De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

18 januari 2021

 • Weer 286 hardrijders op de bon, nu op Gastelseweg
  Het regent nog steeds bonnen voor te hard rijden in Roosendaal. Dit keer zijn zondag 17 januari in de namiddag liefst 286 bestuurders op de bon gegaan die te hard reden op de Gastelseweg.
 • Roosendaler (19) onder invloed THC moet rijbewijs inleveren
  Een 19-jarige Roosendaler, die zaterdagavond laat capriolen uithaalde op een parkeerterrein bij De Stok, is aangehouden omdat hij ook nog onder invloed van THC was. De man moest zijn rijbewijs inleveren.
 • Mannen met bivakmutsen op bedrijventerrein
  Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag 17 januari op een bedrijventerrein in Roosendaal drie mannen staande gehouden. Een van hen is aangehouden omdat hij inbrekerswerktuigen bij zich had.
 • Inbreker loopt tegen lamp door buurtapp Parklaan
  Een succesvolle inbraak in een garage aan de Parklaan in Roosendaal is een inbreker zaterdagmorgen 16 januari toch nog fataal geworden. De man had buiten de waard van de straatapp Parklaan gerekend...
 • Corona-tegemoetkoming voor Roosendaalse verenigingen
  Voor het verenigingsleven in de gemeente Roosendaal heeft de gemeente enkele 'corona-subsidies' ingesteld. Zo is de 'subsidieregeling compensatie amateursportverenigingen' vastgesteld, op grond waarvan sportclubs op aanvraag een compensatie van vijf euro per lid kunnen krijgen.
 • Voor 30 miljoen euro aan cocaïne op Roosendaals bedrijventerrein
  Op een bedrijventerrein in Roosendaal is voor rond de 30 miljoen euro aan cocaïne aangetroffen, zo laat de politie weten. 'Medewerkers van een bedrijf vonden rond de 750 kilo aan pakketten met cocaïne tussen een lading goederen', aldus de politie.
 • Corona: Meer opnames in Bravis ziekenhuis
  De afgelopen dagen is het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis gestegen. Vrijdagmorgen 15 januari lagen 48 patiënten met bewezen corona in het Bravis ziekenhuis, van wie 11 op de Intensive Care, zo laat het ziekenhuis weten. Vorige week ging het om 33 patiënten. Inmiddels zijn nu ruim 500 Bravis-medewerkers gevaccineerd.
 • Het weer in Roosendaal: Mogelijk tot 5 cm sneeuw
  We hebben vandaag (zaterdag) te maken met een temperatuur die net boven het vriespunt komt, met koude lucht boven ons. Maar vanaf de oceaan komt een lagedrukgebied met warmere lucht aan, met veel bewolking. En wat heel dikwijls gebeurt bij het verdringen van winterweer: het gaat gepaard met winterse neerslag. In de loop van de middag kan er tot 5 cm sneeuw vallen.
 • Roosendaal wil zich (sterker) profileren als ‘Regenbooggemeente’
  Roosendaal wil zich (sterker) profileren als 'Regenbooggemeente'. Daarom is op de Facebookpagina van de gemeente een reeks video's gestart rond dit thema. In de eerste video legt wethouder Klaar Koenraad uit waarom ze het belangrijk vindt dat zorg- en welzijnsorganisaties aandacht besteden aan genderidentiteit en seksuele diversiteit.
 • Felicitaties voor 100-jarige To Hagens-Beijaarts uit Wouw
  Burgemeester Han van Midden van Roosendaal heeft donderdagmiddag 14 januari weer een bezoek gebracht aan een honderdjarige in zijn gemeente. De tweede al in dit net begonnen jaar. Nu gingen de felicitaties naar mevrouw C. Hagens-Beijaarts, in haar omgeving beter bekend als To. Zij woont nu, naar eigen zeggen, 'op het lekkerste plekske van Wouw'.

Politieberichten Roosendaal april 2010

Geschreven door Redactie.

