De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

27 februari 2021

 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.
 • Vrouw (51) bedreigt jongens bij speelveld met groot mes
  Bij een speelveld aan de Pater Damiaanstraat in Roosendaal is woensdagavond 24 februari een vrouw aangehouden. Ze bedreigde verscheidene jongens met een groot mes van diverse jongeren. Er raakte niemand gewond.
 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.

Millennium Expeditie door Roosendaal

Geschreven door Redactie op .

Op 7 april vindt onder leiding van wethouder Toine Theunis en Ton de Haan, plantmanager Philips Lighting, een Millennium Expeditie plaats langs inspirerende locaties die de gemeente Roosendaal rijk is. Daarbij zit de kracht in de samenwerking tussen gemeente, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

De te bezoeken locaties hebben met elkaar gemeen dat ze in ieder geval één of meerdere Millenniumdoelen nastreven. De locaties zijn onder andere SITA, Centrum voor verloskunde ROOS en Philips. Wethouder Toine Theunis: ”We praten niet alleen over de Millenniumdoelen, maar onze gemeenschap doet er ook heel veel aan. Daar mogen we trots op zijn”.

De expeditie eindigt met de uitreiking van de Millenniumprijs. De genomineerden zijn dit jaar: Stichting Heifer Nederland, Dibiyya Development Project en het Gertrudiscollege.

"Samenwerking tussen gemeente, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisatie biedt veel kansen, bijvoorbeeld op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maatschappelijke organisaties krijgen extra aandacht en dingen mee naar de Duurzaamheidprijs en ook scholen werken met de Millenniumdoelen", aldus de gemeente.
Wethouder Toine Theunis: “We willen met de Millennium Expeditie laten zien dat binnen onze gemeenschap vele organisaties, verenigingen, stichtingen en bedrijven een steentje bijdragen. Mondiale doelen krijgen hiermee een lokaal gezicht.”

In september 2000 kwamen de wereldleiders in VN-verband bij elkaar voor de zogenoemde Millenniumtop. Er werd afgesproken om gezamenlijk te vechten tegen armoede en honger, ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuverontreiniging en HIV/AIDS. En om in te zetten op verbetering van de toegang tot onderwijs, gezondheidszorg en schoon water; de zogenoemde millenniumdoelen. Roosendaal zet zich hier lokaal voor in als Millenniumgemeente.