De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

17 juli 2019

 • Draai hoopt Kruijswijk, van Aert en Groenewegen te strikken (5 aug)
  De Draai hoopt dit jaar Wout van Aert, Steven Kruijswijk en/of Dylan Groenewegen op de veertigste editie van het wielerevenement in Roosendaal te kunnen presenteren. 'We zijn met hen in gesprek', aldus meldt het bestuur.
 • Warmer, daarna weer kans op regen
  Er trekt een hogedrukgebied over ons, dat voor temperaturen zorgt van 24 of 25 graden. De wind blijft zwak; voor de middag nog wat bewolking, maar de zon komt er daarna flink doorheen.
 • Skelet van palen bij stadion op Borchwerf
  Dit imposante skelet van palen is momenteel te zien tegenover het stadion aan de Borchwerf in Roosendaal. Het is het geraamte voor het nieuw distributiecentrum 'Park Roosendaal' dat daar wordt gebouwd. In de grote 'doos' die daar ontstaat, zijn straks delen te huur van 1000 tot 50.000 vierkante meter voor logistiek, productie en commerciële activiteiten.
 • Fietser (56) van fiets getrokken, mishandeld en beroofd
  Een 56-jarige fietser uit Roosendaal is in de nacht van dinsdag op woesdag 16 jului rond 02:30 uur op de Bokberg mishandeld en de daders gingen met de buit ervandoor.
 • Draai zet zich in voor stichting ‘Ik trakteer Roosendaal’
  De Draai gaat zich ook maatschappelijk inzetten voor Roosendaal. Dit jaar wordt er voor het eerst een goed doel verbonden aan het evenement. Dat is de stichting 'Ik trakteer Roosendaal' geworden. 'Het doel is om de stichting meer naamsbekendheid te geven en tegelijkertijd een mooi bedrag te kunnen opbrengen', aldus de Draai.
 • Boothuis teruggeplaatst aan de waterkant van de Vliet
  GEZIEN IN DE STAD - Het boothuis aan de Westelijke Havendijk ligt weer aan de waterkant van de Vliet. Vanwege de werkzaamheden in en langs langs de Vliet was het houten gebouw enige tijd 'geparkeerd' aan de andere kant van de weg. Deze week is het weer teruggeplaatst aan de waterkant.
 • Kademuur Watermolenbeek nabij Kade wordt vernieuwd
  Op 7 mei vorig jaar is begonnen met de werkzaamheden aan de Watermolenbeek tussen de duikers bij het Kadeplein en de Burgemeester Freijterslaan. Toen werd verwacht dat de klus medio juni 2019 zou worden opgeleverd. Die datum is dus niet gehaald, zo blijkt uit deze foto die op dinsdag 16 juli is gemaakt. Er wordt nog hard gewerkt aan de vernieuwing van de Kademuur.
 • Zwoele zomermuziek op het sfeerstrand (27 juli)
  Op zaterdagavond 27 juli klinkt er zwoele zomermuziek bij Beachclub 0165 op het sfeerstrand aan de Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Vanaf 20:00 uur treden daar Remko Willems en zijn vrienden op. Exploitant Ad Huijzers zorgt voor een knus kampvuur.
 • Roosendaler (22) wilde pizza betalen met vals geld
  Een Roosendaler is zondag 14 juli omstreeks 14.00 uur aangehouden nadat hij met een vals briefje van 50 euro een pizza wilde afrekenen. De 22-jarige man had een pizza besteld en wilde deze op straat voor een woning in de Gerard ter Borchstraat ter plekke afrekenen bij de bezorger. De politie heeft in totaal zeven briefjes van 50 euro in beslag genomen.
 • Jeugdronde Roosendaal 2019: Einduitslag en uitslag hinderniscriterium
  Jeugdronde Roosendaal 2019 - De Jeugdronde 2019 zit er weer op. Hier de uitslagen van het Hinderniscriterium van zondag en de einduitslag. De regenboogtruien, de truien voor de winnaars van de hele ronde, gingen naar Amy de Bruijn bij de meisjes en Sven Monsieurs bij de jongens. Amy won ook vorig jaar. Voor de winnaars werd het Wilhelmus gespeeld, maar het duurde wel even voor dat gevonden was, zo is op een filmpje op de Facebookpagina van de Jeugdronde te zien.

Politieberichten Roosendaal maart 2010

Geschreven door Redactie.

(Bron: Politie West-Brabant)
(Donderdag 1 april 2010)

Cafébezoeker trekt mes en steelt geld uit kassa
ROOSENDAAL: Een onbekende man heeft woensdagavond kort na 21.00 uur geld gestolen uit een café aan de Bloemenmarkt. De circa 40-jarige man (circa 1.75 meter lang en met kort zwart haar) had al enkele uren aan de bar gezeten en gedronken toen hij plotseling een mes tevoorschijn haalde. Daarmee bedreigde hij een dame achter de toog.
Met een geldbedrag uit de kassa ging hij er vervolgens weer vandoor. De politie stuurde direct een SMS-Alert met het verzoek aan abonnees om uit te kijken naar de man.
(Donderdag 1 april 2010)

Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand in Roosendaal
ROOSENDAAL: Bij een brand in een woning aan de Gerard ter Borchstraat is donderdagmorgen rond 07.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. Brandweerlieden troffen bij het blussen op zolder een kwekerij aan, vermoedelijk is de brand daar ook ontstaan.
Het was even de vraag of de bewoner nog in het pand was, maar dat bleek niet het geval. De politie onderzoekt de zaak; de identiteit van de bewoner is bekend.
(Donderdag 1 april 2010)


Automobilist aangehouden na roekeloos rijden
ROOSENDAAL: De politie zag woensdag even na middernacht dat een bestuurder de A58 op wilde rijden via de afrit aan de Burgemeester Sneijderlaan. Om te voorkomen dat de automobilist zou gaan spookrijden trok de politie zijn aandacht met zwaailichten.
De auto stopte, keerde en de bestuurder ging er met een snelheid van ongeveer 90km/u vandoor in de richting van de Gezellelaan. Hij negeerde hierbij een rood stoplicht. In de doodlopende Dullaertlaan moest de 42-jarige man uit Wouw stoppen en werd aangehouden voor roekeloos rijden.
Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt en daarom te zijn weggereden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.
(Woensdag 31 maart 2010)

Eigenaar scootmobiel houdt verdachte van diefstal aan
ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag zag een 57-jarige bewoner van een woning aan het Dokter Poelsplein dat iemand probeerde zijn scootmobiel weg te nemen. Hij riep naar de man en pakte hem vast. De dader verzette zich en maakte slaande bewegingen.
De twee kwamen ten val waardoor de jongeman een bloedneus opliep. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Roosendaal van hem over en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde in het tasje van de scootmobiel te hebben gekeken op zoek naar waardevolle bezittingen.
Op dat moment werd hij gesnapt door de eigenaar en zou deze hem in het gezicht hebben geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(Woensdag 31 maart 2010


Drugs en knuppel aangetroffen in auto
ROOSENDAAL: Dinsdag hield de politie een bestuurder staande in de Dunantstraat. Bij aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke wietlucht. Ze confronteerden de 21-jarige Roosendaler hiermee en hij overhandigde een zakje hennep.
Bij verdere controle trof de politie ook een honkbalknuppel aan en de man bleek in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne, met een gewicht van in totaal enkele grammen. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.
Hij is na betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van €585,- in vrijheid gesteld.
(Woensdag 31 maart 2010)

Politie pakt woninginbrekers dankzij alerte en doortastende getuige
ROOSENDAAL: Dankzij een oplettende en alerte getuige kon de Roosendaalse politie het afgelopen weekend twee woninginbrekers op heterdaad inrekenen.
Op zaterdagochtend 27 maart 2010 zag een buurtbewoner twee mannen een woning inklimmen aan de Zundertseweg. Het duo klom via een raam aan de achterkant het bewuste huis binnen.
Terwijl zijn vrouw de politie belde, ging de buurtbewoner op onderzoek uit. Hij wist de inbrekers de woning uit te jagen. Hij zag vervolgens dat ze spullen in een sloot dumpte. Later bleken dit handschoenen en sokken te zijn. De getuige wist de inbrekers aan de praat te houden in afwachting van de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende het duo dat ze hadden ingebroken. Desalniettemin werden ze toch ingerekend.
Het ging om een 35-jarige mannen. De ene is afkomstig uit Den Bosch en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze zijn in het politiebureau verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er uit het huis niets gestolen is. Kennelijk is het tweetal gestoord tijdens hun werkzaamheden.
Na het opmaken van een proces-verbaal moesten ze maandag 29 maart aan het einde van de dag weer in vrijheid worden gesteld.
De politie is oplettende getuige zeer erkentelijk. Hij is inmiddels persoonlijk bedankt door Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal en hij kan binnenkort op een bos bloemen van de politie rekenen.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler gearresteerd voor oplichting
ROOSENDAAL - De politie heeft maandag 29 maart een 35-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via een digitale verkoopsite.
De politie stelde een onderzoek in na ontvangen processen verbaal van aangifte uit Drenthe en Zeeland. Daaruit bleek dat de Roosendaler zich vermoedelijk schuldig maakte aan oplichting. Hij verkocht onder een valse naam en adresgegevens illegale DVD's.
De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler rijdt dronken en moet daarom rijbewijs inleveren
ROOSENDAAL - Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal is maandagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 01.15 uur in zijn auto over de Burgemeester Freijterslaan toen agenten hem wilden controleren.
Hij blies daarbij 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave ervan.
(Maandag 29 maart 2010)

Man (35) verdacht van oplichting via Marktplaats
ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmorgen een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens oplichting. De man, die tijdelijk bij zijn vriendin in de wijk Fatima verblijft, werd gezocht in verband met twee aangiften van benadeelden uit Zeeland en Drenthe.
In beide gevallen dachten zij via Markplaats een spelcomputer van de man gekocht te hebben, maar de computer werd nooit geleverd. De verdachte werd vorig jaar zomer voor soortgelijke praktijken aangehouden in de regio Roosendaal, toen lagen er twaalf aangiften uit het hele land tegen hem. In die zaak moet bij binnenkort voor de rechter verschijnen. De politie waarschuwt Internet-kopers om een transactie bij voorkeur in persoon af te handelen en niet te snel geld over te maken. Ook is er op datzelfde Internet veel informatie te vinden over oplichters en de namen die ze gebruiken. Laatste tip: bij twijfel niet doen!
(Maandag 29 maart 2010)