De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 juni 2019

 • Programma Beach Event Roosendaal 2019 (5-6-7 juli)
  In het weekend van vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019 staat de (oude) Markt in Roosendaal weer in het teken van het Beach Event met als onderdelen beachvolleybal, voetvolley, een speelstrand voor de allerkleinsten, bedrijventoernooi en beach party.
 • Vlinders en libellen zoeken aan de Watermolenbeek (7 juli)
  De Roosendaalse afdelingen van KNNV en IVN organiseren op zondagmiddag 7 juli een wandeling onder leiding van een natuurgids in het natuurgebied aan de Watermolenbeek waarin men op zoek gaat naar vlinders en libellen.
 • Roosendaal ‘behulpzaam’ maar ‘streng’ bij subsidie-aanvragen
  Roosendaal wil zich voor verenigingen en organisaties bij het aanvragen van subsidies volgens de nieuwe regeling behulpzaam opstellen, maar ook streng. Aanvragen kan van maandag 1 juli tot en met maandag 30 september, maar geen dag langer. 'Te laat is te laat'.
 • Poolse bestuurder (32) van busje dodelijk verongelukt in Oud Gastel
  Bij een verkeersongeluk in Oud Gastel is dinsdag 25 juni een 32-jarige bestuurder uit Polen om het leven gekomen. Hij reed in een busje dat rond 18:00 uur op de Kralen/N641 slingerde, in de berm belandde en over de kop sloeg.
 • ‘Over de Tong’ blij met titel ‘beste theaterrestaurant van Nederland’
  'De kroon op ons werk', zegt horecamanager Mark de Wit van 'Over de Tong' in Roosendaal lachend over het feit dat zijn theaterrestaurant bij een verkiezing van Theatermaker en Theaterkrant.nl met ruime voorsprong als 'het beste theaterrestaurant in Nederland' uit de bus kwam.
 • Vrouw (36) probeert andere vrouw (69) in trein te verwurgen
  Op het station in Roosendaal is zondagavond 23 juni rond 20.00 uur een 34-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden omdat zij ervan wordt verdacht een 67-jarige vrouw in de trein van Rotterdam naar Middelburg te hebben mishandeld.
 • Volle bak bij Aarmoei-nieke op Cour Jef Boonen
  De mannen van het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol hadden er weer lang aan gewerkt. Dat was zaterdagavond 22 juni te zien zaterdagavond 22 juni te zien op Cour Jef Boonen (de plets achter hun stamcafé de Veestallen aan de Kade) was afgeladen met vrienden, fans & sympathisanten van de mannen in het zwart-wit. In een geweldige sfeer en onder heerlijke weersomstandigheden vond hun Zomeravondconcert 2019 plaats. Een mooi begin van hun zomerreces.
 • Vier dagen lang Dorpsfeesten Moerstraten (27-30 juni)
  Voor de 33e keer staat het dorp Moerstraten eind juni in het teken van de Dorpsfeesten. Die beginnen dit jaar op donderdag 27 juni met een bejaardenmiddag. De afsluiting is zondag 30 juni met een gezamenlijke barbecue tussen 17:30 - 19:30 uur. Wie er dan nog geen genoeg van heeft, kan naar de 'after party' in café Bakker.
 • De vervelende eikenprocessierups wint ook in Roosendaal terrein
  Ook in Roosendaal wint de vervelende, harige eikenprocessierups dit jaar veel terrein. Sinds 13 mei is de Nationale Bomenbank in opdracht van de gemeente druk in de weer tegen de rups en de gemeente heeft inmiddels ook zelf een speciale stofzuiger aangeschaft, maar de stijd zal niet gewonnen worden. De gemeente gaat nu, zodra de ruspen ontpopt zijn tot nachtvlinders, op jacht naar mannetjes, in de hoop dat daardoor minder vrouwtjes bevrucht worden en er dus minder nesten ontstaan.
 • Nieuwe gezichten bij mannen Bristol Team Roosendaal
  Bij zaalvoetbalvereniging Bristol Team uit Roosendaal is komend seizoen een aantal nieuwe gezichten te zien in het mannenteam. Bij de vrouwen blijft het team zo goed als in tact.

