De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

25 augustus 2019

 • Stemmen voor de Cultuurprijs 2018-2019
  Het Roosendaalse publiek kan van maandag 26 augustus tot en met maandag 9 september stemmen voor de Cultuurprijs Roosendaal 2019 en de Jongerenprijs 2018-2019. Genomineerd door de jury De Witte Roos, Kunsten onder 1 dak, Onderling Kunstgenot, Theaterwerkplaats Tiuri en Toni Raats. Voor de jongerenprijs zijn Het Dansatelier en HIP genomineerd. De Cultuurprijs Roosendaal is mede mogelijk gemaakt door CultuurCompaan en de Gemeente Roosendaal.
 • Fotoalbum Highland Games 2019
  FOTOALBUM - In het Vrouwenhofpark in Roosendaal vonden op zaterdag 24 augustus in zomerse temperaturen de Highland Games van de Ronde Tafel Roosendaal (RT64) plaats. Voor het goede doel streden teams van acht man/vrouw om de eer in wedstrijdonderdelen waarbij kracht een belangrijke rol speelde. Een aantal games werd individueel gespeeld (zoals melkbussen sjouwen, zakgooien en boomstamwerpen), andere in teamverband, zoals boomstamsjouwen en truck trekken.
 • Zomerse temperaturen, in ieder geval t/m dinsdag
  Een hogedrukgebied vanuit het zuiden zorgt voor zomerse temperaturen, met daarbij een zwakke wind uit oostelijke richtingen. Vandaag (zaterdag) volop zon. De temperatuur kan 27 of 28 graden halen. De wind uit het oosten is zwak. Komende nacht daalt de temperatuur tot 16 of 17 graden.
 • Komende dagen loopt de temperatuur weer op
  Vandaag (woensdag) veel zon en wat hoge bewolking. Af en toe met een zwakke wind uit zuidelijke richting en een temperatuur die kan oplopen tot 22 of 23 graden. Komende nacht aan de frisse kant met 12 of 13 graden.
 • Stationsstraat: hooguit 50 en niet inhalen…
  De grote cijfers '50' op het wegdek van de Stationsstraat in Roosendaal zijn nog maar net droog, net als de nieuwe belijning inclusief de doorgetrokken streep in het midden. Dat betekent: niet inhalen, weet iedereen vast nog wel van de theorielessen voor het rijbewijs.
 • Nu 500 studenten bij Associate degrees Academie
  De Associate degrees Academie in Roosendaal begint het tweede seizoen met zo'n 500 studenten in het riante onderkomen aan het Mill Hillplein. Voor het nieuwe studiejaar hebben zich zo'n 350 nieuwe studenten aangemeld. Totaal in jaar 1 en jaar 2 telt de opleiding zo'n 500 studenten. Een Associate degree is een tweejarige praktijkgerichte hbo-opleiding.
 • Automobilist na ongeluk in Heerle geruime tijd bekneld
  Een 23-jarige automobilist heeft in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 augustus na een verkeersongeval op de Moerstraatseweg in Heerle geruime tijd bekneld gezeten. Nadat hij bevrjd was, werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Rotterdam. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk.
 • Voor vierde keer City Run door binnenstad Roosendaal (25 aug)
  Op zondag 25 augustus is de vierde editie van de City Run Roosendaal, een sportief evenement dat joggers op unieke plaatsen in Roosendaal brengt. Het evenement is opgezet om geld bij elkaar te brengen voor goede doelen. In 2018 werd ruim 2.900,00 bij elkaar gebracht voor goede doelen.
 • Jazzsfeer met twee bands bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand (31 aug)
  Beachclub 0165 op het sfeerstrand tegenover het stadion in Roosendaal presenteert zaterdagavond 31 augustus een jazzavond met de bands Hugger Mugger Jazzband en de Diga Doo Jazzband. Het afwisseland programma met oude stijl jazz en dixieland is van 19:00 - 23:00 uur en de entree is gratis.
 • Politie zoekt daders van poging beroving bij brandgang Toussaintlaan
  De politie van Roosendaal is op zoek naar drie mannen die in de vroege ochtend van zondag 11 augustus geprobeerd hebben om een 20-jarige man uit Roosendaal te beroven in een brandgang bij de Toussaintlaan in Roosendaal. Daarbij is gedreigd met een mes.

'Gaaf, die trappen...'

Geschreven door Redactie op .


In het kader van de wekelijkse Tongerlogeluiden was het zaterdagmiddag 26 juni onder andere de beurt aan de Sky-line band. Terwijl de musici hun best deden, ging de aandacht even uit naar dit kleine meiske, dat - genietend van haar ijsje - geen oog en oor had voor de band, maar de trappen van het Tongerloplein vooral erg spannend vond...