De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Roosendaal wil subsidie voor opruimen explosieven

Geschreven door Redactie op .

Roosendaal wil bij het ministerie van Binnenlandse Zaken subsidie gaan aanvragen voor onderzoek en het opruimen van explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Tot 2017 kan hiervoor wel een miljoen euro nodig zijn, denkt het college van B en W.

In opdracht van de gemeente wordt er in 2010 en 2011 onderzoek gedaan naar locaties waar mogelijk niet- geëxplodeerde explosieven uit de Tweede Wereldoorlog zouden kunnen liggen. Hiervoor wordt foto- en archiefmateriaal uit die periode gebruikt.
Op basis van subsidiemogelijkheden is door de gemeente, in samenwerking met het bedrijf Saricon, een kostenraming gemaakt van de sinds 2008 uitgegeven kosten en de nog door de gemeente te maken kosten voor dergelijke onderzoeken en ruimingen tot en met 2016.
Deze kostenraming moet worden vastgesteld door de raad. Het nog te nemen raadsbesluit in februari 2012 maakt het mogelijk de subsidieaanvraag in te dienen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dan zouden zeventig procent van de kosten sinds 1 oktober 2008 vergoed worden. De overige dertig procent worden betaald uit de grondexploitaties.>br> Volgens de gemeente is voor € 300.000,00 aan kosten gemaakt en is er een kostenraming voor onderzoekskosten en opruimingskosten opgesteld van rond een miljoen euro tot en met mei 2017.
Voor het grootste deel hebben deze kosten betrekking op grondexploitaties, zoals de uitbreiding van Borchwerf II, Spoorhaven, Majoppeveld-oost en toekomstige ontwikkelingen op het Zand.

"In verdachte gebieden wordt voorafgaande aan werkzaamheden een detectieonderzoek uitgevoerd. Het opruimen van gevonden explosieven start zodra deze worden aangetroffen. Hierbij wordt samengewerkt met de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie", aldus de gemeente.