De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Bestuurscentrum: PvdA wil meer duidelijkheid over acht punten

Geschreven door Redactie op .

De raadsfractie van de PvdA Roosendaal zegt in een notitie dat de fractie ten aanzien van het nieuwe voorstel van het college van B en W over een nieuw bestuurscentrum in Stadsoevers pas een besluit kan nemen als er meer duidelijkheid is over acht punten die de fractie aandraagt.

1. Financiën, als raad hebben wij onvoldoende controle op de financiën bij de verdere uitvoering van dit grote project. Wij komen daarom met een voorstel voor betere controle vanuit de raad en voor reservering wanneer we wel het Stadserf renoveren om na 15 jaar een nieuwe keus te kunnen betalen.
2. Het nieuwe werken -z.g. flexwerken- wordt voor deel  losgelaten in het alternatieve plan m.n. op Stadserf . Wij vinden het belangrijk dat een acceptabele bezettingsgraad gehaald wordt. Zo niet dan moet dit onderbouwd worden.
3. Draagvlak en “meer voor minder”. Voor de PvdA een belangrijk item En een upgraden van gymzaal naar bovenwijkse sportvoorziening en bijplaatsing Turnhal is een belangrijk maatschappelijke winst! Doch wanneer je kijkt in het RV waar college zegt; “de samenleving hoog in het vaandel te houden” Vindt de PvdA een opening om met dit alternatief een evenwichtig voorstel te verbinden waarin ook rekening gehouden wordt met b.v. de nog lopende taakstelling op de WMO.
4. Duurzaamheid: Overheid met voorbeeldfunctie kan niet wegkomen met een energielabel F. bij renovatie Stadserf zoals in alternatief plan staat.
5. Bij verwerving van gronden dient de gemeente in alle redelijkheid en marktconform te onderhandelen met eigenaren in beoogd gebied. Wanneer dit niet lukt zal ook de richting onteigening niet moeten worden geschuwd om ontwikkelingen voor Roosendaal mogelijk te maken.
6. Projectontwikkelaars zullen ook gestimuleerd moeten worden om daadwerkelijk te gaan bouwen. De PvdA is nog aan het bekijken hoe wij als raad het college kunnen aansporen ook bij deze partners druk te leggen om ook hun “betrouwbaar partnerschap”te tonen aan de raad en de inwoners! Want woningen zeker betaalbare hebben wij nog hard nodig!
7. Bij het alternatief dient de raad naast financiën ook een rol te krijgen bij de visie en perspectief over de verdere ontwikkelingen in de toekomst rond stadskantoor en mogelijke keuzen hierbij. In relatie met vergrijzing, economische ontwikkelingen etc. Mogelijkheden om stadskantoren te integreren met andere voorzieningen voor inwoners zijn er genoeg lazen wij in een artikel in het laatste VNG bulletin!
8. Kantorencomplex 3750 m2 . Er is alleen nog markt voor kantoren met hoge duurzaamheid en goede ligging bij station! Wel dient er een visie te komen over leegstaande kantoren die we al hebben en de invloed om meer leegstand mede door deze bouw.
"Tot slot is natuurlijk goede projectleiding met ervaring op grote projecten essentieel", aldus de PvdA Roosendaal.

Het onderwerp Stadskantoor staat op de raadsagenda van 10 februari.
Op 3 februari is er nog een informatieavond in het Stadskantoor

>> Website PvdA Rooosendaal
>> Info Stadskantoor website gemeente
>> Dossier Stadskantoor op deze site
>> Informatieavonden nieuw Stadskantoor