(Persbericht Politie Midden-West-Brabant)
(Vrijdag 30 april 2010)

Twee aanhoudingen tijdens uitgaansnacht
ROOSENDAAL: De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen aan in het centrum van Roosendaal, waarvan een voor het verstoren van de openbare orde en een voor openbare dronkenschap.
Ook werden er 2 bekeuringen voor wildplassen, 3 voor rijden op een bromfiets zonder helm, 1 voor openbare dronkenschap, 2 voor parkeren op een invalidenparkeerplaats en 1 voor baldadigheid.
(Vrijdag 30 april 2010)


Politie onderzoekt mogelijk schietincident
ROOSENDAAL: De politie kreeg woensdag melding dat er op de kruising tussen de Vioolstraat en de Josephstraat zou zijn geschoten.
Een getuige had even na 14.00 uur een schot gehoord, waarna een auto hard wegreed. De politie nam een verklaring op van de getuige en stelde een onderzoek in op de kruising. Bij het onderzoek werd onder andere gebruik gemaakt van een diensthond. Tijdens het onderzoek meldde nog een getuige zich bij de politie met hetzelfde verhaal.
De politie heeft donderdag een buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van het kruispunt. Getuigen die iets hebben gezien wat te maken kan hebben met dit incident worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844. (Donderdag 29 april 2010)


Hennepkwekerij geruimd, drie aanhoudingen
ROOSENDAAL: De politie trof woensdagochtend een hennepkwekerij aan in de Sint Alphonsusstraat. Getuigen zagen dat er apparatuur en hennepplanten naar binnen waren gedragen en meldden dit bij de politie.
Die deed onder andere een aantal positieve warmtemetingen bij de woning. In de woning werd een kwekerij met 377 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Het energiebedrijf kwam naar de woning en constateerde dat de stroom buiten de meter om werd afgenomen. De meter is in beslag genomen en de stroom van de woning is afgesloten.
De politie hield bij de ruiming drie personen aan. Het gaat om een 21-jarige man, een 24-jarige man en een 44-jarige man, allen afkomstig uit Bergen op Zoom. De drie zijn verhoord en in de middag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
(Donderdag 29 april 2010)

Man aangehouden voor diefstal bromfiets
ROOSENDAAL: De politie hield woensdagmiddag een 19-jarige man uit Roosendaal aan voor diefstal van een scooter. De scooter werd eind februari gestolen vanaf de Elisadonk. De benadeelde deed aangifte van de diefstal. De politie deed onderzoek naar de diefstal en kwam via onder andere getuigenverklaringen uit bij de 19-jarige man.
Hij is aangehouden op de Geerberg, nadat de politie al enige tijd naar hem op zoek was. De wijkagent zag de man bij het Tolbergcentrum voorbij komen en hield hem aan in de nabijgelegen supermarkt. De man verzette zich hevig en wist er te voet vandoor te gaan.
Na een achtervolging, waarbij de wijkagent een fiets van een voorbijgangster leende, werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.
(Donderdag 29 april 2010)


Inbrekers nemen auto mee
ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Krekelberg namen de inbrekers ook de auto van de gedupeerden mee. De inbraak werd gepleegd op woensdag 28 april 2010 tussen 01.00 en 07.00 uur.
De dieven boorden een gaatje in een raamkozijn aan de voorkant van het huis en konden zodoende binnenkomen. Ze doorzochten de gehele woning. Uit de woning werd computerapparatuur, een gsm en een portefeuille ontvreemd. De daders namen ook de reservesleutel van de auto mee. De leaseauto is ook weg. Het gaat om een grijze Audi A6 voorzien van het kenteken 94-XX-XL.
Het voertuig staat inmiddels internationaal als gestolen voertuig gesignaleerd. De technische recherche heeft op de plaats van het delict een sporen onderzoek uitgevoerd.
De politie heeft bij omwonenden navraag gedaan of hen iets bijzonders is opgevallen.
(Woensdag 28 april 2010)


Politie betrapt koperdief op heterdaad
ROOSENDAAL: De politie hield zondagavond een man aan voor koperdiefstal in de JF Vlekkestraat. De politie zag tegen 21.00 uur tijdens surveillance dat is een leegstaand bedrijfspand mensen aanwezig waren. De voordeur stond open en er stonden ramen open. In het pand werd een 39-jarige man uit Etten-Leur aangetroffen en aangehouden. Een tweede aanwezige ging er vandoor en kon niet meer worden achterhaald.
Bij het pand werden stukken kabel aangetroffen en de verdachte verklaarde tijden verhoor dat hij de kabels had willen wegnemen in verband met het koper dat erin zit. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en maandagmiddag weer in vrijheid gesteld.
Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (Maandag 26 april 2010)

Beschonken beginnend bestuurder aangehouden
ROOSENDAAL: Maandag zag de politie tijdens surveillance een auto hard door de bocht van de Vughtstraat richting de Parklaan rijden. Hierbij kwam het voertuig op de verkeerde weghelft terecht. De politie hield de bestuurder staande en onderworp hem aan een blaastest.
Hieruit bleek dat de 23-jarige man uit Roosendaal had gedronken. Op het politiebureau werd de beginnend bestuurder een blaastest afgenomen. Hieruit kwam een uitslag van 430 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Na verhoor is de automobilist in vrijheid gesteld.
Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (Maandag 26 april 2010)


