De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 februari 2020

 • Uitslagen carnavalsoptocht Roosendaal 2020
  Ondanks het winderige weer met rukwinden trok zaterdagmiddag 22 februari de carnavalsoptocht door de binnenstad van Roosendaal. Door dit slechte weer reed een (groot) aantal grote wagens niet mee. Maar Stichting Carnaval Roosendaal vindt dat de toeschouwers toch een mooie optocht te zien kregen, waarin op originele wijze werd ingespeeld op het motto 'Draai’t Mar Om'. Hier de uitslag.
 • Foto-album optocht Roosendaal 2020 vanaf boven gezien…
  Fotoalbum van de Roosendaalse optocht 2020 van Hein Manné, gezien vanuit de bovenverdieping van de fotozaak aan de Markt.
 • Foto’s carnavalsoptocht Tullepetaonestad 2020
  UPDATE: Meer foto's - Beelden van de carnavalsoptocht van 2020 in Roosendaal (Tullepetaonestad) zoals die zaterdag 22 februari door de binnenstad van Roosendaal trok. Deze foto's zijn gemaakt in de Molenstraat.
 • Windstoten draaien maar door…
  Ook dit weekeinde kan de wind weer een grote rol gaan spelen. Door de hoge temperaturen op de oceaan blijven flinke lagedrukgebieden ontstaan. Vandaag (zaterdag) valt het met de neerslag nog wel mee; misschien wat lichte miezerige regen, maar de wind vrij krachtig met kans op windstoten tot 45 km/uur, maar na de middag zwakt het wat af tot matig. Wel kans op windstoten tot 35 km/uur.
 • Meisje (14) in Rooosendaal door twee jongens beroofd van telefoon
  Een meisje van 14 jaar is vrijdagmiddag 21 februari op het BC-pad in Roosendaal door twee jongens van haar telefoon beroofd. Het slachtoffer raakte hierbij lichtgewond. Het gebeurde rond 15.30 uur op het fietspad in de buurt van de Cinnaberdijk.
 • Colaticbals met Jacques Herb en Roy Donders (23-24 februari)
  Jacques Herb (maandag 24 februari) en Roy Donders (zondag 23 februari) zijn dit jaar tijdens carnaval de gasten op de Colatic-bals in het theatercafé van De Kring in Roosendaal. Die Colatickbals zijn min of meer gekoppeld aan de zeer populaire Colabals in de kleine zaal voor tieners van 10 tot en met 13 jaar. Die zijn niet toegankelijk voor ouders, maar die kunnen desgewenst wel in de buurt blijven: in het theatercafé dus...
 • ‘Draai ’t mar om’ geldt ook op Ineke’s 55 Plus Bal (24 februari)
  'Draai 't mar om' is op maandag 24 februari ook op Ineke's 55 Bal van toepassing. Na de 22e jubileumeditie wordt dit bal dit jaar voor de 23 keer gehouden. Het feest met verscheidene optredens begint om 13:00 uur en de entree is gratis.
 • Voor de zesde keer Bier & Spijsroute in Roosendaal (15 maart)
  Op zondagmiddag 15 maart is voor de zesde keer de Bier- en Spijsroute waaraan vijf Roosendaalse horecabedrijven uit de binnenstad van Roosendaal aan meedoen. Dat zijn De Sjoes, Het Wapen van Roosendaal, de Raatskelder, bruincafé Jaxx en De Moriaan. De kaartverkoop is al begonnen. Tickets kosten 34,50 euro.
 • Gewapende overval afhaalrestaurant in Lindenburg
  Een gewapend duo heeft donderdagavond 20 februari een Chinees restaurant aan de Lindenburg in Roosendaal overvallen. Er raakte niemand gewond. De politie heeft de daders nog niet gearresteerd en is op zoek naar een man en een vrouw, die met een kindje voor het restaurant wegliepen.
 • Stormkamer onderzoekt in De Kring via talkshow de psychiatrie (3 maart)
  De voormalige Roosendalse stadsdichter Leo Lotterman en de Roosendaalse muzikante Liza Waeld zijn dinsdagavond 3 maart twee medewerkenden aan 'De Salon in Roosendaal' van Theatergezelschap Stormkamer. In het ongedwongen decor van een cafésetting verkent het toneelgezelschap in de kleine zaal van De Kring middels een talkshow de psychiatrie, met bijzondere gasten en lokale verhalen.

Wouw verrijkt met spreuken

Geschreven door Redactie op .

Wouw wordt opgefleurd met 33 bordjes met spreuken. Ze zijn te vinden langs de wandel- en fietsroute 'De Ster van Wouw'. De officiële ingebruikname is zondag 27 juni 2010 op de Markt in Wouw, waar wethouder Adriaansen samen met voorzitter Maarten Verheij het laatste bordje bevestigt aan de muur bij Chinees Restaurant 'Bali'.

Daarna doen ze samen, met nog meer enthousiaste wandelaars, mee aan de Dauwtraptocht die door de Dorpsraad 'Wouw' wordt georganiseerd. Aanmelden voor deze tocht gaat via www.dorpsraadwouw.nl en de kosten zijn € 2,50 inclusief een gezamenlijk ontbijt in de feesttent op de Markt, waar na afloop nog kan worden geluisterd naar het koffieconcert van Harmonie 'Oranje Wouw'.

Spreuken verlevendigen Wouw “In alles wat ons pad kruist zit wel iets om je aan te ergeren,maar ook iets om je over te verheugen” Op initiatief van Wouw Promotie is een vijf jaar geleden de wandel -en fietsroute “De Ster van Wouw” aangelegd. De route is genoemd naar de voormalige brouwerij 'de Ster' en heeft ook de vorm van een ster. Door deze vorm is het mogelijk om de route ook in gedeeltes te lopen, omdat men steeds terug loopt naar de kern van het dorp. De totale route is 14 km. lang en start op de Markt in Wouw, waar genoeg gratis parkeerruimte is. De route met een uitvoerige beschrijving is te koop bij de VVV’s in West-Brabant.

Om deze route nog aantrekkelijker te maken ontstond het idee de route te verlevendigen met spreuken. Spreuken kunnen grappig, inspirerend en gevat zijn en kan men er toe aanzetten om er over na te denken. Een van de spreuken is dan ook 'Als een zin niet volstaat, helpen duizend woorden ook niet'.
De inbreng van spreuken was oneindig, maar na rijp beraad zijn er 33 spreuken over gebleven, zegt Will Mathijssen, mede -initiatiefnemer. We hebben ook gezocht naar spreuken die iets met het wandelen te maken hebben en die betrekking hebben op de situatie ter plaatse. Bij de Molen kun je bijvoorbeeld lezen… 'Wie altijd de wind in de rug wil hebben, komt nooit thuis' of bij de basisschool de Stappen 'Het geheim van vooruit komen: is de eerste stap zetten!'.

De spreuken zijn te herkennen aan de blauwe bordjes met witte letters, die de afgelopen weken zijn geplaatst.
Voor diegene die Wouw Promotie kan vertellen hoeveel sterren er verborgen zitten in de spreuken, is er tot eind juli 2010 nog een leuke attentie. 'Want wie blij is met kleine dingen, kan zich een hele dag verheugen'.
Reacties kunnen worden gestuuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.