De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Actie kerstboom inleveren op zaterdag 7 jan

Geschreven door Redactie op .

De gemeente Roosendaal en Saver organiseren ook dit jaar weer een inzamelingsactie voor kerstbomen. Die worden in Roosendaal niet door Saver opgehaald, maar kunnen zaterdag 7 januari 2012 naar veertien inzamelingspunten gebracht worden. Daarmee zijn prijzen te winnen.

Voor elke ingeleverde kerstboom ontvangt men bij inlevering namelijk een knipje in een knipkaart, en bij inlevering van de kaart(en) maakt men kans op een prijs. Zo is er per inzamelingspunt een digitale camcorder beschikbaar voor degene die de meeste kerstbomen heeft ingeleverd. Dat stimuleert vooral jongeren altijd om in straten en wijken de huizen langs te gaan om bomen te verzamelen en af leveren. Bewoners die geen zin hebben of niet in staat zijn hun boom te brengen, komen dus zo ook makkelijk van hun boom af.

Andere prijzen zijn:
een bioscoopbon per inzamellocatie (verloot onder alle deelnemers), een Nintendo Wii met Balance Board en Wii-fit plus spel (verloot onder alle deelnemers van alle locaties) en een draagbare DVD-speler (via de prijsvraag, zie websie van Saver)

Knipkaarten kunnen tot en met 12 januari (voorzien van paraaf) ingeleverd worden in de 'Kerstboom-box' op het Stadskantoor Roosendaal (Stadserf 1 of in de Geerhoek (Kloosterstraat 19a in Wouw). Opsturen kan ook, naar: Gemeente Roosendaal, tav afdeling Programmering, Antwoordnummer 1140, 4700 WB Roosendaal
Kaartgen moeten voor 13 januari 2012 binnen zijn.
Prijswinnaars krijgen telefonisch en schriftelijk bericht.
Wijk    Inzamelpunt en tijd
Burgerhout Fatimakerk, Dr. Schaepmanlaan 13.30-16.00 uur
Centrum  Tongerloplein 13.30-16.00 uur
Kalsdonk  Buurthuis Kalsdonk/Philipslaan 08.30-12.00 uur
Kortendijk Dijkcentrum bij buurthuis 't Dijksteeke 13.30-16.00 uur
Kroeven  Hoek Pres. Kennedylaan,Kroevenlaan en Luykenlaan 13.30-16.00 uur
Langdonk  Lindenburg, parkeerplaats bij apotheek 08.30 - 12.00 uur
Tolberg	  Basisschool de Rietgoor bij Tolberg Centrum	08.30-12.00 uur
Weihoek	  De Pelikaan (hockey), Heerma v .Vosstraat 13.30-16.00 uur
Westrand  Kruiskerk St. Lucasplein 08.30-12.00 uur

Dorpskern  Inzamelpunt en tijd
Heerle 	  Kerk, Herelsestraat 13.30-16.00 uur
Moerstraten Sportterrein FC Moerstraten 13.30-16.00 uur
Nispen 	  Parkeerplaats vv NSV Heijbeeksestraat 09.00-12.00 uur
Wouw	  Markt, oude gemeentehuis 09.00-12.00 uur
W.Plantage Basisschool 't Heilig Hart, Plantagebaan 13.30-16.00 uur

>> Actie kerstbomen op website Saver
>> Prijsvraag op website Gemeente