Drukke horecadienst voor agenten in Roosendaal
ROOSENDAAL: Agenten die zaterdagavond en -nacht waren belast met het horecatoezicht in de Roosendaalse binnenstad, hebben een drukke dienst achter de rug.
Er werden vier aanhoudingen verricht. Een 21-jarige Roosendaler en een 19-jarige plaatsgenote kregen het met elkaar aan de stok, over en weer vielen klappen.
Verder werd een 17-jarige jongen uit Gouda aangehouden wegens fietsendiefstal en een 23-jarige Roosendaalse opgepakt voor rijden onder invloed van vermoedelijk drugs. Ze slingerde met haar auto over de Molenstraat; bij de vrouw is bloed afgenomen. Er werden ook vier bekeuringen uitgeschreven voor onder andere wildplassen.
(Zondag 25 april 2010)


Twee aanhoudingen na openlijk geweld in Roosendaal
ROOSENDAAL: Een 22-jarige vrouw en een 26-jarige man uit Roosendaal zijn vrijdagavond kort na 21.30 uur aangehouden na openlijk geweld op de Molenstraat.
Kort daarvoor raakte de broer en zus slaags met een 26-jarige man uit Oudenbosch; er vielen over en weer klappen. De verdachten hanteerden een mes, maar het bleef bij dreigen daarmee. Aanleiding zou een conflict zijn, waarbij de Oudenboscher een familielid van de broer en zus zou lastigvallen.
Het drietal kent elkaar van de straat. Het tweetal is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.
(Zaterdag 24 april 2010)

Politie arresteert beveiliger in horecagebied Roosendaal
ROOSENDAAL: De politie heeft zaterdagmorgen even na 02.00 uur een 33-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Hij zou als beveiliger bij een kroeg op de Markt een 24-jarige man uit Ossendrecht hebben mishandeld.
De ruzie zou zijn ontstaan toen een vriend van het slachtoffer naar buiten moest en de Ossendrechter hem wilde begeleiden. Hij zou uit het niets enkele ferme klappen hebben gekregen.
De verdachte zegt dat hij juist als eerste een kap met een bierglas kreeg en zichzelf alleen maar verdedigde. De politie heeft de zaak in onderzoek.
(Zaterdag 24 april 2010)

VHT voert twee controles in Roosendaal uit
ROOSENDAAL: Het regionale Verkeers Handhavings Team (VHT) van de politie Midden en West Brabant heeft vrijdag twee controles uitgevoerd.
Op de Willem Dreesweg werd een bromfietscontrole gehouden. Tussen 15.00 uur en 17.30 werden 28 snor- en bromfietsers gecheckt. Er werden 15 bekeuringen uitgeschreven, omdat de voertuigen opgevoerd waren. De politie nam 1 bromfiets uit het verkeer voor technisch onderzoek. Twee bestuurders zijn doorverwezen naar Bureau Halt. De constructiesnelheid van de bromfiets waar zij op reden was dermate hoog dat zij in aanmerking kwamen voor een verwijzing naar Buro Halt.
Bij een snelheidscontrole op de Antwerpseweg werden tussen 19.00 en 22.00 uur achttien bestuurders bekeurd. Zij reden harder dan maximaal toegestane snelheid van 70 km/uur. Een automobiliste raakte haar rijbewijs kwijt, zij reed 51 km/ur te snel.
(Zaterdag 24 april 2010)


Winkeldief loopt tegen de lamp
ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag in een supermarkt aan de Beethovenlaan een 43-jarige man uit Engeland aangehouden voor winkeldiefstal. Medewerkers van de winkel zagen dat hij diverse goederen in zijn tas stopte waarop hij de winkel verliet, zonder deze ter betaling bij de kassa aan te bieden.
Buiten de zaak spraken de medewerkers hem aan en informeerden de politie. Agenten troffen in zijn tas flessen wijn en blikjes bier aan. De man is meegenomen naar het bureau voor verhoor.
(Donderdag 22 april 2010)


Scooterrijder raakt zwaar gewond bij eenzijdig ongeval
ROOSENDAAL: Een 38-jarige man uit Sint Willebrord is dinsdagavond 20 april 2010 ernstig gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. De man botste rond 17.40 uur door nog onbekende oorzaak op een boom op de Bredaseweg. Hij was frontaal op de boom gereden en tengevolge van het ongeval buiten kennis geraakt.
Er kwamen twee ambulances en een medisch team van de traumahelikopter ter plaatse om het slachtoffer te stabiliseren. Daarna is hij per ambulance naar het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam vervoerd vanwege hersenletsel. De politie heeft de familie van het slachtoffer geïnformeerd over de gebeurtenissen.
In het ziekenhuis is een bloedproef van het slachtoffer afgenomen omdat er mogelijk alcohol in het spel was. De scooter is veilig gesteld voor technisch onderzoek.
(Woensdag 21 april 2010)

