De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 februari 2021

 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

Van der Beemt 'onbedoeld RBC-lek', burgemeester ziet af van aangifte

Geschreven door Redactie op .

In een persverklaring heeft VVD-fractievoorzitter Jeroen van der Beemt dinsdagavond verklaard onbedoeld het 'RBC-lek' naar BN DeSTem te zijn. Burgemeester Jacques Niederer geeft als reactie af te zien van een aangifte "omdat een strafrechtelijk onderzoek naar het schenden van de geheimhoudingsplicht zoals opgelegd in de besloten presidiumvergadering van donderdag 24 maart, niet tot andere conclusies zal leiden dan de verklaring van de VVD-fractievoorzitter Jeroen van den Beemt.”

De verklaring van Van der Beemt:
Vrijdagavond heeft burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal bekend gemaakt maandag aangifte te zullen doen naar het mogelijk lekken van vertrouwelijke informatie over RBC naar de pers. VVD-fractievoorzitter Jeroen van den Beemt heeft naar aanleiding van de berichtgeving hierover contact gezocht met Niederer om aan te geven dat hij meent mede verantwoordelijk te kunnen zijn voor het voortijdig bekend worden van de ernstige situatie bij de profclub.

"Ik vond het belangrijk dat op het moment dat RBC, dan wel anderen, de ontstane situatie openbaar zouden maken, het standpunt van mijn fractie helder en evenwichtig voor de pers beschikbaar zou zijn. Om op dat moment goed voorbereid te zijn, heb ik woensdagochtend 30 maart een persbericht opgesteld. Dit bericht heb ik gedeeld met de fractie". Op woensdagmiddag heeft Van den Beemt contact gehad met een journalist van BN-DeStem om aan te kondigen dat die avond, vanaf half acht, een reactie van zijn fractie online zou gaan. Deze reactie zou betrekking hebben op hetgeen in het presidium besproken is en waarover geheimhouding was opgelegd. Van den Beemt: "Toen heb ik geen mededelingen gedaan over de aard van het nog te verzenden bericht, wél heb ik verteld dat het ging over een overleg waarin wethouder Theunis vertrouwelijke informatie had gedeeld met de fractievoorzitters. Uiteraard heb ik niet gemeld wat die vertrouwelijke informatie was en ik heb dus niet gesproken over RBC dan wel over de ontstane zorgelijke situatie waarin zii zich op dat moment bevonden. Achteraf bezien, had ik dit bericht niet vooraf bij de pers aan moeten kondigen. Daar kwam nog bij dat ik me vergist had in het afgesproken eindmoment van deze overeengekomen geheimhoudingstermijn. Dit bleek niet woensdag 19.30 uur maar donderdag 19.30 uur te zijn. Hierdoor heb ik de journalist in een zeer vroeg stadium geïnformeerd over de komst van een mogelijke belangwekkende gebeurtenis. Kort na het gesprek met de journalist, werd ik geattendeerd op deze vergissing en heb ik natuurlijk direct de redactie gebeld. Kortom: dat wat als een aankondiging van een reactie op nieuws van het college bedoeld was, kan nu onbedoeld de aanleiding tot de speurtocht van de redactie naar dat nieuws zijn geweest."

Van den Beemt: "In het openbaar wil ik spijt betuigen, excuses aanbieden aan de leiding van RBC, wethouder Theunis en de overige fractievoorzitters. Ik wil benadrukken dat er geen tactiek, strategie of plan achter zat maar dat het een vergissing en een inschattingsfout was. Natuurlijk maken excuses het gebeurde niet ongedaan maar wij vragen ook steeds aan anderen eerlijk uit te komen voor hun fouten, dan is het niet meer dan normaal om dat zelf ook te doen".
Jeroen van den Beemt geeft verder aan via de burgemeester de collega's in de raad te willen informeren over het gebeurde en heeft ook de directie van RBC persoonlijk op de hoogte gesteld.

>> Dossier RBC
01-04-2011: Burgemeester Niederer doet maandag aangifte
01-04-2011: Roosendaalse Lijst wil aangifte 'lekken' (Persbericht)