De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

19 oktober 2019

 • Vluchtende Litouwse (30) na winkeldiefstal aangehouden
  Een winkeldievegge heeft vrijdag 18 oktober kort na het middaguur op straat personeelsleden van een winkel aan de Rucphensebaan (vermoedelijk) bedreigd met een mes, nadat ze betrapt was op winkeldiefstal. Ze is korte tijd later aangehouden door de politie.
 • Roosendaler (36) aangehouden voor zware mishandeling en bedreiging
  De politie heeft zaterdag 19 oktober rond het middaguur een 36-jarige man uit Roosendaal aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De man wordt er van verdacht in de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 oktober tussen 02.45 uur en 03.10 uur in een café aan de Bredaseweg een 47-jarige man en een 25-jarige vrouw uit Roosendaal te hebben bedreigd en mishandeld. Beiden deden hiervan aangifte.
 • Weekend met (veel) bewolking
  Storingen blijven ver van ons van west naar oost trekken. In de loop van de week krijgen we meer invloed van hogere drukgebieden. Vandaag (zaterdag) veel bewolking, soms wat lichte regen, misschien dat in de loop van de middag de zon soms erdoor komt. De wind is meest matig uit zuid tot zuidwest, bij een temperatuur van rond 14 of 15 graden.
 • Zaalvoetbal: Opnieuw winst voor Bristol Team VR1
  Bristol VR1 heeft woensdag 16 oktober de reserves van Feyenoord 2 verslagen. De Roosendaalse formatie won van de Rotterdammers met 7-4. Samen met Mazzelstars is Bristol VR1 nu koploper in de hoofdklasse, waar bijgezegd moet worden dat de geel/zwarten een wedstrijd meer gespeeld hebben. Vrijdag 1 november is de kraker tussen beide teams. Bristol Team VR2 won deze week ook (0-7).
 • Bare Essentials brengen country op Sfeerstrand
  Vanuit Beachclub 0165 op het Sfeerstrand in Stadsoevers in Roosendaal klinkt zondagmiddag 20 oktober countrymuziek. Daar zorgt de countryband Bare Essentials voor. Rond 14.00 uur gaan de vijf muzikanten aan de slag en vanaf de eerste klanken kunnen ook bezoekers actief meedoen. Zij krijgen de ruimte om te dansen, of het nou om linedance gaat of 'gewoon meebewegen'.
 • Stenen van Stadskantoor naar vervuilde Markt
  Op de (oude) Markt in Roosendaal moet 200 vierkante meter grond gesaneerd worden omdat die tijdens de kermis verontreinigd is. Een van de attracties heeft daar olie gelekt. Omdat ook de straatstenen verontreinigd zijn, moeten die ook vervangen worden. Dat gebeurt met stenen die voor het Stadskantoor liggen. Dat kan, omdat het Stadskantoor gerenoveerd wordt.
 • Voor tweede keer vaten drugsafval langs Mariabaan in Wouwse Plantage
  De politie doet onderzoek naar twee drugsdumpingen aan de Mariabaan / Kuilweg in Wouwswe Plantage en vraagt getuigen om tips door te geven. De tweede dumping is woensdagmiddag 16 oktober rond 14:50 uur ontdekt. Dit keer ging het om 15 vaten met synthetisch drugsafval in een sloot.
 • Jongens er vandoor met een te koop aangeboden telefoon
  Tijdens een verkoopafspraak is woensdagavond 16 oktober een 33-jarige Bredanaar in Roosendaal door twee jongeren bestolen van zijn telefoon. Een van de verdachten is aangehouden. De benadeelde had rond 22.30 uur op de Breitnerlaan in Roosendaal een verkoopafspraak. Hij liet de telefoon daar aan de twee jongens zien, die vervolgens met de telefoon wegrenden.
 • ‘Toeristenbelasting in Roosendaal is relatief laag’
  'Toeristen die een nachtje verblijven in een hotel in de gemeente Roosendaal betalen een relatief lage toeristenbelasting. Voor een gemiddelde hotelovernachting berekent de gemeente een belasting van € 1,16. Dit is nog wel een groei van 0,9% ten opzichte van vorig jaar toen de toeslag nog €1,15 per nacht was'. Dat meldt Vakanty.nl, dat de gegevens van COELO (Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden) analyseerde.
 • Basketball Blauw-Wit: Overzicht wedstrijden weekend 12-13 okt
  Het afgelopen weekend speelden de basketballers van Blauw-Wit alleen maar uitwedstrijden. Drie werden er verloren. Beide Herenteams wonnen hun wedstrijden, wat het totaal op vier gewonnen uitduels bracht.

Politieberichten Roosendaal maart 2010

Geschreven door Redactie.

