De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 januari 2021

 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.
 • 550 snelheidsbonnen op Van Beethovenlaan
  Voor 550 automobilsten krijgt 'blauwe maandag' een andere betekenis. De 'huisfotograaf; van Verkeersteam Zeeland-West-Brabant stond maandag tussen 09:15 uur en 14:30 uur op de Van Beethovenlaan in Roosendaal met als resultaat dat 550 bestuurders een bon kunnen verwachten.
 • College vraagt NS extra in te zetten op surveillance op station
  Het college van B en W van Roosendaal wil NS vragen extra in te zetten op surveillance op het treinstation in Roosendaal, nu NS ook in Roosendaal de ticketservicebalie wil gaan sluiten. 'We verwachten dat extra toezicht op het station en de perrons meer effect zal hebben op het veiligheids(gevoel) van de reiziger', zegt het college in antwoord op raadsvragen.
 • ‘Sint Jan wordt het kloppend hart van Roosendaal’
  De Sint Jan aan de Markt in Roosendaal moet het kloppend hart worden voor culturele en sociaal-maatschappelijke activiteiten in de gemeente. Dat is het streven van het CultuurCluster en de gemeente Roosendaal. Bij de ontwikkeling van dit plan zijn ook de provincie Noord-Brabant en het Bisdom Breda nauw betrokken.
 • Passerelle over het spoor weer onderwerp van raadsvragen
  De passerelle, de loop- en fietsbrug over de sporen van het stationscomplex in Roosendaal, blijft een zorgenkindje op het gebied van vandalisme, onderhoud en veiligheid. De raadsleden Arwen van Gestel (VLP) en Sebastiaan Hamans (CDA) hebben er nieuwe raadsvragen over gesteld.

Koninklijke onderscheiding Walter van Gastel

Geschreven door Redactie op .

Op zaterdag 24 april 2010 reikte loco-burgemeester Steven Adriaansen van de gemeente Roosendaal een Koninklijke Onderscheiding uit aan de heer W. van Gastel (Walter van Gastel).

Dit gebeurde op zaterdag 24 april tijdens de viering van het 100-jarig bestaan van Scouting Nederland en het 65-jarig bestaan van scouting Baden Powell in het clubgebouw aan de Kalverstraat in Roosendaal. De heer van Gastel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer van Gastel is vanaf 1960 actief bij Scouting Baden Powell. Hij is op zijn 11e lid geworden van de club en is dat nog steeds. Na zijn tijd als jeugdlid bij de verschillende speltakken is hij staflid geweest. Later is de heer van Gastel naast staflid bij de verkenners (jongens leeftijd 10-14) ook begeleider bij de Rowans/Sherpa’s (later Explorers – jongens en meisjes leeftijd 14-17 jaar).
Bij deze speltak is hij nog steeds leidinggevende. Sinds 1988 is de heer van Gastel ook actief als bestuurslid en secretaris van de groep. Hierbij zorgt hij voor de communicatie binnen en buiten de groep. Hij houdt het ledenbestand bij en regelt in- en uitschrijvingen van de groep. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor het groepsblad De Scoutertjes en het updaten van de website. Verder zorgt hij als coördinator materiaalmeester ervoor dat het spelmateriaal zoals tenten en kooktoestellen goed onderhouden blijven.

Van 1992 tot 2000 heeft de heer van Gastel zich ingezet voor de scouting regio West-Brabant. Hierin is hij actief geweest als secretaris en is hij betrokken geweest bij het samenstellen van het regioblad voor scouting West-Brabant. Daarnaast was hij enige tijd voorzitter van het regio consulententeam. Verder heeft hij in 1995 zijn bijdrage geleverd aan de World Jamboree, waarbij ruim 35.000 scouts uit alle delen van de wereld gedurende drie weken in Dronten gekampeerd hebben. Met al zijn inspanningen voor de scouting is de heer van Gastel het type vrijwilliger dat onmisbaar is voor een vereniging.