De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Rabo speelt weer voor Sinterklaas

Geschreven door Redactie op .

De Rabobank Roosendaal-Woensdrecht heeft weer voor Sinterklaas gespeeld. Uit het zogeheten coöperatiefonds werden maandag 31 januari elf West-Brabantse instellingen blij gemaakt met een bijdrage. Acht giften kwamen terecht bij instellingen uit de gemeente Roosendaal.

De overhandiging was in de Rabobank Galerie in schouwburg De Kring door directievoorzitter Geert van der Horst.

De verdeling:
- Stichting Sint-Nicolaascomité Roosendaal: 2500 euro voor het organiseren van de intocht van Sinterklaas in Roosendaal en de musicals in schouwburg De Kring.
- Gemengd koor Vox Jubilans Roosendaal: 2270 euro voor een jubileumfestival voor jong talent, een productie samen met het Centrum voor de Kunsten.
- ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie afd. Roosendaal) 850 euro voor een ledenwervingsactie.
- KBO Nispen: 750 euro voor de organisatie van een ontmoetingsdag met oud-Hollandse spelletjes in het 25 jaar bestaande dorpshuis Nisipa.
- Stichting Leergeld Roosendaal, die zich inzet voor schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar uit minimagezinnen: 5000 euro voor het bevorderen van gezonde sociaal-maatschappelijke vorming om op latere leeftijd problemen te voorkomen.
- Centrum voor Beeldende Kunst en Vormgeving West Brabant: 3600 euro voor het inrichten van exposities in de Rabobank Galerie in Schouwburg De Kring.
- Stichting Wereldwinkel Roosendaal: 1000 euro besteden voor een nieuw kassasysteem.
- Orgelfonds Wouw: 7500 euro voor restauratie van het kerkorgel in de monumentale dorpskerk in Wouw.

>> Coöperatiefonds Rabo