De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

11 december 2019

 • Ook in Roosendaal streep door de dienstencheques
  Roosendaal stopt met ingang van 2021 met de Huishoudelijke Hulp Toelage), beter bekend als de ‘dienstencheque’. 'Dit gebeurt in navolging van veel andere gemeenten in Nederland', meldt de gemeente. In Roosendaal komt een overgangsjaar, waarbinnen de huidige gebruikers hun dienstencheques gewoon kunnen gebruiken. Maar er kunnen geen nieuwe gebruikers bijkomen.
 • Music ’n Art Festival in The Loods (15 dec)
  Op zondag 15 december 2019 organiseert The Loods Creative Lab van 14:00 - 21:00 uur het Music 'n Art Festival. De eerste editie van dit festival creëert een unieke beleving: een gebouw vol graffitikunst en ateliers met een uitgebreid programma vol kunst, muziek, modeshows, een kunstmarkt en lekker eten en drinken.De toegang is gratis.
 • In blokkendoos tegenover stadion ‘inpakker webshops’
  In de blokkendoos die momenteel aan de Borchwerf tegenover het stadion in Roosendaal verrijst, komt (onder andere) een bedrijf dat 'miljoenen pakjes voor honderden webshops' per jaar kan verwerken. Dat heeft het bewuste bedrijf, Active Ants, vandaag bekend gemaakt. Het gaat 20.000 vierkante meter in het complex in Roosendaal huren.
 • Gewonde na beroving bij Burgemeester Coenenpark
  UPDATE: Bij een beroving in het Burgemeester Coenenpark in Roosendaal is dinsdagmiddag 10 december een 19-jarige Roosendaler gewond geraakt. Rond 13.00 uur ontving de politie melding van een beroving in omgeving van het park. Dat bleek van het slachtoffer zelf te zijn. De man was gestoken. Volgens de politie is bij de beroving een geldbedrag buitgemaakt.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 15 december
  Voor veel teams is de winterstop al ingegaan, maar er moeten ook nog wat inhaalwedstrijden worden gespeeld. Zondag 15 december komen nog vier vrouwenteams in actie en zaterdag bij het meidenvoetbal vijf. En Roosendaal VR1 speelt zondag (vanaf 11:30 uur) de derde ronde in de bekercompetitie.
 • Ondernemers zorgen voor kerstsfeer in Wouw
  De Ondernemers Vereniging Wouw heeft de afgelopen dagen van Wouw een gezellig kerstdorp gemaakt. Met een Christmas Tree Shopping-actie en verlichting in bomen op de Markt, het Pastoor Woltersplein en de Kloosterstraat zorgen ze voor een prettig kerstgevoel.
 • Zee van licht in fontein op Stationsplein Roosendaal
  Treinreizigers die in de donkere uurtjes het station Roosendaal uitstappen, worden onthaald met een prachtig verlichte fontein. De waterstralen zijn vervangen door bogen met honderden lichtjes. Sommige mensen zien er ook vleugels van engelen in...
 • Schaatsen, roetsjen en shows op Wouw On Ice 2019
  De vijfde editie van Wouw On Ice wordt een bijzondere. Behalve de schaatsbaan en het horeca-chalet met tal van optredens staat er dit jaar ook een heuse Roetsjbaan in het dorpscentrum. De schaatsbaan gaat zaterdag 14 december open en staat er tot en met zaterdag 5 januari.
 • Man aangehouden na steekincident in huis aan de Raadhuisstraat
  De politie heeft zondag 8 december 2019 omstreeks 14.45 uur in de Raadhuisstraat in Roosendaal een 20-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een steekincident in de hal van een woning. Een 34-jarige man liep daarbij snijwonden op het hoofd en armen op.
 • Weekendoverzicht Basketball Blauw-Wit weekend 7 dec
  De basketballers van Blauw-Wit kwamen afgelopen weekend weer in actie. Beide tweededivisie teams, Heren1 en JongensU14-1 gingen daarvoor verder het land in, naar Katwijk en Amstelveen. Het lukte deze keer niet om de winst mee te nemen, maar het seizoen duurt voor deze teams nog lang en er kan nog heel veel gebeuren. De andere teams zijn in de slotweken van de eerste seizoenshelft aangeland, met nog enkele wedstrijden te gaan. Na oud ennieuw gaan ze verder in nieuwe competities.

Nieuwbouw Groenhuysen in Kalsdonksestraat

Geschreven door Redactie op .

Groenhuysen gaat in 2011 haar palliatieve zorg uitbreiden met een Regionaal Palliatief Centrum (RPC) aan de Kalsdonksestraat in Roosendaal.

De zorg die in deze nieuwbouw geboden gaat worden is erop gericht om mensen met een levensbedreigende ziekte een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te geven. Voor cliënten is het daarbij prettig als zij hun laatste levensfase in een huiselijke sfeer kunnen doorbrengen.
De samenwerking met de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg West-Brabant & Tholen (VPTZ) is een belangrijke mijlpaal om dit te realiseren. Vandaag is de samenwerking officieel bekrachtigd.

Bij palliatieve zorg staat, behalve het geven van de nodige zorg, het geven van aandacht centraal. De woon- en leefomstandigheden moeten voor de cliënt, maar ook voor vrienden en familie, een warme plek zijn. Privacy, rust, veiligheid, warmte en kwaliteit van leven worden nagestreefd.

Een vertrouwd gezicht
VPTZ weet als geen ander hoe belangrijk vrijwilligers zijn in de keten van zorgverlening rond de laatste levensfase. De vrijwilligers bieden daar waar nodig aandacht, nabijheid en ondersteuning, of dat nu thuis is of in een hospice.
De samenwerking tussen VPTZ en Groenhuysen is niet alleen belangrijk om straks in voldoende vrijwilligers te kunnen voorzien, maar zeker ook om een soepele overgang van de thuissituatie naar het palliatief centrum te kunnen bewerkstelligen.
In veel gevallen maken terminale cliënten in de thuiszorg namelijk gebruik van de vrijwilligers van VPTZ West-Brabant & Tholen. De cliënt weet zich dus ook in het RPC omringd door een vertrouwd gezicht.

Begeleiding op maat
Alle voorzieningen voor palliatieve zorg zijn straks onder één dak te vinden. Zo krijgt het RPC straks 12 bedden. Er zal ook dagbehandeling worden gegeven en er komt een Inloophuys waar lotgenoten elkaar kunnen ontmoeten. In samenwerking met Radboud Universiteit Nijmegen zal er wetenschappelijk onderzoek worden gedaan naar medicijngebruik in de palliatieve zorg.

NIEUWSLINK:
16-07-2010: Grootste hospice in regio in Roosendaal (BN DeStem)