De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

Bestuurscentrum: PvdA wil meer duidelijkheid over acht punten

Geschreven door Redactie op .

De raadsfractie van de PvdA Roosendaal zegt in een notitie dat de fractie ten aanzien van het nieuwe voorstel van het college van B en W over een nieuw bestuurscentrum in Stadsoevers pas een besluit kan nemen als er meer duidelijkheid is over acht punten die de fractie aandraagt.

1. Financiën, als raad hebben wij onvoldoende controle op de financiën bij de verdere uitvoering van dit grote project. Wij komen daarom met een voorstel voor betere controle vanuit de raad en voor reservering wanneer we wel het Stadserf renoveren om na 15 jaar een nieuwe keus te kunnen betalen.
2. Het nieuwe werken -z.g. flexwerken- wordt voor deel  losgelaten in het alternatieve plan m.n. op Stadserf . Wij vinden het belangrijk dat een acceptabele bezettingsgraad gehaald wordt. Zo niet dan moet dit onderbouwd worden.
3. Draagvlak en “meer voor minder”. Voor de PvdA een belangrijk item En een upgraden van gymzaal naar bovenwijkse sportvoorziening en bijplaatsing Turnhal is een belangrijk maatschappelijke winst! Doch wanneer je kijkt in het RV waar college zegt; “de samenleving hoog in het vaandel te houden” Vindt de PvdA een opening om met dit alternatief een evenwichtig voorstel te verbinden waarin ook rekening gehouden wordt met b.v. de nog lopende taakstelling op de WMO.
4. Duurzaamheid: Overheid met voorbeeldfunctie kan niet wegkomen met een energielabel F. bij renovatie Stadserf zoals in alternatief plan staat.
5. Bij verwerving van gronden dient de gemeente in alle redelijkheid en marktconform te onderhandelen met eigenaren in beoogd gebied. Wanneer dit niet lukt zal ook de richting onteigening niet moeten worden geschuwd om ontwikkelingen voor Roosendaal mogelijk te maken.
6. Projectontwikkelaars zullen ook gestimuleerd moeten worden om daadwerkelijk te gaan bouwen. De PvdA is nog aan het bekijken hoe wij als raad het college kunnen aansporen ook bij deze partners druk te leggen om ook hun “betrouwbaar partnerschap”te tonen aan de raad en de inwoners! Want woningen zeker betaalbare hebben wij nog hard nodig!
7. Bij het alternatief dient de raad naast financiën ook een rol te krijgen bij de visie en perspectief over de verdere ontwikkelingen in de toekomst rond stadskantoor en mogelijke keuzen hierbij. In relatie met vergrijzing, economische ontwikkelingen etc. Mogelijkheden om stadskantoren te integreren met andere voorzieningen voor inwoners zijn er genoeg lazen wij in een artikel in het laatste VNG bulletin!
8. Kantorencomplex 3750 m2 . Er is alleen nog markt voor kantoren met hoge duurzaamheid en goede ligging bij station! Wel dient er een visie te komen over leegstaande kantoren die we al hebben en de invloed om meer leegstand mede door deze bouw.
"Tot slot is natuurlijk goede projectleiding met ervaring op grote projecten essentieel", aldus de PvdA Roosendaal.

Het onderwerp Stadskantoor staat op de raadsagenda van 10 februari.
Op 3 februari is er nog een informatieavond in het Stadskantoor

>> Website PvdA Rooosendaal
>> Info Stadskantoor website gemeente
>> Dossier Stadskantoor op deze site
>> Informatieavonden nieuw Stadskantoor