De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Lintjesregen in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Op donderdag 29 april 2010 reikte burgemeester Marijnen zes Koninklijke Onderscheidingen uit ter gelegenheid van Koninginnedag.

Marius Broos: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Sinds 1975 heeft de heer Broos diverse publicaties geschreven op het gebied van geschiedenis van trein en tram. Zijn artikelen zijn onder andere in het blad Op de rails gepubliceerd. Ook is hij de auteur van een lijvig boek over Roosendaal als spoorwegknooppunt.
Vanaf 1980 schrijft hij artikelen voor het jaarboek van de Ghulden Roos. Sinds die tijd heeft hij voor diverse heemkundekringen uit de regio artikelen geschreven, onder andere voor de heemkundekringen in Roosendaal, Wouw, Nispen, Hoeven en Bergen op Zoom.
Sinds enkele jaar is de heer Broos eindredacteur van het tijdschrift van de heemkundekring Roosendaal en heemkundekring Nispen en voorzitter van de redactieraad.
In deze functie is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van de auteurs en het drukklaar opleveren van het tijdschrift. Hij zet zijn grote kennis van de stadshistorie van Roosendaal ook in als stadsgids voor de VVV Roosendaal.
Met het uitbrengen van diverse publicaties en met zijn schrijvers- en onderzoekskwaliteiten heeft de heer Broos een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan het in kaart brengen van de historie van Roosendaal. Verder heeft hij ook de geschiedenis van trein en tram in kaart gebracht.

Rien van Aart: Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer van Aart is 35 jaar geleden begonnen als vrijwilliger bij zwemvereniging Hieronymus. Hierbij heeft hij zich ingezet voor het opzetten van een waterpoloploeg, het geven van trainingen en het organiseren en begeleiden van zwemkampen. Vanaf 1980 heeft hij zijn vrijwilligerswerk voortgezet bij zwemvereniging ‘De Flippers’ in Rucphen.
Wegens gezondheidsredenen was het halverwege de jaren ’80 voor de heer van Aart niet meer mogelijk om zijn activiteiten op zwemgebied voort te zetten. Zodra hij weer aan de beterende hand was, is hij zich in gaan zetten voor het Astmafonds West-Brabant. Binnen het fonds heeft hij de functie van secretaris vervuld. Met name zijn werk op de mobiele luchtbus van het Astmafonds is bekend.
Sinds 2006 is hij niet meer actief binnen het Astmafonds, maar binnen het Roosendaals Gehandicapten Platform (ROGEP), eerst als lid en later als secretaris. Deze functie vervuld hij nog steeds. Zijn werkzaamheden bestaan vooral uit het organiseren van vergaderingen, brieven schrijven en voorlichting geven.
Zijn bijdragen voor de zwemsport en later voor het Astmafonds en de ROGEP maken van de heer van Aart een bijzondere man, die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij.

Cor de Rooij-Uitdewillegen: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw de Rooij-Uitdewillegen is al ruim 31 jaar werkzaam als vrijwilligster in verpleeghuis Wiekendael. In deze functie zorgt ze met name voor vervoer en begeleiding van minder mobiele bewoners naar het ziekenhuis. Maar ook vervoer naar de Kapelberg, de kermis of een optreden van een artiest in een zaal in Roosendaal worden door haar verzorgd.
Daarnaast begeleidt ze bewoners op allerlei uitstapjes. In het verpleeghuis zelf helpt ze met het inschenken en uitdelen van koffie en thee, assistentie bij allerlei ontspannende activiteiten. Al haar werkzaamheden doet mevrouw de Rooij-Uitdewillegen met hart en ziel.
Ze hoopt ondanks haar hoge leeftijd van bijna 80 jaar dit werk nog lang te mogen doen. Door haar bezielende inzet voor de bewoners van verpleeghuis Wiekendael is mevrouw de Rooij-Uitdewillegen een type vrijwilligster die op een bescheiden manier een belangrijke bijdrage levert aan de maatschappij.

Dymphy van de Bossche-Akkermans: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Mevrouw van den Bossche-Akkermans heeft van 1970 tot 1995 deel uitgemaakt van scoutinggroep ‘Charles de Foucauld’ in de wijk Kalsdonk. Ze was binnen deze groep leidster van de welpen en de gidsen. Daarnaast maakte ze deel uit van de organisatie van het kindervakantiewerk in buurthuis Kalsdonk.
Vanaf 1998 is mevrouw van den Bossche-Akkermans secretaris van het kerkbestuur en parochieraad van de voormalige parochie H.Hart van Jezus, inmiddels Emmaüsparochie. Haar functie bestaat uit het notuleren van vergaderingen, deelnemen aan de agendacommissie en het bijhouden van het archief en ingekomen post.
Daarnaast is mevrouw van den Bossche-Akkermans secretaris van het bestuur van de kerkelijke instelling De Kapelberg. Sinds 1975 is zij lid van het rayonbestuur CNV/ onderwijs sectie basisonderwijs. Daarnaast is ze in het verleden cultureel adviseur geweest voor de Katholieke Plattelands Jongeren afdeling Roosendaal en Nispen.
Vanaf begin jaren ’70 zet mevrouw van den Bossche-Akkermans zich op verschillende terreinen in voor de maatschappij. Daarmee is zij het type vrijwilliger die zeer belangrijk is voor een organisatie en voor de samenleving.

Toos van Sprundel: Lid in de Orde van Oranje Nassau
Vanaf 1967 is mevrouw van Sprundel actief als vrijwilligster bij het ziekentriduüm dat jaarlijks wordt gehouden in de St. Josephkerk en buurthuis Keijenburg. Ze is in deze periode ook lid geweest van het bestuur en hoofd van de verpleging.
Op dit moment werkt ze mee als vrijwilligster in de verzorging. Vanaf 1990 is ze verder werkzaam als vrijwilligster in huize De Brink. Haar werkzaamheden bestaan uit het beheren van het secretariaat van de Cliëntenraad van De Brink.
Daarnaast verzorgt ze al vele jaren pastoraal werk in de kapel van de Brink. Al enkele jaren is mevrouw van Sprundel bestuurslid bij de Katholieke Bond van Ouderen in Roosendaal (KBO). Zij is voorzitter van de commissie activiteiten.
Deze commissie organiseert onder andere fietsdagen, jeu de boules en ontspanningsmiddagen zoals toneelvoorstellingen, bingo en muziekmiddagen. Daarnaast verzorgt ze de Sinterklaas- en Adventviering. Verder doet ze al 14 jaar vrijwilligerswerk tijdens een bedevaartreis naar Lourdes.
Met haar jarenlange inzet voor de ouderen en zieken heeft mevrouw van Sprundel een belangrijke bijdrage geleverd aan de maatschappij.

Ton Elst Locatie: Bergsebaan 5 in Wouw: Lid in de Orde van Oranje Nassau
De heer Elst is vanaf 1994 actief geweest als gemeenteraadslid voor de VVD. Van april 1994 tot januari 1997 heeft hij zitting genomen in de gemeenteraad van de voormalige gemeente Wouw.
Na de herindeling is hij tot maart van dit jaar actief geweest als gemeenteraadslid voor de VVD in de gemeente Roosendaal.
Tijdens zijn jarenlange inzet als raadslid voor de gemeente Roosendaal heeft hij zich voor tal van onderwerpen als volkvertegenwoordiger ingezet voor de maatschappij.
>> Fotoalbum Lintjesregen op Roosendaal in Beeld