De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 juni 2019

 • Programma Beach Event Roosendaal 2019 (5-6-7 juli)
  In het weekend van vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 staat de (oude) Markt in Roosendaal weer in het teken van het Beach Event met als onderdelen beachvolleybal, voetvolley, een speelstrand voor de allerkleinsten, bedrijventoernooi en beach party.
 • Vlinders en libellen zoeken aan de Watermolenbeek (7 juli)
  De Roosendaalse afdelingen van KNNV en IVN organiseren op zondagmiddag 7 juli een wandeling onder leiding van een natuurgids in het natuurgebied aan de Watermolenbeek waarin men op zoek gaat naar vlinders en libellen.
 • Roosendaal ‘behulpzaam’ maar ‘streng’ bij subsidie-aanvragen
  Roosendaal wil zich voor verenigingen en organisaties bij het aanvragen van subsidies volgens de nieuwe regeling behulpzaam opstellen, maar ook streng. Aanvragen kan van maandag 1 juli tot en met maandag 30 september, maar geen dag langer. 'Te laat is te laat'.
 • Poolse bestuurder (32) van busje dodelijk verongelukt in Oud Gastel
  Bij een verkeersongeluk in Oud Gastel is dinsdag 25 juni een 32-jarige bestuurder uit Polen om het leven gekomen. Hij reed in een busje dat rond 18:00 uur op de Kralen/N641 slingerde, in de berm belandde en over de kop sloeg.
 • ‘Over de Tong’ blij met titel ‘beste theaterrestaurant van Nederland’
  'De kroon op ons werk', zegt horecamanager Mark de Wit van 'Over de Tong' in Roosendaal lachend over het feit dat zijn theaterrestaurant bij een verkiezing van Theatermaker en Theaterkrant.nl met ruime voorsprong als 'het beste theaterrestaurant in Nederland' uit de bus kwam.
 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.

Lintje voor Jan de Weert

Geschreven door Redactie op .

Op zondag 2 mei reikte burgemeester Marijnen van de gemeente Roosendaal een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer J.A.M. de Weert (Jan de Weert). Dit gebeurde rond 10.15 uur tijdens het 25-jarig bestaan van het Geraniumcomité in de feesttent in Wouw. De heer de Weert is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer de Weert zet zich vanaf de start in 1985 in voor het Geraniumcomité in Wouw. Destijds is dit comité opgericht onder impuls van burgemeester Rombouts, om Wouw als Geraniumdorp op de kaart te zetten. Het doel van het comité is Wouw een kleurig en fleurig aanzien geven door de vele geraniums aan de muren en in de voortuinen. In mei wordt jaarlijks een geraniummarkt gehouden, deze markt is de grootste Geraniummarkt van West-Brabant.
De heer de Weert is het enige nog zittende lid van het comité die het stokje heeft overgenomen van burgemeester Rombouts en de nog steeds lid is. Hij heeft aan de wieg gestaan van het comité en is al 25 jaar actief in vele werkzaamheden voor het comité. Zo houdt de heer de Weert zich bezig met het uitreiken van de geraniums en het houden van de Geraniummarkt. Daarnaast weet hij jaarlijks een schare aan vrijwilligers te winnen om te helpen bij de keuringen van de geraniums.
Dankzij de inzet van de heer de Weert zijn er ieder jaar weer voldoende financiële middelen om onder andere kinderactiviteiten te houden op de Geraniummarkt.
Met al zijn inspanningen is de heer de Weert een ware stuwende kracht achter de schermen van het Geraniumcomité.