Gestolen auto terecht
ROOSENDAAL: De politie nam dinsdagmiddag 20 april een gestolen auto in beslag. De oorspronkelijk uit België afkomstige VW Golf was bij de RDW in Roosendaal ter keuring aangeboden.
Aan de hand van het chassisnummer bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De politie werd gewaarschuwd en ging over tot inbeslagname. De eigenaar, een 61-jarige man uit Kuitaart, is door de politie verhoord.
Er wordt nader onderzocht of de man zich mogelijk schuldig heeft gemaakt aan heling.
(Woensdag 21 april 2010)


Aanhouding voor gewapende overval
ROOSENDAAL: De politie hield dinsdag een 25-jarige Roosendaler aan voor betrokkenheid bij een overval op een tankstation aan de Van Beethovenlaan in december 2009.
Op de avond van 11 december kwam tegen 20.00 uur een gemaskerde man het winkeltje van het tankstation binnen en bedreigde de caissière met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De politie startte een onderzoek en deed onder andere een sporen- en een buurtonderzoek. Ook werden verklaringen van meerdere getuigen opgenomen.
Aan de hand van het onderzoek werd de 25-jarige man aangehouden. (Dinsdag 20 april 2010

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed
ROOSENDAAL: De politie hield maandag tegen 16.30 uur een 72-jarige man uit Roosendaal aan voor rijden onder invloed. De agenten zagen dat de man, die onvast ter been was, in een auto stappen en wegrijden. In de Mgr. Frenckenstraat werd de automobilist staande gehouden.
Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau, waar hij een ademanalyse onderging. Hieruit kwam geen eenduidige uitslag, waardoor bloed van de verdachte is afgenomen voor een bloedproef. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 9 uur.
Na verhoor is de verdachte in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (Dinsdag 20 april 2010


Roosendaler betrapt met harddrugs in auto
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag rond 15.45 uur een 25-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden. Hij stond met zijn auto hinderlijk geparkeerd op de H.G. Dirckxstraat, zodat surveillerende agenten besloten tot een controle.
In de auto van de man werden vervolgens enkele zakjes speed en een paar flesjes GHB gevonden. Het rijbewijs van de Roosendaler werd gelet op de verkeersveiligheid ingevorderd, nadat de man verklaarde verslaafd te zijn aan GHB. (Maandag 19 april 2010


Mobiele telefoon afgepakt
ROOSENDAAL: De politie stelt een onderzoek in naar de brutale diefstal van een mobiele telefoon. Het overkwam een 15-jarige jongen uit Roosendaal toen hij zaterdagmiddag 17 april rond 17.00 uur over de Laan van Henegouwen fietsten. Het slachtoffer kwam terug van het sporten en was op weg naar huis.
Onderweg luisterde hij naar muziek op zijn mobiele telefoon. Hij had daarbij zijn gsm in zijn linkerhand vast. Toen hij op het fietspad drie leeftijdgenootjes voorbij fietste, griste een van hen het mobieltje uit zijn handen.
Het slachtoffer raakte daarbij zijn gsm kwijt en fietste door om erger te voorkomen. Hij deed vervolgens aangifte. Aan de hand van de signalementen van de dader rechercheert de politie verder.
(Zondag 18 april 2010

Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding
ROOSENDAAL: Op zondag 18 april 2010 omstreeks 00.20 uur behandelde de politie een verkeersongeval op de Van Beethovenlaan. Daar was een 24-jarige Roosendaler met zijn snorscooter rechtdoor gereden, terwijl het fietspad een bocht maakt.
Hierbij botste hij frontaal tegen een boom aan. Het slachtoffer is even buiten kennis geweest. Een ambulance bracht hem naar het ziekenhuis. Hij had letsel aan zijn been/knie en enkel. Tevens had hij een flinke snee onder zijn oog opgelopen.
De scooter is vermoedelijk total-loss en werd weggetakeld van de plaats van het ongeval.
(Zondag 18 april 2010


