Rabo speelt weer voor Sinterklaas

Geschreven door Redactie op .

De Rabobank Roosendaal-Woensdrecht heeft weer voor Sinterklaas gespeeld. Uit het zogeheten coöperatiefonds werden maandag 31 januari elf West-Brabantse instellingen blij gemaakt met een bijdrage. Acht giften kwamen terecht bij instellingen uit de gemeente Roosendaal.

De overhandiging was in de Rabobank Galerie in schouwburg De Kring door directievoorzitter Geert van der Horst.

De verdeling:
- Stichting Sint-Nicolaascomité Roosendaal: 2500 euro voor het organiseren van de intocht van Sinterklaas in Roosendaal en de musicals in schouwburg De Kring.
- Gemengd koor Vox Jubilans Roosendaal: 2270 euro voor een jubileumfestival voor jong talent, een productie samen met het Centrum voor de Kunsten.
- ANGO (Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie afd. Roosendaal) 850 euro voor een ledenwervingsactie.
- KBO Nispen: 750 euro voor de organisatie van een ontmoetingsdag met oud-Hollandse spelletjes in het 25 jaar bestaande dorpshuis Nisipa.
- Stichting Leergeld Roosendaal, die zich inzet voor schoolgaande kinderen van 4 tot 18 jaar uit minimagezinnen: 5000 euro voor het bevorderen van gezonde sociaal-maatschappelijke vorming om op latere leeftijd problemen te voorkomen.
- Centrum voor Beeldende Kunst en Vormgeving West Brabant: 3600 euro voor het inrichten van exposities in de Rabobank Galerie in Schouwburg De Kring.
- Stichting Wereldwinkel Roosendaal: 1000 euro besteden voor een nieuw kassasysteem.
- Orgelfonds Wouw: 7500 euro voor restauratie van het kerkorgel in de monumentale dorpskerk in Wouw.

>> Coöperatiefonds Rabo