De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Actieplan voor veilige jaarwisseling in Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Voor een veilige kerst en jaarwisseling in Roosendaal is er een actieplan vastgesteld door brandweer, politie, openbaar ministerie en de gemeente Roosendaal.

De brandweer doet ook veel aan preventie. Brandweercommandant Noud Bruinincx: “Afvalbakken worden tijdelijk afgesloten en containers in winkelgebieden verwijderd. Vuurwerkopslagplaatsen en –verkooppunten worden gecontroleerd. Overigens zijn vreugdevuren in Roosendaal, ook in de oudjaars- en nieuwjaarsnacht.”

De politie is extra alert op overtredingen met vuurwerk, baldadigheid en vernielingen. Teamchef politie Rens van den Oever: “Bij lichtere overtredingen krijgen jongeren een Halt-verwijzing. Tegen volwassen overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt. In de nieuwjaarsnacht worden ook steekproefsgewijs alcoholcontroles gehouden. Spreek dus af wie de BOB is.”

Het openbaar ministerie past snelrecht toe. Officier van Justitie Kim Tax: “We hanteren rondom de jaarwisseling snelrecht. Het Openbaar Ministerie zal daarnaast hoge straffen eisen tegen relschoppers. Dat geldt zeker voor het bedreigen of hinderen van ambulance, brandweer, politie en overige hulpverleners.”
,mbr> Burgemeester Jacques Niederer: “Let goed op jezelf en je kinderen. Uw veiligheid is onze veiligheid, zo staat het ook geformuleerd in het Integraal Veiligheidsplan (IVP). Let op of u iets verdachts ziet als u bijvoorbeeld ’s avonds uw hond uitlaat. Pas op met brandende kaarsen bij de gordijnen, hete fonduepannen, zet uw kliko’s oudjaarsavond binnen in de schuur en plak uw brievenbus dicht. Zo zorgen we samen voor nog meer veiligheid. Overigens wordt schade altijd op de daders verhaald.”

Overlast melden Wie overlast van vuurwerk ondervindt, baldadigheid opmerkt of vernielingen constateert, wordt gevraagd dit te melden bij de politie via het telefoonnummer 0900 - 8844 met vermelding van de straat waar sprake is van overlast en zo mogelijk het signalement van de overtreder(s).Foto (vlnr): Teamchef politie Roosendaal Van den Oever, burgemeester Niederer, Officier van Justitie mw. Tax en brandweercommandant Roosendaal Bruinincx tijdens een toelichting in de brandweerkazerne in Roosendaal over een veilige jaarwisseling.