Politieberichten Roosendaal maart 2010

Geschreven door Redactie.

(Bron: Politie West-Brabant)
(Donderdag 1 april 2010)

Cafébezoeker trekt mes en steelt geld uit kassa
ROOSENDAAL: Een onbekende man heeft woensdagavond kort na 21.00 uur geld gestolen uit een café aan de Bloemenmarkt. De circa 40-jarige man (circa 1.75 meter lang en met kort zwart haar) had al enkele uren aan de bar gezeten en gedronken toen hij plotseling een mes tevoorschijn haalde. Daarmee bedreigde hij een dame achter de toog.
Met een geldbedrag uit de kassa ging hij er vervolgens weer vandoor. De politie stuurde direct een SMS-Alert met het verzoek aan abonnees om uit te kijken naar de man.
(Donderdag 1 april 2010)

Hennepkwekerij ontdekt bij woningbrand in Roosendaal
ROOSENDAAL: Bij een brand in een woning aan de Gerard ter Borchstraat is donderdagmorgen rond 07.45 uur een hennepkwekerij ontdekt. Brandweerlieden troffen bij het blussen op zolder een kwekerij aan, vermoedelijk is de brand daar ook ontstaan.
Het was even de vraag of de bewoner nog in het pand was, maar dat bleek niet het geval. De politie onderzoekt de zaak; de identiteit van de bewoner is bekend.
(Donderdag 1 april 2010)


Automobilist aangehouden na roekeloos rijden
ROOSENDAAL: De politie zag woensdag even na middernacht dat een bestuurder de A58 op wilde rijden via de afrit aan de Burgemeester Sneijderlaan. Om te voorkomen dat de automobilist zou gaan spookrijden trok de politie zijn aandacht met zwaailichten.
De auto stopte, keerde en de bestuurder ging er met een snelheid van ongeveer 90km/u vandoor in de richting van de Gezellelaan. Hij negeerde hierbij een rood stoplicht. In de doodlopende Dullaertlaan moest de 42-jarige man uit Wouw stoppen en werd aangehouden voor roekeloos rijden.
Uit een blaastest bleek dat hij had gedronken. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 305 ug/l. De man verklaarde in paniek te zijn geraakt en daarom te zijn weggereden. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.
(Woensdag 31 maart 2010)

Eigenaar scootmobiel houdt verdachte van diefstal aan
ROOSENDAAL: Dinsdagmiddag zag een 57-jarige bewoner van een woning aan het Dokter Poelsplein dat iemand probeerde zijn scootmobiel weg te nemen. Hij riep naar de man en pakte hem vast. De dader verzette zich en maakte slaande bewegingen.
De twee kwamen ten val waardoor de jongeman een bloedneus opliep. De politie nam de 18-jarige verdachte uit Roosendaal van hem over en nam hem mee naar het politiebureau. De verdachte verklaarde in het tasje van de scootmobiel te hebben gekeken op zoek naar waardevolle bezittingen.
Op dat moment werd hij gesnapt door de eigenaar en zou deze hem in het gezicht hebben geslagen. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
(Woensdag 31 maart 2010


Drugs en knuppel aangetroffen in auto
ROOSENDAAL: Dinsdag hield de politie een bestuurder staande in de Dunantstraat. Bij aanspreken van de bestuurder roken de agenten een sterke wietlucht. Ze confronteerden de 21-jarige Roosendaler hiermee en hij overhandigde een zakje hennep.
Bij verdere controle trof de politie ook een honkbalknuppel aan en de man bleek in bezit van meerdere verpakkingen cocaïne, met een gewicht van in totaal enkele grammen. De drugs en de knuppel zijn in beslag genomen en de man is aangehouden.
Hij is na betaling van een schikking van het Openbaar Ministerie van €585,- in vrijheid gesteld.
(Woensdag 31 maart 2010)

