De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Koninklijke onderscheiding Gerry Keij

Geschreven door Redactie op .

Op zaterdag 24 april 2010 reikte loco-burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Roosendaal een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw G. Keij-de Jager (Gerry Keij).

Dit gebeurde op zaterdag 24 april 2010 tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland en het 65-jarig bestaan van scouting Baden Powell in het clubgebouw aan de Kalverstraat in Roosendaal. Mevrouw Keij-de Jager is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Keij-de Jager is sinds 1986 actief als vrijwilligster bij Scouting Baden Powell. Van 1986 tot 1997 is zij groepsvoorzitter geweest. In die periode is de vereniging verhuist vanuit de Flintdijk, via Visdonk naar de huidige locatie aan de Kalverstraat. Zij heeft ervoor gezorgd dat er een nieuw clubgebouw werd gevonden en dat ondertussen het gewone scoutingspel door kon gaan. Al met al een hele prestatie te noemen. Vanaf 1992 is zij verder beheerder van het clubgebouw geweest.
Door haar inspanningen zorgde zij ervoor dat het clubgebouw voor de scoutinggroep en huurders er altijd piekfijn uitzag. Binnen de Scouting regio West-Brabant heft mevrouw Keij-de Jager van 1998 tot 2003 de functie van regio consulente vervuld. Hierbij gaf ze trainingen binnen de scouting en organiseerde ze regioactiviteiten.

Naast haar inspanningen voor de scouting is mevrouw Keij-de Jager ruim 20 jaar actief geweest als vrijwilligster voor de Sociaal Pedagogische Dienst. Binnen deze functie gaf ze kooklessen voor verstandelijk gehandicapten, organiseerde ze dagtochten in Nederland en later vakantiereizen voor verstandelijk gehandicapten in het buitenland. Daarnaast is ze vrijwilligster geweest voor de Moeder Gods Kerk in Roosendaal.