De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Coalitieakkoord 15 april in raad

Geschreven door Redactie op .

Roosendaalse Lijst, CDA, PvdA en GroenLinks vormen voor de raadsperiode 2010-2014 samen de coalitie van de gemeente Roosendaal. De afgelopen weken hebben de vertegenwoordigers van de fracties onder leiding van informateur René Mol met elkaar gewerkt aan het coalitieakkoord op hoofdlijnen. Dit akkoord heet 'Kiezen vanuit kracht en vertrouwen' en wordt besproken tijdens een raadsbijeenkomst op donderdag 15 april. Het college gaat vervolgens het coalitieakkoord uitwerken tot een collegeprogramma.

In het akkoord zijn drie speerpunten benoemd: Vitale dorpen en wijken, Veilige leefomgeving en Krachtige economie.
Wijken en dorpen vormen het kloppend hart van Roosendaal. Tegen de achtergrond van de demografische en economische ontwikkelingen heeft de coalitie het op peil houden van voorzieningen en verbeteren van de leefbaarheid als speerpunt benoemd.
Veiligheid, zowel in het verkeer, achter de voordeur, als de sociale veiligheid, beschouwt de coalitie als een basisvoorwaarde. De coalitie streeft bij het vergroten van de veiligheid naar maatwerk op wijk- en dorpniveau.
Een krachtige economie is van belang voor de werkgelegenheid en leefbaarheid van Roosendaal. De coalitie wil de komende periode de Roosendaalse economie stimuleren om de negatieve gevolgen van de veranderende economische omstandigheden voor inwoners te beperken.

De coalitie wil de speerpunten in een vruchtbaar samenspel met de inwoners en maatschappelijke partners realiseren. Juist de betrokkenheid van inwoners bij de eigen leefomgeving wil de coalitie stimuleren. Inwoners weten zelf vaak het beste waar knelpunten bestaan en hebben goede praktische ideeën om tot oplossingen te komen. Dit betekent dat bewoners een grotere rol krijgen bij het beheer van hun eigen woonomgeving, gestimuleerd en ondersteund door de gemeente. Huis van de Gemeente De coalitie ziet grote kansen voor de gemeente om haar dienstverleningsconcept te vernieuwen in symbiose met het nieuwe VMBO. De coalitie vindt dat de nieuwbouw van het stadskantoor niet ten koste mag gaan van meer algemene middelen. De vier partijen verwachten van het college dat het Huis van de Gemeente taakstellend binnen het budget van 38 miljoen gerealiseerd wordt.

Majeure opgaven
In deze raadsperiode wordt de inhaalslag in het achterstallig onderhoud van wegen en straten voortgezet. Bovendien wordt de verbindingsweg Majoppeveld – Borchwerf in de komende vier jaar aangelegd. Het belang van de omlegging van de A58 en realisatie van de Spoorzone wordt onverminderd onderkend. In de realisatie van deze twee opgaven wordt aangesloten bij de agenda’s van de hogere overheden.
De invulling van de majeure opgave leefbare wijken en dorpen zal doorgaan en hierbij wordt aangesloten bij het speerpunt “vitale wijken en dorpen”. In de doorontwikkeling van de gemeentelijke organisatie legt de coalitie het accent op het vraaggericht opereren.

Financiële opgave
Verder geeft het coalitieakkoord richting aan de invulling van de financiële opgave. De coalitie onderkent dat de bezuinigingen van het nieuwe Kabinet veel invloed zullen hebben op de financiële toekomst van de gemeente Roosendaal, maar de exacte gevolgen zijn nog onbekend.
De coalitie kiest voor solide financiën waarbij er in principe geen lokale woonlastenverhoging komt, hoger dan het inflatiepercentage, en geeft het college de opdracht om maatregelen te treffen om de financiële opgave het hoofd te kunnen bieden.

Vervolg
Formateur Steven Adriaansen zal een college met vijf wethouders formeren. De coalitiepartners hebben besloten om in de wethouderstoedeling per partij de zetelverhouding in de gemeenteraad terug te laten komen. Dit betekent dat het college wordt samengesteld uit twee wethouderskandidaten van de Roosendaalse Lijst en een wethouderskandidaat per partij van CDA, PvdA en GroenLinks.

> Download: Coalitieakkoord (PDF)