De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

22 oktober 2020

 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.
 • Raadsvragen over sneltesten voor politie en boa’s
  De raadsleden Marco Schillemans en Peter Raijmaekers van De Roosendaalse Lijst hebben het college van B en W vragen gesteld over sneltesten voor de politie en de boa's in Roosendaal. 'De besmettingen van corona lopen behoorlijk snel op. Iedereen in onze gemeente heeft hier last van of ondervindt zelf hier de (grote) nadelige gevolgen van', aldus de raadsleden.
 • Regen en veel wind, dus herfstweer
  Vandaag (woensdag) is het zwaar bewolkt met lichte regen. Er is een vrij krachtige wind uit zuid tot zuidwest. Later in de middag is het wat droger. De temperatuur kan oplopen tot 18 of 19 graden.
 • De Kring blijft in beeld met livestreams
  De Kring mag dan vanwege de coronamaatregelen dicht zijn, maar de Roosendaalse schouwburg blijft zijn contact met de bezoekers wel goed onderhouden. Dat gebeurt met enkele (gratis) live-streams op de zondagmiddagen 25 oktober en 1 en 8 november. En op vrijdag 6 november verzorgt de Nederlandse Queen of Soul Shirma Rouset een concert in de Kring dat landelijk (voor 8,50 euro) kan worden gevolgd.
 • WegWijs weg, het wordt nu Inwonersondersteuning Roosendaal
  De ondersteunings-website WegWijs Roosendaal houdt op te bestaan. Daar komt eind oktober Inwonersondersteuning Roosendaal voor terug, compleet met een nieuwe website en nieuw telefoonnummer. Deze samenwerking tussen MEE West-Brabant en WiJZijn Roosendaal is bedoeld voor inwoners met vragen over werk en meedoen, zelfstandig wonen en leven, gezin en relaties, geldzaken en regelgeving, mantelzorg of onafhankelijke cliëntondersteuning.

Investeringskrediet nodig voor verkoop RBC-stadion

Geschreven door Redactie op .

Het college stelt de gemeenteraad voor om een investeringskrediet van maximaal 4 miljoen euro beschikbaar te stellen. Dit is het bedrag dat de gemeente naar verwachting maximaal kwijt zal zijn aan de gevolgen van het faillissement van RBC. Het krediet is nodig om het RBC-stadion te kunnen verkopen.

De gemeente Roosendaal is door de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG) aangesproken op de garantiestelling voor de door NV RBC Roosendaal bij de BNG aangetrokken leningen. De gemeente maakt gebruik van haar hypotheekrecht. Het stadion wordt hierbij waarschijnlijk via een veiling verkocht en anders onderhands.
"De gemeente heeft als grootste belanghebbende belang bij een hoge verkoopopbrengst of bij bezit van het stadion ten behoeve van een herontwikkeling. Om het stadion op de veiling te kunnen kopen stelt het college de raad voor een investeringskrediet beschikbaar te stellen", aldus het college.

De gemeente Roosendaal staat al vanaf 1999 garant voor enkele leningen die NV RBC Roosendaal heeft aangetrokken bij de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Door het faillissement van RBC is de gemeente door de BNG aangesproken op de garantiestelling.

De gemeente maakt gebruik van haar hypotheekrecht om de schade door de garantiestelling zoveel mogelijk te verhalen. Het stadion van RBC wordt hierbij verkocht via een veiling of onderhands. De gemeente heeft als grootste belanghebbende en grootste hypotheekhouder belang bij een hoge verkoopopbrengst of bij bezit van het stadion voor een herontwikkeling die gelden oplevert om de schade voor de gemeente zoveel mogelijk te beperken.
"Om in staat te zijn het stadion op de veiling of onderhands te kunnen kopen is een investeringskrediet nodig. Het investeringskrediet betekent niet dat we op dit moment extra kosten maken. De opbrengst van het stadion, waarbij het niet uitmaakt of wij als gemeente het stadion kopen of een andere partij, vloeit terug naar de gemeente als hypotheekhouder. Hierdoor kost het investeringkrediet de gemeente geen extra geld bovenop het bedrag waarop we al zijn aangesproken vanwege de garantstelling,” aldus wethouder Wil Vissers, vervangend wethouder financiën.