Trio belaagd door groep jeugd
ROOSENDAAL: Drie jongens werden vrijdagavond 16 april belaagd door een groep van circa 15 leeftijdgenoten. Dat gebeurde omstreeks 22.45 uur in de wijk Kalsdonk.
De jongens (17 jaar) zijn afkomstig uit Sprundel, Sint Willibrord en Etten-Leur en waren naar Roosendaal gekomen om vrienden op te halen om uit te gaan.
Op de Wattstraat kwamen ze een groep jongeren tegen, waarmee een woordenwisseling ontstond. Dit escaleerde en leidde tot mishandeling van twee jongens. De derde wist te ontkomen aan zijn belagers. Een van de slachtoffers moest zelfs zijn jas, halsketting en mobiele telefoon afgeven.
Na de melding hebben agenten in de wijk van diverse jongeren de personalia genoteerd in verband met het verdere onderzoek. De slachtoffers waren aangeslagen over hetgeen hen was overkomen deden aangifte bij de politie. Het letsel bleek mee te vallen.
(Zaterdag 17 april 2010)


Politie pakt Roosendaalse straatrover op
ROOSENDAAL: De politie arresteerde deze week een 24-jarige Roosendaler op verdenking van een poging tot straatroof. De man heeft inmiddels een bekentenis afgelegd en is door rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De verdachte probeerde op 31 maart jl. een vrouw (48) van haar portemonnee te beroven op de President Kennedylaan. Doordat het slachtoffer haar portemonnee goed vasthield, lukte het de dader niet om iets buit te maken. De vrouw liep daarbij overigens wel letsel op aan haar schouder omdat er hard aan haar portemonnee werd getrokken. Daarnaast gaf de dader bij zijn vlucht een harde duw tegen haar schouder. Omdat passanten verbaal reageerden kozen de verdachte en zijn 'handlanger' het hazenpad. De vrouw deed aangifte, waarna wijkagenten van de wijk Tolberg aansloegen op het opgegeven signalement.
De man was in december 2009 namelijk ook al opgepakt vanwege een tasjesroof. Tijdens het verhoor bekende de Roosendaler het feit te hebben gepleegd. Nader onderzoek naar de handlanger wees uit, dat deze vooraf mogelijk helemaal niets wist van de plannen van de dader.

De politie verdenkt de arrestant ook nog van een tweede beroving, die plaatsvond op zaterdagavond 3 april 2010. Het delict werd gepleegd op het fietspad nabij de Ambrozijnberg te Roosendaal, waarbij de dader een masker droeg. De straatrover wist enkele passerende fietsers zo veel angst in te boezemen, dat zij een bedrag van € 20,- aan hem afstonden.
De politie heeft proces-verbaal tegen de verdachte opgemaakt. Hij is donderdag 15 april voor de rechter-commissaris geleid, die hem in bewaring stelde.
(Vrijdag 16 april 2010)


Politie vraagt om begrip voor deelnemers verkeersexamens
ROOSENDAAL: Vorige week hebben de leerlingen van groep 7 van de Roosendaalse basisscholen het theoretisch verkeersexamen afgelegd .Zoals gebruikelijk volgt daarop het praktisch verkeersexamen. Dit verkeersexamen worden afgenomen op maandag 19 april, dinsdag 20 april, woensdag 21 april en donderdag 22 april.

De leerlingen rijden die dagen tussen 09.00 en 15.30 uur de examenroute. Het parcours start vanaf het Stadskantoor en loopt dwars door het centrum van Roosendaal. Ook staan er controleposten langs de route.
Er zullen op die dagen dan ook weer veel leerlingen in het verkeer aanwezig zijn. Alle leerlingen hebben van tevoren een routebeschrijving gekregen die ze moeten rijden. In deze route zitten, zoals gebruikelijk, een aantal knooppunten. Door diverse wegwerkzaamheden in het centrum is het wel een stuk drukker dan normaal. Daarom roept de politie alle verkeersdeelnemers op om tijdens het verkeersexamen rekening houden met de toch wel wat gespannen examenkandidaten.
(Vrijdag 16 april 2010)Politie pakt Georgen op voor diefstal cq. heling
ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 01.15 uur in de Smoorstraat twee mannen (identiteit onbekend) afkomstig uit Georgië aangehouden. Agenten troffen de mannen aan na een ontvangen melding van een verdachte situatie bij het spoor aan de Spoorstraat.
Een beveiligingsmedewerker zag op camera dat het tweetal zich verdacht gedroeg en mogelijk op pad was koper te stelen. De politie stelde een onderzoek in en zag de mannen bij een geparkeerde auto. De mannen konden zich niet identificeren waarop ze aangehouden werden. In de auto lagen diverse goederen, waaronder tassen met kleding, bureaustoelen en Rijksmunten. Agenten stellen een onderzoek in naar hun identiteit en de herkomst van de goederen.
(Donderdag 15 april 2010)

