De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 oktober 2020

 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.

Niederer over uitspraak bedreiging

Geschreven door Redactie op .

Op maandag 22 augustus 2011 deed de rechtbank Breda uitspraak in de zaak van de 42-jarige A.J. die op 25 februari van dit jaar 112 belde en via de meldkamer van de politie burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal telefonisch ernstig bedreigde. De rechtbank heeft hem hiervoor schuldig verklaard. Voor dit feit (en voor enkele andere feiten) heeft hij een celstraf van 198 dagen, waarvan 90 voorwaardelijk opgelegd gekregen.

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal is positief over de uitspraak van de rechter:
“Dat je als lokaal bestuurder in een democratische rechtsstaat wordt geïntimideerd of bedreigd, hetzij fysiek of verbaal, vind ik onacceptabel. Ik deed daarvan dan ook direct aangifte bij de politie. Er is maar één hand die je mag uitsteken naar bestuurders, ambtenaren en hulpverleners en dat is de helpende hand. Voor het overige blijf je van ze af.”

Als iemand het niet eens is met het werk van een openbaar bestuurder, staan hem of haar diverse andere middelen ter beschikking om daartegen op te komen. Er is politieke controle, bijvoorbeeld via de gemeenteraad, Provinciale Staten of de Tweede Kamer en daarnaast is er rechterlijke controle, bijvoorbeeld via de (bestuurs)rechter.

Niederer: “We moeten als bestuurders één lijn trekken, tot hier en niet verder. Zero tolerance, geen compromissen. Als je daar als burgemeester aan zou toegeven, is dat het faillissement van jezelf en van de lokale democratie. Het is belangrijk dat we ons werk kunnen blijven doen omwille van de publieke zaak.”

23-08-2011: Celstraf voor bedreiger burgemeester Niederer van Roosendaal (BN DeStem)
23-08-2011: 'Niederer bedreigd? Nee, alleen getipt' (BN DeStem)