De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

25 oktober 2020

 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.
 • Uitbreiding Primark begin komend jaar in bedrijf
  Begin 2021 wordt de uitbreiding van het distributiecentrum van DSV/Primark op Borchwerf in Roosendaal in gebruik genomen. Het bestaande centrum is uitgebreid met 30.000 m2. Hiermee behoort het distributiecentrum tot één van de grootste distributiecentra van Europa.
 • Gratis filmvoorstellingen over Roosendaal 75 jaar bevrijd
  In de nieuwe bioscoop C-Cinema aan de Nieuwstraat worden op 24 en 25 oktober en op maandag 29 oktober t/m zondag 1 november films vertoond over de bevrjding van Roosendaal. De filmvoorstellingen zijn gratis toegankelijk, maar er moet - vanwege coronaregels, waardoor het aantal plaatsen beperkt is - wel vooraf worden gereserveerd.
 • Raadhuis Roosendaal (ook) in het ‘VN-blauw’
  Zaterdag 24 oktober is de 75ste verjaardag van de Verenigde Naties. Ter gelegenheid daarvan worden wereldwijd gebouwen, maar ook bruggen, fonteinen, straten en standbeelden, in het blauw uitgelicht. Ook Roosendaal doet daar aan mee.
 • Woning Molenstraat zes weken dicht: ‘Het liep de spuigaten uit’
  Burgemeester Han van Midden heeft een woning in de Molenstraat in Roosendaal voor zes weken gesloten en verzegeld vanwege ernstige overlast. 'Een uiterst middel om de geconstateerde overlast terug te dringen en onveiligheidsgevoelens van de buurtbewoners weg te nemen', aldus een persbericht van de gemeente hierover. De eigenaar en bewoners van de woning zijn van dit besluit op de hoogte gesteld.

Haalbaarheid evenementencomplex wordt onderzocht

Geschreven door Redactie op .

MaVer en de gemeente Roosendaal slaan de handen ineen voor een onderzoek naar de haalbaarheid van een evenementencomplex in Roosendaal ten zuiden van het RBC-stadion. Daartoe hebben beide partijen een zogenoemde intentieovereenkomst ondertekend en een projectgroep opgericht. Het mogelijke evenementencomplex gaat uit van circa 18.000m², bestaande uit een middelgrote hal, een bioscoop, leisure- en congresfuncties en ondersteunende functies zoals horeca.

De uitkomst van het onderzoek wordt dit najaar verwacht. Vervolgens is het aan de raad een definitief besluit te nemen. MaVer is de exploitant van het evenementencomplex in Breda. Met de organisatie Volver organiseert MaVer het evenement Breda Live.

“Mijn complimenten voor de ondernemerszin van MaVer. Ik ben er erg blij mee, want dit betekent dat we de mogelijkheden kunnen onderzoeken voor een prachtig evenementencomplex dat een welkome aanvulling kan bieden op het huidige voorzieningenniveau van de stad. Daarnaast past het in de economische visie van het college en is het een visitekaartje voor Roosendaal om de stad regionaal op de kaart te zetten”, aldus Kees Jongmans, vervangend wethouder economie.

Plannen voor een evenementencomplex zijn er al jaren. Ook de gemeenteraad heeft in december 2006 de wens uitgesproken voor realisatie van een multifunctionele, middelgrote evenementenhal. Verschillende locaties, zoals Spoorhaven, De Stok en Majoppenveld kwamen daarvoor in aanmerking, maar zijn om diverse redenen afgewezen.

In november 2010 heeft MaVer verzocht de locatie ten zuiden van het RBC-stadion opnieuw in beeld te brengen voor een mogelijk evenementencomplex. Naast de – maatschappelijke, financiële, politieke en ruimtelijke - haalbaarheid van een evenementencomplex op deze plek, wordt in het onderzoek ook een oplossing gezocht voor het parkeervraagstuk van Stadsoevers.
Daarnaast komen veiligheidsaspecten en risico’s aan de orde.

Met het faillissement van RBC, afgelopen juni, wordt ook bekeken of het stadion geschikt is óf geschikt kan worden gemaakt als evenemententerrein. “Roosendaal is een actieve en bloeiende stad, door de komst van een multifunctioneel evenementencomplex wil MaVer met de gemeente Roosendaal het culturele profiel en het evenementenklimaat van de stad naar een hoger niveau brengen”, aldus Henry Martens directeur MaVer.