De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

24 februari 2021

 • Dit jaar twee winnaars bij ‘Beste idee van Groenhuysen’
  Dit jaar zijn er niet één, maar twee winnaars bij 'Het beste idee van Groenhuysen'. Na een nek-aan-nek race mag Ida Verbiest zich met haar ‘rollende speelbord’ volgens het publiek het beste idee van 2021 noemen. De ‘regie tablet’ van Ellen van Ommeren en Emmy Lambregts gaat er dit jaar met de vakjuryprijs vandoor.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en zacht
  Vandaag (woensdag) een pachtige lentedag: zonnig en een temperatuur van 17 of 18 graden. De wind is matig uit het zuiden. Komende nacht is het licht bewolkt en dan daalt de temperatuur tot 8 of 9 graden en gaat de wind al wat draaien naar zuidwest.
 • Aanhoudingen bij bedrijf aan Schotsbossenstraat na vondst hennep-producten
  De politie Roosendaal heeft dinsdagochtend 22 februari bij een bedrijfspand aan de Schotsbossenstraat hennep gerelateerde producten, zoals groeimiddelen aangetroffen. Dat gebeurde rond 09:00 uur. De Schotsbossenstraat logt op bedrijfsterrein Majoppeveld, nabij de Zwaanhoefstraat.
 • Verdachte rijdt op twee agenten in en ontsnapt
  Twee politieagenten hebbben aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling tegen een verdachte die ze moesten aanhouden naar aanleiding van een geweldsincident. De verdachte, wiens identiteit bekend is bij de politie, reed op hen in. De agenten konden opzij springen om een aanrijding te voorkomen.
 • Roosendaler (37) bedreigt bekende met een mes
  De politie Roosendaal heeft zondagmiddag 21 februari rond 17.50 uur in een woning aan de President Kennedylaan in Roosendaal een man aangehouden die verdacht wordt van bedreiging met een mes.
 • Rooskleurig Festival in de herkansing op 28 augustus
  De organisatie van Rooskleurig Festival in het Vrouwenhofpark in Roosendaal gaat er van uit dat het festival dit jaar wél kan doorgaan. Afgelopen jaar moest het festival vanwege corona-maatregelen worden geschrapt. Voor dit jaar is de datum zaterdag 28 augustus vastgelegd. Maandag 22 februari om 10:00 uur begint de 'gewone' kaartverkoop. Kaarten kosten dertig euro.
 • Corona: Aantal patiënten in Bravis nog hoog
  Het aantal coronapatiënten in Bravis ziekenhuis 'blijft stabiel, maar wel hoog'. Donderdagmorgen werden in het Bravis ziekenhuis 50 patiënten met bewezen corona verzorgd, van wie 9 op de Intensive Care.
 • Stukje A58 richting Breda zaterdag dicht vanwege vorstschade
  Vandaag, zaterdag 19 februai, is het stukje A58 tussen Knooppunt De Stok en de afslag Roosendaal-Oost in de richting van Etten-Leur/Breda afgesloten tussen 08:00 en 18:00 uur. Dat heeft te maken met een spoedoperatie vanwege vorstschade aan het adfalt. Voor de afsluiting van dit kleine stukje is een grootschalige omleidingsroute ingesteld.
 • In straat van politiebureau bestuurder onder invloed aangehouden
  In de Nieuwstraat in Roosendaal heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 20 februari rond 04:15 een 35-jarige automobilist aangehouden wegens rijden onder invloed. In de auto lag hasj. In de Nieuwstraat is ook het politiebuteau gevestigd...
 • Het weer in Roosendaal: Even van de lente proeven
  Depressies trekken nog steeds over de oceaan naar het noorden. Ver ons, maar ze zorgen wel voor zachte lucht die vanuit het zuiden over ons komt. Vandaag (zaterdag) is er wat bewolking, maar ook zon, een matige wind en een temperatuur rond 15 of 16 graden.

Burgemeester Niederer 'omarmt' de Voetbalwet

Geschreven door Redactie op .

Burgemeester Jacques Niederer heeft deze week besloten de zogenaamde Voetbalwet ook in te voeren in de gemeente Roosendaal. Hij denkt daarmee een nieuw en aanvullend bestuursrechtelijk instrument in handen te hebben om ernstige overlast effectief tegen te kunnen gaan.

De Wet, die 1 september jl in werking trad, is bedoeld om voetbalvandalisme en ernstige overlast tegen te gaan, zoals criminaliteit, geweld, rellen en vernielingen rond voetbalwedstrijden, maar ook elders in de gemeente te voorkomen. Zo kan de wet bijvoorbeeld ook worden ingezet tegen hangjongeren die overlast veroorzaken.

De wedstrijden van RBC verlopen doorgaans rustig, er zijn maar hoogstzelden serieuze ordeverstoringen. Toch vindt de burgemeester het van groot belang dat er consequent en doortastend kan worden opgetreden tegen samenscholende jeugd, hangjongeren, voetbalhooligans, en andere overlast veroorzakende groepen.
Het doel van de wet is herhaling van ernstig overlastgevend gedrag te voorkomen. De burgemeester en de officier van justitie kunnen preventief extra maatregelen nemen tegen mensen die herhaaldelijk ernstige overlast geven.
De burgemeester kan een langdurig stadion- of gebiedsverbod opleggen, een samenscholingsverbod geven en/of een meldingsplicht instellen. Zo’n gebieds- of groepsverbod kan maximaal drie maanden duren en drie keer worden verlengd. De nieuwe bevoegdheden voor de burgemeester zijn opgenomen in de Gemeentewet (art. 172a en b).

Verder kan de burgemeester bepalen dat een minderjarige overlastveroorzaker (jonger dan 12 jaar) alleen onder begeleiding van de ouders / verzorgers of in sommige gevallen van een andere meerderjarige zich in een pand of bepaalde buurt mag begeven, bijvoorbeeld tussen 20.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends. Zo kan effectief worden opgetreden tegen overlast door jeugd en jongeren.
Voor een goede juridische toepassing van de nieuwe wetgeving zijn gemeentelijke beleidsregels opgesteld. Bij de totstandkoming van deze regels is nauw samengewerkt met het Openbaar Ministerie en de politie.
Deze beleidsregels zijn nu door burgemeester Jacques Niederer ondertekend. Dat betekent dat ook in Roosendaal de nieuwe bevoegdheden worden ingezet als dat nodig is.