Automobilist overschrijdt ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol
ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond 17.45 uur een dronken 43-jarige automobilist uit Roosendaal van de weg gehaald. Tijdens een routinecontrole bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid overschreed.
Hij had 910 ug/l aan alcohol in zijn bloed. De Roosendaler bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Na verhoor mocht hij het bureau verlaten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.
(Donderdag 15 april 2010)

Roosendaler schopt jongen (15) tijdens maatschappelijke stage
ROOSENDAAL - Agenten in burger hebben gistermiddag in het Emile van Loonpark een 26-jarige man uit Roosendaal aangehouden. De agenten in burger gekleed waren belast met een milieucontrole in het park. Een 15-jarige jongen uit Roosendaal, die in het kader van een maatschappelijke stage met de agenten meeliep, werd in het park aangesproken door de verdachte.
Tijdens dat gesprek schopte de man, die onder invloed van alcohol verkeerde, de jongen tegen zijn been. De agenten in burger grepen in en arresteerden de man.
(Donderdag 15 april 2010)

Winkeldievegges lopen tegen de lamp
ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag in een warenhuis aan de Dr. Brabersstraat twee vrouwen van 24 en 25 jaar afkomstig uit Roosendaal opgepakt voor winkeldiefstal. Personeelsleden van de winkel zagen dat de vrouwen zich verdacht gedroegen bij een kledingrek.
Nadat ze drie jurken in hun tassen gestopt hadden en het pand wilden verlaten werden ze door de medewerkers aangesproken. Gewaarschuwde agenten namen de vrouwen over en brachten ze naar het bureau. Tegen het tweetal wordt proces verbaal opgemaakt.
(Donderdag 15 april 2010)

Minderjarigen opgepakt voor brandstichting
ROOSENDAAL - De politie heeft gistermiddag rond de klok van 14.15 uur in een leegstaand bedrijfspand aan de Stationsstraat twee jongens van 13 jaar afkomstig uit Roosendaal aangehouden. Agenten stelden in het pand een onderzoek in na een ontvangen melding van een verdachte situatie.
Bij het naar binnen gaan roken de agenten een brandlucht. Hun neus bracht ze bij een smeulende bak papier. Na de brand gedoofd te hebben trof de politie in het pand de jongens aan. Bij het zien van de agenten trachtten ze weg te rennen wat niet lukte. De jongens ontkenden op het bureau vuurtje te hebben gestookt.
(Donderdag 15 april 2010)


Oud Gastelnaar gearresteerd wegens diefstal bronzen beeld
ROOSENDAAL: De politie heeft dinsdagmorgen rond 04.00 uur een 31-jarige man uit Oud Gastel aangehouden. Surveillerende agenten zagen op een parkeerplaats aan de Argonweg een verdachte auto en controleerden de bestuurder. Die maakte een zenuwachtige indruk en vertelde uit zichzelf dat hij een bronzen beeld in zijn bakwagen had liggen.
hij kon geen goede verklaring over de herkomst van het beeld geven, zodat de agenten hem arresteerden wegens diefstal. Ook lag er inbrekerswerktuig in de auto. De Roosendaler is ingesloten op het bureau.
(Dinsdag 13 april 2010)
Politie onderzoekt schietincident in Roosendaal
ROOSENDAAL: Zondagavond is er omstreeks 23.30 uur geschoten op een drive in woning aan de Tesselschadelaan. Er raakte niemand gewond. De recherche is op zoek naar getuigen, zij kunnen bellen met 0900-8844.
De politie kreeg rond 23.30 uur een melding dat er was geschoten op de ruit van de woonkamer van een drive in woning aan de Tesselschadelaan. In de woning waren op dat moment drie mannen van Poolse afkomst aanwezig. Een van hen bevond zich in de woonkamer op de eerste verdieping toen er van buiten af op en door de dubbelglas ruit geschoten werd. De man lag op de bank en schrok wakker toen er stukjes van het stucwerk op zijn gezicht vielen.
In de woonkamer zat een beschadiging in het stucwerk, ook werden resten van munitie aangetroffen. Medewerkers van de Technische recherche hebben een sporenonderzoek ingesteld. Vandaag wordt een buurtonderzoek verricht. Geen van de drie bewoners had iets gezien, ook hebben ze geen idee wie er op hun woning geschoten heeft.
(Maandag 12 april 2010)

