De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

23 september 2020

 • Aangehouden man spuugt en zegt corona te hebben
  De politie heeft maandag 21 september op het station Roosendaal een man aangehouden die boa's had beledigd. Hij werd meegenomen naar het politiebureau, waar hij volgens de betrokken agent recalcitrant werd.
 • 30 zakken hennepafval op Scherpdeel
  Op Scherpdeel in Roosendaal zijn maandag 21 september dertig blauwe zakken met hennepafval geonden. Dat meldt Handhaving Roosendaal op Twitter. De daders konden niet achterhaald worden.
 • Volgende stukje Watermolenbeek aan de beurt
  Al jaren wordt er in en bij Roosendaal gewerkt om de Watermolenbeek helemaal te laten voldoen aan de eisen van een eigentijdse Ecologische Verbindings Zone. Nu het werk tussen de duiker onder de Burgemeester Freijterslaan en de Kade is afgerond, is het tijd voor een volgend stukje: het deel tussen de A58 en de Burgemeester Freijterslaan.
 • Tongerlohuys presenteert Poolse zaken in ‘Maand van de geschiedenis’
  Erfgoedcentrum Tongerlohuys in Roosendaal presenteert in de maand oktober verscheidene activiteiten in het kader van de Maand van de Geschiedenis. Het gaat om een lezing van Paul Hulsenboom (op 1 oktober in de Kring), een fototentoonstelling 'Thuis in Polen' (de hele maand), een filmcollege op 18 en 19 oktober in de nieuwe bioscoop en een pop-up tentoonstelling over Marianne van Oranje-Nassau (ook de hele maand).
 • Vrouwenvoetbal uitslagen weekend 19/20 september
  MET FOTO'S ROOSENDAAL MO19 - De vrouwenteams van Rimboe (Wouwse Plantage), Cluzona (Wouw) en FC Moerstraten hebben zondag hun eerste competitiewedstrijd gewonnen. Alle andere teams uit de gemeente Roosendaal moesten hun eerste verlies incasseren. In het meidenvoetbal zijn zaterdag NSV MO15, Roosendaal MO15 en Roosendaal MO19 de competitie met winst begonnen.
 • Beschonken automobilist uit Wouw rijdt vol op betonnen paaltjes in Heerle
  Een 27-jarige inwoner van Wouw is zaterdagavond 19 september met zijn auto vol op betonnen paaltjes in de Herelsesestraat in Heerle gereden. Op het politiebureau bleek dat hij drie keer te veel had gedronken. Het rijbewijs werd ingevorderd.
 • Scooter van hardleerse berijder in beslag genomen
  De politie heeft zaterdagmiddag 19 september de scooter van een 21-jarige man in de Brugstraat in Roosendal beslag genomen. Het was voor de derde keer dat de man staande werd gehouden omdat hij (nog steeds) geen rijbewijs heeft.
 • Stuk Burg. Schneiderlaan twee dagen dicht
  Het verkeer op een deel van de Burgemeester Schneiderlaan in Roosendaal kan op dinsdag 22 en woensdag 23 september last ondervinden van wegwerkzaamheden op deze druk bereden weg. Tussen de Churchillpoort en het kruispunt naar de Lindenburg wordt het asfalt vernieuwd.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.

Betaald parkeren in winkelgebied naar 21.00 uur

Geschreven door Redactie op .

Roosendaal gaat het parkeerbeleid in de binnenstad op enkele punten aanpassen. Opvallende punten zijn een proef in de Biggelaar met betalen per minuut, uitbreiding in sector 1 (kernwinkelgebied) tot 's avonds 21.00 uur en uitbreiding van sector 1 met enkele straten die nu nog in sector 2 liggen.

Doel van de aanpassingen: de parkeerdruk in de binnenstad verlagen en parkeerplekken beter benutten. De maatregelen moeten volgens het college leiden tot 'meer evenwicht tussen de belangen van de winkeliers in de binnenstad en de leefbaarheid van inwoners'.

Betalen per minuut in de Biggelaar
Vanaf januari 2012 begint Parkeer Beheer met een proef om per minuut (3 cent per minuut) te betalen in garage De Biggelaa. Dat gebeurt volgens de gemeente op verzoek van ondernemers uit Roosendaal. Volgens Parkeer Beheer kan dat op dit moment nergens anders in de regio. Kortparkeerders zijn dan veel voordeliger uit. Uit de proef moet blijken of betalen per minuut een positief effect heeft op het aantal bezoekers van het centrum.

Uitrijkaarten voor bezoekers van bewoners
Vanaf januari 2012 is het mogelijk om tegen gereduceerd tarief (€ 3,00 inclusief btw) uitrijdkaarten van parkeergarages De Biggelaar en Nieuwe Markt te kopen. De goedkopere uitrijdkaarten zijn geldig tijdens de daluren, na winkelsluitingstijd. De kaarten zijn vooral bedoeld als ‘bezoekersregeling’ voor bezoekers van binnenstadbewoners of van ondernemers.

Tegelijkertijd wordt de parkeertijd rondom het kernwinkelgebied (sector 1) opgerekt tot 21.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Dat is nu tot 18.30 uur. "Deze maatregel moet er voor zorgen dat bezoekers zoveel mogelijk de parkeergarages gebruiken waardoor er meer parkeerplaatsen beschikbaar komen voor bewoners / vergunninghouders", stelt de gemeente.

Omgeving station
Daarentegen gaat de betaaltijd in het gebied rondom het NS station (sector 4 en 5) teruggebracht van 18.30 uur naar 17.00 uur. "De parkeerdruk hangt in dit gebied namelijk niet samen met de winkeltijden maar met het parkeren van de treinreizigers", is de motivatie van de gemeente.

De aanpassingen van deze tijden wil de gemeente per 1 maart laten ingaan.
Om 'uitwijkgedrag' door deze maatregelen te voorkomen wordt het gebied van sector 1 uitgebreid met: met de Laan van Luxemburg, Torenstraat, Vrouwemadestraat, Nispensestraat, Dr Heijptstraat en Fortuinstraat, Ludwigstraat en Uniestede.
Maar dat gebeurt pas eind 2012.

De gemeente wil bezoekers en bewoners de komende tijd uitvoerig informeren over deze aanpassingen.

Hoe werkt betalen per minuut? Op de website van Parkeer Beheer wordt uitgelegd hoe betalen per minuut in De Biggelaar gaat werken:
"Wie bijvoorbeeld 10 minuten in garage Biggelaar parkeert, betaalt niet langer € 1,80 (het uurtarief), maar slechts € 0,30 (0,03 per minuut). Parkeren in deze garage wordt daarmee veel voordeliger dan parkeren elders in de regio of op straat en in de overige garages in Roosendaal. Betalen per minuut kan prima wanneer de klant betaalt met chipknip. Betaalt men contant dan kent het systeem een afronding naar het eerstvolgend van € 0,10. De automaat kan alleen € 0,10 - € 0,20 - € 0,50 - € 1,00 en € 2,00 verwerken."

Dagkaart duurder
Op plaatsen in de stad waar met dagkaarten kan worden geparkeerd, wordt parkeren duurder. Een dagkaart die nu 6,50 euro kost, wordt 7 euro.