De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

28 oktober 2020

 • Mannen vliegen in Nispen in gestolen auto tegen boom
  Op de Oude Turvaartsestraat is dinsdagmorgen 27 oktober rond kwart over een tijdens een korte achtervolging een gestolen auto tegen een boom gecrasht. De twee inzittenden raakten niet gewond en werden gearresteerd.
 • Korte stroomstoring in Roosendaal en omgeving
  Ruim 19.000 klanten in Roosendaal en omliggende dorpen hebben dinsdagmiddag 27 oktober korte tijd zonder stroom gezeten. Dat meldt Enexis. De oorzaak was een storing in een hoogspannings/middenspanningsstation.
 • Fietspad Nelson Mandelaweg in Roosendaal op zonne-energie
  Afgelopen week zijn er LED-grondspots langs het fietspad en de parallelweg tussen het fietspad van de Nelson Mandelaweg in gebruik genomen. Het gaat om een pilot. Deze solar wegdekverlichting zorgt voor een grotere verkeersveiligheid en sterker veiligheidsgevoel voor degenen die van de weg gebruik maken.
 • Heemschut blij met behoud glaskunstwerk Stadskantoor
  De landelijk opererende Erfgoedverenging Heemschut heeft gisteren op zijn website gemeld dat het gigantische glaskunstwerk van Alexander Weiss uit 1979 in het Roosendaalse stadskantoor medio deze maand met succes gedemonteerd en opgeslagen is. De Werkgroep Monumentale Kunst van Heemschut heeft zich in samenwerking met glaskunstliefhebber Caspar Dingjan ingezet om het kunstwerk te behouden.
 • Zomertijd eindigt rustig, wintertijd begint ruw
  Flinke lagedrukgebieden ten noordwesten van Engeland gaan ons weer de komende week bepalen. Vandaag eerst nog wat bewolking, daarna de zon. Maar tegen de avond gaat de bewolking weer snel toenemen.
 • Bravis zet ook op longafdeling video-babyfoons in
  De Intensive Care en de Spoedeisende Hulp van Bravis zijn al vertrouwd met de babyfoon, vanaf deze week wordt het hulpmiddel ook ingezet op de longafdeling. De IC zet het apparaat in ter ondersteuning van beademingsapparatuur, pompen en dergelijke om alarmering op afgesloten kamers te signaleren.
 • Gratis mondkapjes voor mensen met een kleine beurs
  Voor mensen met een kleine beurs heeft de gemeente Roosendaal op verscheidene plekken gratis herbruikbare mondkapjes liggen. Voor ieder gezinslid vanaf 13 jaar twee stuks. 'Voor mensen die moeite hebben rond te komen, is elke euro er één', zo omschrijft wethouder Klaar Koenraad deze geste van de gemeente.
 • Weer 176 (te) hardrijders op de foto
  De extra verkeersconroles in Roosendaal naar aanleiding van klachten over hardrijders zijn nog steeds bezig. Zo zijn er eerder deze week controles geweest op de Predident Kennedylaan en de Antwerpseweg. Resultaat 176 bekeuringen.
 • Eerste paneel Zonneweihoek: ‘In meerdere opzichten een mijlpaal’
  Wethouder Klaar Koenraad en Marlies Bartels, voorzitter van kersvers burgerinitiatief StichtingEnergietransitie Roosendaal, hebben woensdagochtend 21 oktober gezamenlijk het eerste zonnepaneel van de Zonneweihoek gelegd. Dit moment wordt door beiden gezien als symbolisch begin van een reeks belangrijke ontwikkelingen op het pad naar een energieneutrale en klimaatvriendelijke gemeente Roosendaal.
 • Stemmen voor Cultuurprijs vanaf 26 oktober
  Van maandag 26 oktober tot en met maandag 9 november kan er gestemd op de drie genomineerden voor de Cultuurprijs Roosendaal. Die genomineerden zijn De Vrouwen van Wanten, de 5 kunstenaars van TONG IV en de Stichting Heerl’k. De Cultuurprijs Roosendaal 2019-2020 wordt vrijdagavond 20 november uitgereikt in Cultuurhuis Bovendonk, Bovendonk 111 in Roosendaal.

Niederer steunt idee handboeien voor particuliere toezichthouders

Geschreven door Redactie op .

Burgemeester Jacques Niederer van Roosendaal steunt de mening van procureur-generaal van het Openbaar Ministerie Harm Brouwer, dat particuliere beveiligers moeten kunnen worden uitgerust met handboeien.

Zij kunnen dan de opsporingsambtenaren van de gemeente en de politie beter ondersteunen bij hun werkzaamheden en zichzelf beter beschermen bij plots opkomende agressie.
Niederer vindt het belangrijk dat particuliere beveiligers in ieder geval over handboeien kunnen beschikken bij hun werk ter ondersteuning van bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) van het team Handhaving van de gemeente. Ook in zijn vorige functie als burgemeester van Weert was hij al een uitgesproken voorstander van dit idee. Aanleiding toen was de mishandeling van een BOA op de Oelemarkt in Weert, het uitgaanscentrum aldaar.

Niederer: “Het is belangrijk dat wij de particuliere toezichthouders faciliteren bij hun ondersteunende werkzaamheden voor de gemeente en om deze beveiligers te beschermen tegen plots opkomende agressie. Denk aan hun inzet bij ordehandhaving in uitgaansgebieden of inzet bij grote evenementen. Zaak is wel dat zij hun werkzaamheden uitvoeren in naam van de gemeente én eerst de BOA certificering verkrijgen”

Overigens beschikken de bij handhaving betrokken opsporingsambtenaren van de gemeente Roosendaal al over handboeien en wapenstokken. Particuliere toezichthouders in de stad hebben deze middelen nog niet.
De burgemeester volgt met grote belangstelling de landelijke discussie en wil, als de minister van justitie hierover heeft besloten, in gesprek met politie, justitie, team handhaving en de particuliere beveiligingsbedrijven die werkzaamheden verrichten in Roosendaal.