(Bron: Politie West-Brabant)
(Donderdag 1 april 2010)

Cafébezoeker trekt mes en steelt geld uit kassa
ROOSENDAAL: Een onbekende man heeft woensdagavond kort na 21.00 uur geld gestolen uit een café aan de Bloemenmarkt. De circa 40-jarige man (circa 1.75 meter lang en met kort zwart haar) had al enkele uren aan de bar gezeten en gedronken toen hij plotseling een mes tevoorschijn haalde. Daarmee bedreigde hij een dame achter de toog.
Met een geldbedrag uit de kassa ging hij er vervolgens weer vandoor. De politie stuurde direct een SMS-Alert met het verzoek aan abonnees om uit te kijken naar de man.
(Donderdag 1 april 2010)

Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand in Roosendaal
ROOSENDAAL: Bij een brand in een woning aan de Gerard ter Borchstraat is donderdagmorgen rond 07.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. Brandweerlieden troffen bij het blussen op zolder een kwekerij aan, vermoedelijk is de brand daar ook ontstaan.
Het was even de vraag of de bewoner nog in het pand was, maar dat bleek niet het geval. De politie onderzoekt de zaak; de identiteit van de bewoner is bekend.
(Donderdag 1 april 2010)


Automobilist aangehouden na roekeloos rijden
ROOSENDAAL: De politie zag woensdag even na middernacht dat een bestuurder de A58 op wilde rijden via de afrit aan de Burgemeester Sneijderlaan. Om te voorkomen dat de automobilist zou gaan spookrijden trok de politie zijn aandacht met zwaailichten.
De auto stopte, keerde en de bestuurder ging er met een snelheid van ongeveer 90km/u vandoor in de richting van de Gezellelaan. Hij negeerde hierbij een rood stoplicht. In de doodlopende Dullaertlaan moest de 42-jarige man uit Wouw stoppen en werd aangehouden voor roekeloos rijden.
Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt en daarom te zijn weggereden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.
(Woensdag 31 maart 2010)

Eigenaar scootmobiel houdt verdachte van diefstal aan
ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag zag een 57-jarige bewoner van een woning aan het Dokter Poelsplein dat iemand probeerde zijn scootmobiel weg te nemen. Hij riep naar de man en pakte hem vast. De dader verzette zich en maakte slaande bewegingen.
De twee kwamen ten val waardoor de jongeman een bloedneus opliep. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Roosendaal van hem over en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde in het tasje van de scootmobiel te hebben gekeken op zoek naar waardevolle bezittingen.
Op dat moment werd hij gesnapt door de eigenaar en zou deze hem in het gezicht hebben geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(Woensdag 31 maart 2010


Drugs en knuppel aangetroffen in auto
ROOSENDAAL: Dinsdag hield de politie een bestuurder staande in de Dunantstraat. Bij aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke wietlucht. Ze confronteerden de 21-jarige Roosendaler hiermee en hij overhandigde een zakje hennep.
Bij verdere controle trof de politie ook een honkbalknuppel aan en de man bleek in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne, met een gewicht van in totaal enkele grammen. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.
Hij is na betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van €585,- in vrijheid gesteld.
(Woensdag 31 maart 2010)

Politie pakt woninginbrekers dankzij alerte en doortastende getuige
ROOSENDAAL: Dankzij een oplettende en alerte getuige kon de Roosendaalse politie het afgelopen weekend twee woninginbrekers op heterdaad inrekenen.
Op zaterdagochtend 27 maart 2010 zag een buurtbewoner twee mannen een woning inklimmen aan de Zundertseweg. Het duo klom via een raam aan de achterkant het bewuste huis binnen.
Terwijl zijn vrouw de politie belde, ging de buurtbewoner op onderzoek uit. Hij wist de inbrekers de woning uit te jagen. Hij zag vervolgens dat ze spullen in een sloot dumpte. Later bleken dit handschoenen en sokken te zijn. De getuige wist de inbrekers aan de praat te houden in afwachting van de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende het duo dat ze hadden ingebroken. Desalniettemin werden ze toch ingerekend.
Het ging om een 35-jarige mannen. De ene is afkomstig uit Den Bosch en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze zijn in het politiebureau verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er uit het huis niets gestolen is. Kennelijk is het tweetal gestoord tijdens hun werkzaamheden.
Na het opmaken van een proces-verbaal moesten ze maandag 29 maart aan het einde van de dag weer in vrijheid worden gesteld.
De politie is oplettende getuige zeer erkentelijk. Hij is inmiddels persoonlijk bedankt door Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal en hij kan binnenkort op een bos bloemen van de politie rekenen.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler gearresteerd voor oplichting
ROOSENDAAL - De politie heeft maandag 29 maart een 35-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via een digitale verkoopsite.
De politie stelde een onderzoek in na ontvangen processen verbaal van aangifte uit Drenthe en Zeeland. Daaruit bleek dat de Roosendaler zich vermoedelijk schuldig maakte aan oplichting. Hij verkocht onder een valse naam en adresgegevens illegale DVD's.
De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler rijdt dronken en moet daarom rijbewijs inleveren
ROOSENDAAL - Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal is maandagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 01.15 uur in zijn auto over de Burgemeester Freijterslaan toen agenten hem wilden controleren.
Hij blies daarbij 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave ervan.
(Maandag 29 maart 2010)

Man (35) verdacht van oplichting via Marktplaats
ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmorgen een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens oplichting. De man, die tijdelijk bij zijn vriendin in de wijk Fatima verblijft, werd gezocht in verband met twee aangiften van benadeelden uit Zeeland en Drenthe.
In beide gevallen dachten zij via Markplaats een spelcomputer van de man gekocht te hebben, maar de computer werd nooit geleverd. De verdachte werd vorig jaar zomer voor soortgelijke praktijken aangehouden in de regio Roosendaal, toen lagen er twaalf aangiften uit het hele land tegen hem. In die zaak moet bij binnenkort voor de rechter verschijnen. De politie waarschuwt Internet-kopers om een transactie bij voorkeur in persoon af te handelen en niet te snel geld over te maken. Ook is er op datzelfde Internet veel informatie te vinden over oplichters en de namen die ze gebruiken. Laatste tip: bij twijfel niet doen!
(Maandag 29 maart 2010)