Drie arrestaties op heterdaad na bedrijfsinbraak
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.15 uur drie inbrekers betrapt die uit een leegstaand bedrijfspand aan de Jan Frederik Vlekkestraat een machine wilden stelen. Vanmorgen werd op dezelfde locatie nog een man aangehouden die een alarmpistool en GHB in zijn auto had liggen.
De agenten hadden een melding gekregen van een alerte getuige. Een eenheid met een burgerauto zag een bedrijfsauto met gedoofde lichten wegrijden. De dienders gaven de auto een stopteken. Er zat een 20-jarige man uit Oudenbosch achter het stuur. In de laadruimte stond een zware machine, die kennelijk kort daarvoor uit het bedrijfspand was gestolen.
De agenten leidden daaruit af dat de bestuurder niet alleen was, gezien de zwaarte van het apparaat. Vervolgens werd met een politiehond gespeurd. De hond pikte menselijke geur op. Tijdens de zoekactie ging een alarm van een auto af. Agenten zagen twee mannen wegrennen.
Dit bleken de andere twee verdachten te zijn, een 18-jarige broer van de al eerder aangehouden verdachte en een 18-jarige man uit Oud Gastel. Twee verdachten hebben inmiddels de inbraak bekend. Zij waren naar binnen gegaan via een kapotte ruit van een deur en hadden vervolgens samen een machine opgetild en in hun bestelauto gezet.
Vanmorgen werd op dezelfde locatie nog een 24-jarige Roosendaler aangehouden. Agenten hadden hem zondagavond tijdens de actie daar al gecontroleerd. Het is een bekende van de politie die al vaak voor inbraken en diefstallen is aangehouden.
Vanmorgen zagen dienders hem weer lopen. Zij controleerden hem opnieuw. In zijn auto werd vervolgens een alarmpistool en een buisje GHB aangetroffen. Hij verklaarde dat hij de politie actie zondagavond had gezien en alleen maar aan het rondkijken was of die drie daders nog ergens wat hadden weggegooid (!)
(Maandag 12 april 2010)

Politie houdt toezicht in uitgaansgebied
ROOSENDAAL: De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag toezicht gehouden in het uitgaanscentrum van Roosendaal. Agenten hebben vier verdachten aangehouden.
Rond 01:45 uur vond op de Markt een opstootje plaats. Daarbij gedroegen een twee Roosendalers van 19 en 21 jaar zich zodanig dat de zaak dreigde te escaleren. Op de Kloosterstraat werd rond 02:40 uur een 23-jarige Roosendaler aangehouden, omdat hij kort daarvoor een kentekenplaat van een auto had gestolen.
Om 04:00 uur vond een 19-jarige inwoner van Roosendaal het nodig om vuilcontainers om te gooien op het Tongerlopplein. Hij werd aan gehouden voor baldadigheid. Drie namen van drie personen werden in het bekeuringboekje genoteerd voor geen richting aangeven, geen helm dragen en fout parkeren op een invalidenplaats.
(Zondag 11 april 2010)

Politie arresteert inzittenden na aantreffen drugs en koper
ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen rond 9.30 uur in de Buijenstraat drie inzittenden van een auto, twe mannen van 23 en 25 jaar en een vrouw van 23 jaar, allen afkomstig uit Sint Willebrord aangehouden. Ze worden verdacht van heling en het overtreden van de Opiumwet.
Surveillerende agenten controleerden vanmorgen een personenauto met daarin de drie inzittenden. De bestuurder kon zich niet legitimeren en was niet in het bezit van een rijbewijs.
In de kofferbak van de auto troffen de agenten een koperen beeld met sokkel aan en in het voertuig 8 gripzakjes met verschillende stoffen, een flesje met vermoedelijk ghb en pillen aan. Alle goederen zijn in beslag genomen.
(Vrijdag 90 april 2010)

Politie haalt dronken automobilist van de weg
ROOSENDAAL - De politie heeft vanmorgen op de Burgemeester Freijterslaan een 42-jarige automobilist uit Roosendaal aangehouden voor het rijden onder invloed.
Tijdens een routinecontrole bleek dat de man onder invloed verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 485 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een rijverbod mocht hij na verhoor vertrekken. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.
(Vrijdag 9 april 2010)

Tweetal aangehouden voor koperdiefstal
ROOSENDAAL: Een getuige meldde donderdag rond 20.15 uur een inbraak in een bedrijfspand in de Jan Frederik Vlekkestraat. Bij aankomst van de politie troffen ze twee mannen aan die beiden verklaarden van plan te zijn koper te stelen. Er lagen al kabels klaar en er waren machines vernield om hier koper uit weg te nemen.
De politie hield de 42-jarige man en 18-jarige man uit Roosendaal aan. Het gereedschap wat zij bij zich hadden voor de diefstal van koper is in beslag genomen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie zal aangifte opnemen van de gedupeerde.
(Donderdag 8 april 2010)