Politie pakt woninginbrekers dankzij alerte en doortastende getuige
ROOSENDAAL: Dankzij een oplettende en alerte getuige kon de Roosendaalse politie het afgelopen weekend twee woninginbrekers op heterdaad inrekenen.
Op zaterdagochtend 27 maart 2010 zag een buurtbewoner twee mannen een woning inklimmen aan de Zundertseweg. Het duo klom via een raam aan de achterkant het bewuste huis binnen.
Terwijl zijn vrouw de politie belde, ging de buurtbewoner op onderzoek uit. Hij wist de inbrekers de woning uit te jagen. Hij zag vervolgens dat ze spullen in een sloot dumpte. Later bleken dit handschoenen en sokken te zijn. De getuige wist de inbrekers aan de praat te houden in afwachting van de politie. Toen de agenten arriveerden, ontkende het duo dat ze hadden ingebroken. Desalniettemin werden ze toch ingerekend.
Het ging om een 35-jarige mannen. De ene is afkomstig uit Den Bosch en de andere heeft geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Het duo is al vaker met politie en justitie in aanraking geweest. Ze zijn in het politiebureau verhoord. Uit onderzoek is gebleken dat er uit het huis niets gestolen is. Kennelijk is het tweetal gestoord tijdens hun werkzaamheden.
Na het opmaken van een proces-verbaal moesten ze maandag 29 maart aan het einde van de dag weer in vrijheid worden gesteld.
De politie is oplettende getuige zeer erkentelijk. Hij is inmiddels persoonlijk bedankt door Rens van den Oever, teamchef van de politie Roosendaal en hij kan binnenkort op een bos bloemen van de politie rekenen.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler gearresteerd voor oplichting
ROOSENDAAL - De politie heeft maandag 29 maart een 35-jarige Roosendaler aangehouden. De man wordt verdacht van oplichting via een digitale verkoopsite.
De politie stelde een onderzoek in na ontvangen processen verbaal van aangifte uit Drenthe en Zeeland. Daaruit bleek dat de Roosendaler zich vermoedelijk schuldig maakte aan oplichting. Hij verkocht onder een valse naam en adresgegevens illegale DVD's.
De verdachte legde op het bureau een bekennende verklaring af.
(Dinsdag 30 maart 2010)

Roosendaler rijdt dronken en moet daarom rijbewijs inleveren
ROOSENDAAL - Een 39-jarige automobilist uit Roosendaal is maandagmorgen zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed rond 01.15 uur in zijn auto over de Burgemeester Freijterslaan toen agenten hem wilden controleren.
Hij blies daarbij 625 ug/l, terwijl maximaal 220 ug/l is toegestaan. Bij waarden hoger dan 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd, dus ook in dit geval. De officier van Justitie besluit over teruggave ervan.
(Maandag 29 maart 2010)

Man (35) verdacht van oplichting via Marktplaats
ROOSENDAAL - De politie heeft maandagmorgen een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden wegens oplichting. De man, die tijdelijk bij zijn vriendin in de wijk Fatima verblijft, werd gezocht in verband met twee aangiften van benadeelden uit Zeeland en Drenthe.
In beide gevallen dachten zij via Markplaats een spelcomputer van de man gekocht te hebben, maar de computer werd nooit geleverd. De verdachte werd vorig jaar zomer voor soortgelijke praktijken aangehouden in de regio Roosendaal, toen lagen er twaalf aangiften uit het hele land tegen hem. In die zaak moet bij binnenkort voor de rechter verschijnen. De politie waarschuwt Internet-kopers om een transactie bij voorkeur in persoon af te handelen en niet te snel geld over te maken. Ook is er op datzelfde Internet veel informatie te vinden over oplichters en de namen die ze gebruiken. Laatste tip: bij twijfel niet doen!
(Maandag 29 maart 2010)