De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Wouw verrijkt met spreuken

Geschreven door Redactie op .

Wouw wordt opgefleurd met 33 bordjes met spreuken. Ze zijn te vinden langs de wandel- en fietsroute 'De Ster van Wouw'. De officiële ingebruikname is zondag 27 juni 2010 op de Markt in Wouw, waar wethouder Adriaansen samen met voorzitter Maarten Verheij het laatste bordje bevestigt aan de muur bij Chinees Restaurant 'Bali'.

Daarna doen ze samen, met nog meer enthousiaste wandelaars, mee aan de Dauwtraptocht die door de Dorpsraad 'Wouw' wordt georganiseerd. Aanmelden voor deze tocht gaat via www.dorpsraadwouw.nl en de kosten zijn € 2,50 inclusief een gezamenlijk ontbijt in de feesttent op de Markt, waar na afloop nog kan worden geluisterd naar het koffieconcert van Harmonie 'Oranje Wouw'.

Spreuken verlevendigen Wouw “In alles wat ons pad kruist zit wel iets om je aan te ergeren,maar ook iets om je over te verheugen” Op initiatief van Wouw Promotie is een vijf jaar geleden de wandel -en fietsroute “De Ster van Wouw” aangelegd. De route is genoemd naar de voormalige brouwerij 'de Ster' en heeft ook de vorm van een ster. Door deze vorm is het mogelijk om de route ook in gedeeltes te lopen, omdat men steeds terug loopt naar de kern van het dorp. De totale route is 14 km. lang en start op de Markt in Wouw, waar genoeg gratis parkeerruimte is. De route met een uitvoerige beschrijving is te koop bij de VVV’s in West-Brabant.

Om deze route nog aantrekkelijker te maken ontstond het idee de route te verlevendigen met spreuken. Spreuken kunnen grappig, inspirerend en gevat zijn en kan men er toe aanzetten om er over na te denken. Een van de spreuken is dan ook 'Als een zin niet volstaat, helpen duizend woorden ook niet'.
De inbreng van spreuken was oneindig, maar na rijp beraad zijn er 33 spreuken over gebleven, zegt Will Mathijssen, mede -initiatiefnemer. We hebben ook gezocht naar spreuken die iets met het wandelen te maken hebben en die betrekking hebben op de situatie ter plaatse. Bij de Molen kun je bijvoorbeeld lezen… 'Wie altijd de wind in de rug wil hebben, komt nooit thuis' of bij de basisschool de Stappen 'Het geheim van vooruit komen: is de eerste stap zetten!'.

De spreuken zijn te herkennen aan de blauwe bordjes met witte letters, die de afgelopen weken zijn geplaatst.
Voor diegene die Wouw Promotie kan vertellen hoeveel sterren er verborgen zitten in de spreuken, is er tot eind juli 2010 nog een leuke attentie. 'Want wie blij is met kleine dingen, kan zich een hele dag verheugen'.
Reacties kunnen worden gestuuurd naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.