De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 juli 2019

 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.
 • Draai zet zich in voor stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’
  De Draai gaat zich ook maatschappelijk inzetten voor Roosendaal. Dit jaar wordt er voor het eerst een goed doel verbonden aan het evenement. Dat is de stichting 'Ik trakteer Roosendaal' geworden. 'Het doel is om de stichting meer naamsbekendheid te geven en tegelijkertijd een mooi bedrag te kunnen opbrengen', aldus de Draai.
 • Boothuis teruggeplaatst aan de waterkant van de Vliet
  GEZIEN IN DE STAD - Het boothuis aan de Westelijke Havendijk ligt weer aan de waterkant van de Vliet. Vanwege de werkzaamheden in en langs langs de Vliet was het houten gebouw enige tijd 'geparkeerd' aan de andere kant van de weg. Deze week is het weer teruggeplaatst aan de waterkant.
 • Kademuur Watermolenbeek nabij Kade wordt vernieuwd
  Op 7 mei vorig jaar is begonnen met de werkzaamheden aan de Watermolenbeek tussen de duikers bij het Kadeplein en de Burgemeester Freijterslaan. Toen werd verwacht dat de klus medio juni 2019 zou worden opgeleverd. Die datum is dus niet gehaald, zo blijkt uit deze foto die op dinsdag 16 juli is gemaakt. Er wordt nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de Kademuur.
 • Zwoele zomermuziek op het sfeerstrand (27 juli)
  Op zaterdagavond 27 juli klinkt er zwoele zomermuziek bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Vanaf 20:00 uur treden daar Remko Willems en zijn vrienden op. Exploitant Ad Huijzers zorgt voor een knus kampvuur.
 • Roosendaler (22) wilde pizza betalen met vals geld
  Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een vals briefje van 50 euro een pizza wilde afrekenen. De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De politie heeft in totaal zeven briefjes van 50 euro in beslag genomen.
 • Jeugdronde Roosendaal 2019: Einduitslag en uitslag hinderniscriterium
  Jeugdronde Roosendaal 2019 - De Jeugdronde 2019 zit er weer op. Hier de uitslagen van het Hinderniscriterium van zondag en de einduitslag. De regenboogtruien, de truien voor de winnaars van de hele ronde, gingen naar Amy de Bruijn bij de meisjes en Sven Monsieurs bij de jongens. Amy won ook vorig jaar. Voor de winnaars werd het Wilhelmus gespeeld, maar het duurde wel even voor dat gevonden was, zo is op een filmpje op de Facebookpagina van de Jeugdronde te zien.

Coalitieakkoord 15 april in raad

Geschreven door Redactie op .

Roosendaalse Lijst, CDA, PvdA en GroenLinks vormen voor de raadsperiode 2010-2014 samen de coalitie van de gemeente Roosendaal. De afgelopen weken hebben de vertegenwoordigers van de fracties onder leiding van informateur René Mol met elkaar gewerkt aan het coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dit akkoord heet 'Kiezen vanuit kracht en vertrouwen' en wordt besproken tijdens een raadsbijeenkomst op donderdag 15 april. Het college gaat vervolgens het coalitieakkoord uitwerken tot een collegeprogramma.

In het akkoord zijn drie speerpunten benoemd: Vitale dorpen en wijken, Veilige leefomgeving en Krachtige economie.
Wijken en dorpen vormen het kloppend hart van Roosendaal. Tegen de achtergrond van de demografische en economische ontwikkelingen heeft de coalitie het op peil houden van voorzieningen en verbeteren van de leefbaarheid als speerpunt benoemd.
Veiligheid, zowel in het verkeer, achter de voordeur, als de sociale veiligheid, beschouwt de coalitie als een basisvoorwaarde. De coalitie streeft bij het vergroten van de veiligheid naar maatwerk op wijk- en dorpniveau.
Een krachtige economie is van belang voor de werkgelegenheid en leefbaarheid van Roosendaal. De coalitie wil de komende periode de Roosendaalse economie stimuleren om de negatieve gevolgen van de veranderende economische omstandigheden voor inwoners te beperken.

De coalitie wil de speerpunten in een vruchtbaar samenspel met de inwoners en maatschappelijke partners realiseren. Juist de betrokkenheid van inwoners bij de eigen leefomgeving wil de coalitie stimuleren. Inwoners weten zelf vaak het beste waar knelpunten bestaan en hebben goede praktische ideeën om tot oplossingen te komen. Dit betekent dat bewoners een grotere rol krijgen bij het beheer van hun eigen woonomgeving, gestimuleerd en ondersteund door de gemeente. Huis van de Gemeente De coalitie ziet grote kansen voor de gemeente om haar dienstverleningsconcept te vernieuwen in symbiose met het nieuwe VMBO. De coalitie vindt dat de nieuwbouw van het stadskantoor niet ten koste mag gaan van meer algemene middelen. De vier partijen verwachten van het college dat het Huis van de Gemeente taakstellend binnen het budget van 38 miljoen gerealiseerd wordt.

Majeure opgaven
In deze raadsperiode wordt de inhaalslag in het achterstallig onderhoud van wegen en straten voortgezet. Bovendien wordt de verbindingsweg Majoppeveld – Borchwerf in de komende vier jaar aangelegd. Het belang van de omlegging van de A58 en realisatie van de Spoorzone wordt onverminderd onderkend. In de realisatie van deze twee opgaven wordt aangesloten bij de agenda’s van de hogere overheden.
De invulling van de majeure opgave leefbare wijken en dorpen zal doorgaan en hierbij wordt aangesloten bij het speerpunt “vitale wijken en dorpen”. In de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie legt de coalitie het accent op het vraaggericht opereren.

Financiële opgave
Verder geeft het coalitieakkoord richting aan de invulling van de financiële opgave. De coalitie onderkent dat de bezuinigingen van het nieuwe Kabinet veel invloed zullen hebben op de financiële toekomst van de gemeente Roosendaal, maar de exacte gevolgen zijn nog onbekend.
De coalitie kiest voor solide financiën waarbij er in principe geen lokale woonlastenverhoging komt, hoger dan het inflatiepercentage, en geeft het college de opdracht om maatregelen te treffen om de financiële opgave het hoofd te kunnen bieden.

Vervolg
Formateur Steven Adriaansen zal een college met vijf wethouders formeren. De coalitiepartners hebben besloten om in de wethouderstoedeling per partij de zetelverhouding in de gemeenteraad terug te laten komen. Dit betekent dat het college wordt samengesteld uit twee wethouderskandidaten van de Roosendaalse Lijst en een wethouderskandidaat per partij van CDA, PvdA en GroenLinks.

> Download: Coalitieakkoord (PDF)