roosendaal (BN DeStem)