Man aangehouden voor diefstal fiets
ROOSENDAAL: De politie reed dinsdagmiddag over de A58 toen de agenten bij de oprit vanaf de Laan van België een jongen met een fiets zagen staan en daarnaast een fiets zagen liggen. Omdat men dacht aan een verkeersongeval ging de politie kijken en sprak de 18-jarige jongen uit Roosendaal aan. Hij bleek een poging te doen om twee fietsen te vervoeren. Een van de voertuigen zou van zijn moeder zijn.
Na contact met de moeder van de jongeman bleek de fiets echter niet van haar te zijn en de Roosendaler kreeg het verzoek zich op het politiebureau te melden. Hierop is hij aangehouden.
Hij bleek intussen de gestolen fiets te hebben teruggezet waar hij hem had weggenomen. De eigenaar van de fiets wilde geen aangifte doen aangezien hij niet door had gehad dat zijn fiets was gestolen.
De verdachte kreeg een schikking van €220,- aangeboden van het OM.
(Woensdag 7 april 2010)

Politie houdt drie mannen in leegstaande woning in Roosendaal aan
ROOSENDAAL: De politie heeft zondagmiddag kort voor 18.00 uur drie mannen (20, 21 en 22 jaar) uit Roosendaal aangehouden die in een leegstaand pand aan de Laan van België rommelden. Volgens een van hen lagen er nog spullen van hem in de woning en kon hij zonder een slot te forceren naar binnen.
Een getuige zag het drietal in de woning gaan, vertrouwde het niet en belde de politie. Op het bureau kreeg de jongste verdachte een dagvaarding, de andere twee betaalden een transactie van 170 euro ieder.
(Dinsdag 6 april 2010)

Geld en sieraden buitgemaakt bij twee inbraken in Kamperfoelieflat ROOSENDAAL: Bij twee woningen in de Kamperfoelieflat is zondag ingebroken. Dat ontdekten de bewoonsters bij thuiskomst zondagavond. In beide gevallen werd een deur geforceerd en de flats doorzocht. Bij de inbraken werden geld en sieraden buitgemaakt; de politie is een onderzoek gestart.
(Dinsdag 6 april 2010)


Politie onderzoekt overval cafetaria
ROOSENDAAL : De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval die zondagavond omstreeks 21.30 uur is gepleegd op een cafetaria aan de Rembrandtgalerij.
Een echtpaar aan het werk in de snackbar. De vrouw staat achter de toonbank, terwijl haar man in de keuken bezig is. Er zijn geen klanten binnen. Er komt een overvaller de zaak binnen die zijn gezicht grotendeels bedekt heeft. Hij bedreigt de vrouw met een vuurwapen en eist geld. Haar man komt er ook bij staan en doet wat de overvaller van hen vraagt. Als het echtpaar de indruk krijgt dat het geen echt vuurwapen is gaan ze de confrontatie aan. Er ontstaat een worsteling. De dader weet echter te vluchten en rent weg in de richting van de Jeroen Boschstraat. Er is een geldbedrag buit gemaakt.
De politie heeft met diverse eenheden en met een speurhond nog in de omgeving naar de dader gezocht, hij werd echter niet aangetroffen.
(Maandag 5 april 2010)

Hardleerse hennepdroger in Roosendaal
ROOSENDAAL: Het Courageteam heeft vrijdag 2 april jl. in een woning aan de Topaasdijk in een kamer op de eerste verdieping een hennepdrogerij aangetroffen. Er werd circa 2,5 kilo aan droge hennep gevonden. Tegen de 25-jarige bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.
Op 6 januari 2010 werd op dit adres ook al een hennepdrogerij aangetroffen. Toen ging om uiteindelijk 33 kilo aan droge hennep.
(Maandag 5 april 2010)


Dronken Roosendalers moeten rijbewijs inleveren
ROOSENDAAL: Een 31-jarige Roosendaalse is vannacht op de Hofstraat betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste blies 780 ugl en moest vanwege de forse overschrijding (max. is 220 ugl) haar rijbewijs inleveren. Ze had een aantal biertjes gedronken, maar had deze niet geteld. Ze vertelde dat ze haar rijbewijs niet kon missen vanwege haar werk. Deze opmerking is meegenomen in de verklaring van de Roosendaalse. ROOSENDAAL: Ook een 39-jarige Roosendaler had vannacht te diep in het glaasje gekeken. Hij werd met zijn auto aan de kant gezet op de Spuitendonk. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij blies 660 ugl. Hij had naar eigen zeggen acht pilsjes gedronken.