De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 juni 2019

 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.
 • Zomer 2019 goed van start
  Het begin van de zomer 2019 gaat goed van start met tropische temperaturen. Een hogedrukgebied nestelt zich boven Denemarken en breidt zich verder uit en trekt dan op grotere hoogte warme lucht uit het zuiden aan. Dat beginnen we zondag goed te voelen, met temperaturen van 25 - 26 graden.
 • Exotische markt in Openluchttheater Nispen (30 juni)
  Op zondag 30 juni is er weer een exotische markt in en bij het openluchttheater Nispen. Tussen 12:00 en 18:00 uur is daar van alles te doen. De entree is gratis, maar een vrijwillige gift is altijd welkom. Er is onder andere een doorlopend muziek/dansprogramma.
 • Voor de 50e keer avondvierdaagse Wouw (vanaf 24 juni)
  De Avondvierdaagse 2019 van Wouw start maandag 24 juni. Het vertrek is elke avond tussen 18:00 - 19:00 uur vanuit café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61. Er kan worden gekozen uit routes van 6, 10 en 15 kilometer. Jaarlijks gaan er in Wouw zo'n 700-800 wandelaars van start. Het is dit jaar de vijftigste editie.
 • Keuze Bravis definitief: unaniem achter besluit Bulkenaar
  Het Bravis ziekenhuis kiest definitief voor nieuwe locatie Bulkenaar in Roosendaal. 'Unaniem steunen de adviesorganen van het Bravis ziekenhuis het besluit voor de nieuwe locatie Bulkenaar voor het ziekenhuis. Hiermee schaart de hele ziekenhuisorganisatie zich achter het besluit ziekenhuiszorg in de toekomst vanuit één locatie, centraal gelegen in de regio, aan te bieden', zo meldt Bravis.
 • Ook in 2019 weer zeven keer Palm Parkies in Vrouwenhof
  'Wild Romance' opent op woensdagavond 17 juli een nieuwe reeks van zeven Palm-Parkiesavonden in het Vrouwenhofpark in Roosendaal. De andere concertavonden zijn op 24 en 31 juli en op 7, 14, 21 en 28 augustus. De concerten zijn steeds van 20:15 - 22:30 uur. Het terrein is open vanaf 19:00 uur tot 23:00 uur. De entree is gratis.

Volgende fase reconstructie Oostpoort

Geschreven door Redactie op .

Maandag 19 april wordt begonnen met fase 3 van de reconstructie van de kruispunen Oostpoort in Roosendaal. In deze fase worden de oostelijke hoofdrijbaan van de Van Beethovenlaan en een gedeelte van de Rucphensebaan aangepakt. De Dijkrand is vanaf maandag weer volledig opengesteld.


Doorgaand verkeer is gedurende de werkzaamheden wel mogelijk, maar volgens de gemeente wel mogelijk met vertragingen. t u wel rekening te houden met de nodige vertragingen. Graag willen wij u en uw eventuele toeleveranciers adviseren om gedurende de werkzaamheden, welke medio juni 2010 zullen worden opgeleverd, zoveel als mogelijk gebruik te maken van afrit Zegge (nr. 22) op rijksweg 58 en hier vandaan uw weg via het Spectrum of de Ettenseweg te vervolgen. Deze route zal, om spreiding van het verkeer, echter niet middels omleidingborden worden aangegeven.

De reconstructie is nodig omdat de komende jaren meer verkeer verwacht wordt op deze kruispunten, vanwege de ontwikkelingen op de Oostpoort. Om de verkeersveiligheid voor auto’s en fietsers optimaal te kunnen houden, worden de kruispunten momenteel op de schop genomen.
Deze werkzaamheden worden uitgevoerd omdat de capaciteit van de wegen onvoldoende was en de verkeersinstallatie verouderd. Er wordt gewerkt tussen het viaduct Oostpoort (vanaf de Van Beethovenlaan aan de westzijde), het kruispunt Rucphensebaan-Dijkrand-Takspui en de opritten naar de A58. De opstelstroken van de kruispunten worden ook aangepakt.

Fase 3 die 19 april begint, moet 11 juni zijn afgerond.
Gedurende deze fase is zowel oprit naar Breda als de afrit komende vanaf Breda afgesloten. Om het verkeer om te leiden worden de nodige omleidingborden geplaatst.
Na deze fase volfr de laatste fas, fase 4.
Dan komen aan bod het andere gedeelte Rucphensebaan, restant kruispunt Takspui - Dijkrand - Rucphensebaan en opruimen doorsteken.
Begin juli moet het hele werk klaar zijn.