Getuigen gezocht van brandstichting nachttrein Roosendaal - Vlissingen

Geschreven door Redactie op .

De Spoorwegpolitie (Korps Landelijke Politie Diensten) zoekt getuigen die iets kunnen vertellen over brandstichting in de trein Roosendaal - Vlissingen die in de nacht van woensdag op donderdag 27 januari 2011 om 23:46 uur vertrok vanuit station Roosendaal.

Met eindbestemming Vlissingen stopte die trein in Bergen op Zoom, Rilland Bath, Krabbendijke, Kruiningen-Yerseke, Kapelle-Biezelinge, Goes, Arnemuiden, Middelburg, Vlissingen Souburg en Vlissingen.
De conducteur van de trein kwam na vertrek van station Goes, rond 00:22 uur, in de trein oudere man tegen met een aantal kranten in zijn hand. Deze man had lang grijs haar tot op zijn schouders. De politie zou graag met deze man willen spreken. De brand is vermoedelijk tussen half een en kwart voor een gesticht.
Mogelijk dat getuigen iets bijzonders is opgevallen in de trein of op het perron van een van stations. Door de brand is een coupe uitgebrand, met aanzienlijke schade als gevolg.
Wie is vertellen kan, kan bellen: 010 - 24 333 00 of de opsporingstiplijn 0800 - 6070, of Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.