De laatste berichten op onze nieuwe site:

roosendaalopinternet

18 september 2019

 • Praten over energietransitie tijdens brood bakken
  Praten over energietransitie tijdens brood bakken. De gemeente Roosendaal zet tussen zaterdag 21 september en zaterdag 5 oktober de mobiele bakkerij 'De Eenvoud' in om er achter te komen hoe Roosendalers over grootschalige duurzame energieopwekking in de stad en de dorpen dorpen denken. Op zes plekken wordt de bakkerij geparkeerd. Iedereen is welkom.
 • Al meer dan 1000 inschrijvingen voor Sjors Creatief
  Voor het cultuurstimuleringssproject ‘Sjors Creatief’ zijn sinds het startschot op woensdag 4 september al ruim 1000 inschrijvingen verwerkt van 500 Roosendaalse kinderen. Er is keuze uit maar liefst 80 verschillende, creatieve activiteiten.
 • Vmbo-ers gaan weer cultuur hoppen (18 sept)
  Op woensdag 18 september vindt in De Kring en de Tongerlotuin het CKV-festival Art2Hop weer plaats voor de derdejaars vmbo-leerlingen van het Da Vinci College, Jan Tinbergen College en Gertrudismavo. CultuurCompaan en kunstdocenten van de deelnemende scholen slaan de handen weer ineen voor de organisatie.
 • Komend seizoen tien vrouwenteams op de velden
  Komend weekend beginnen ook in het vrouwenvoetbal de competities 2019-2020. Uit de gemeente Roosendaal doen daar tien vrouwenteams aan mee,
 • Bronance knalt op Sfeerstrand, dus komt er een vervolg
  Als het aan uitbater Ad Huijzers van Beachclub 0165 op het sfeerstrand in Roosendaal ligt, komen er daar meer optredens van bands die in een nieuwe samenstelling weer gaan optreden en bands met nog geen podiumervaring. 'Die komen in de ongedwongen sfeer van het Sfeerstrand goed uit de verf', vindt hij.
 • RBC wint bekerderby tegen NSV met 2-7
  RBC heeft het laatste groepsduel in de districtsbeker winnend afgesloten. Op bezoek bij NSV werd het 2-7 voor de ploeg van trainer-coach Koos Waslander. De ploeg uit Roosendaal wist bij aanvang al dat het kansloos was om een ronde verder te komen. Prinsenland had namelijk zaterdag al met 7-1 van DEVO gewonnen.
 • Basketball Blauw-Wit: Uitslagen & verslagen weekend 14 sept
  Afgelopen weekend was voor de teams van Blauw-Wit Basketball het eerste reguliere competitieweekend van het nieuwe seizoen. Na de zomervakantie is er hard getraind. Voor veel spelers was het afgelopen weekend een eerste wedstrijdervaring in een hogere leeftijdsgroep, nieuwe teamsamenstelling, nieuwe coaches, en nieuwe tegenstanders. En met heel veel inzet van een kleine groep bestuurs- en stafleden is het programma toch weer helemaal rond gekomen.
 • Polen betrapt bij vernielen dekzeil van vrachtwagen
  De politie heeft zondagmorgen 15 september om 03:15 uur twee Polen (44) aanghouden omdat ze een dekzeil van een vrachtwaren aan het vernielen waren. Dat gebeurde op bedrijventerrein Gewenten in Roosendaal.
 • Vrouwenvoetbal: uitslagen beker weekend 15 sept
  Op zondag 15 september hebben de teams DVO'60 VR1, BSC VR1, NSV VR1 en Cluzona VR1 hun wedstrijd in de derde bekerserie gewonnen. Roosendaal VR1, dat de vorige twee wedstrijden met dubbele cijfers won, moest het deze keer tegen DSE VR1 doen met een 1-1 gelijkspel. DVO'60 VR1 pakte z'n eerste overwinning.
 • Foto’s bekerwedstrijd DVO’60 VR1 – Schijf VR1 (3-0)
  Grote vreugde bij de speelsters van DVO'60 VR1 zondagmorgen 15 september, toen al vroeg in de bekerwedstrijd tegen Schijf VR1 het eerste doelpunt viel. 1-0 dus. De vreugde was extra groot omdat dit het eerste doelpunt was in de nieuwe bekerserie. De twee vorige wedstrijden werden verloren, met beide keren een 0 in de uitslag. En het bleef zondag niet bij dat ene doelpunt. Voor rust werd er nog een gemaakt, en in de tweede helft werd het zowaar 3-0.

Wouw verrijkt met spreuken

Geschreven door Redactie op .

Wouw wordt opgefleurd met 33 bordjes met spreuken. Ze zijn te vinden langs de wandel- en fietsroute 'De Ster van Wouw'. De officiële ingebruikname is zondag 27 juni 2010 op de Markt in Wouw, waar wethouder Adriaansen samen met voorzitter Maarten Verheij het laatste bordje bevestigt aan de muur bij Chinees Restaurant 'Bali'.

Daarna doen ze samen, met nog meer enthousiaste wandelaars, mee aan de Dauwtraptocht die door de Dorpsraad 'Wouw' wordt georganiseerd. Aanmelden voor deze tocht gaat via www.dorpsraadwouw.nl en de kosten zijn € 2,50 inclusief een gezamenlijk ontbijt in de feesttent op de Markt, waar na afloop nog kan worden geluisterd naar het koffieconcert van Harmonie 'Oranje Wouw'.

Spreuken verlevendigen Wouw “In alles wat ons pad kruist zit wel iets om je aan te ergeren,maar ook iets om je over te verheugen” Op initiatief van Wouw Promotie is een vijf jaar geleden de wandel -en fietsroute “De Ster van Wouw” aangelegd. De route is genoemd naar de voormalige brouwerij 'de Ster' en heeft ook de vorm van een ster. Door deze vorm is het mogelijk om de route ook in gedeeltes te lopen, omdat men steeds terug loopt naar de kern van het dorp. De totale route is 14 km. lang en start op de Markt in Wouw, waar genoeg gratis parkeerruimte is. De route met een uitvoerige beschrijving is te koop bij de VVV’s in West-Brabant.

Om deze route nog aantrekkelijker te maken ontstond het idee de route te verlevendigen met spreuken. Spreuken kunnen grappig, inspirerend en gevat zijn en kan men er toe aanzetten om er over na te denken. Een van de spreuken is dan ook 'Als een zin niet volstaat, helpen duizend woorden ook niet'.
De inbreng van spreuken was oneindig, maar na rijp beraad zijn er 33 spreuken over gebleven, zegt Will Mathijssen, mede -initiatiefnemer. We hebben ook gezocht naar spreuken die iets met het wandelen te maken hebben en die betrekking hebben op de situatie ter plaatse. Bij de Molen kun je bijvoorbeeld lezen… 'Wie altijd de wind in de rug wil hebben, komt nooit thuis' of bij de basisschool de Stappen 'Het geheim van vooruit komen: is de eerste stap zetten!'.

De spreuken zijn te herkennen aan de blauwe bordjes met witte letters, die de afgelopen weken zijn geplaatst.
Voor diegene die Wouw Promotie kan vertellen hoeveel sterren er verborgen zitten in de spreuken, is er tot eind juli 2010 nog een leuke attentie. 'Want wie blij is met kleine dingen, kan zich een hele dag verheugen'.
Reacties kunnen worden gestuuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.