De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

26 oktober 2020

 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.

Kermis als een nachtkaars uit...?

Geschreven door Redactie op .

De kermis van Roosendaal lijkt donderdagmiddag als een nachtkaars uit te gaan. Regenbui na regenbui houdt het publiek weg van de kermis. Ook de traditionele kermisronde zorgt dit keer niet voor extra publiek. Ook daar is bijna geen kip te zien. De kermis 2011, die zo trots als 'top 5-kermis' werd aangekondigd, begon in het weekend met best fraai weer (en dus gezellig druk), maar dat zwakte dag na dag af...

Ook de vrije middag van de gemeente, een oude traditie die anno 2011 nog steeds in ere wordt gehouden, zorgde donderdagmiddag niet voor extra drukte op de kermis.
Regen (en ander slecht weer) is altijd triest voor de kermis en dus de kermisexploitanten, die hun doorgaans stevige staangelden pas kunnen terugverdienen met veel publiek - en dus goed of redelijk weer.
Een rondje kermis leverde geen vrolijke gezichten bij kermisexploitanten op. In de kassa's zat men gelukkig droog en kwamen verscheidene exploitanten de tijd door dank zij een mobieltje, maar personeel dat buiten bij attracties nodig was, stond met hoog opgetrokken capuchons te blauwbekken. Dure attracties stonden stil of draaiden met één of een paar betaalde bakkies.
Het was even zo stil, dat een exploitant van een eettent (met nog flinke voorraden in de vitrine) tegen een collega van een snoeptent een meter of acht aan de overkant kon roepen dat 'hij er zich niet druk over maakte...'.

Hé, tegen vijven worden het lichter. Zou het dan toch nog....De renners van de Kermisronde rijden hun rondjes. Publiek is er amper.De 'kop' van de Markt, bij het oude raadhuis, is normaal gesproken een toplocatie met veel publiek. Nu lopen er een paar mensen. De attracties draaien ook maar met een paar bakkes.

Klik op een kleine foto en u krijgt de grote foto te zien. Van daaruit kunt u voor- en achteruit bladeren en de diashow (>) aanzetten.
{phocagallery view=category|categoryid=22|limitstart=0|limitcount=7|displayname=0}