Plan nieuw buurthuis Kalsdonk verscheurd

Geschreven door Redactie op .

Er komt voorlopig geen nieuw buurthuis in Kalsdonk. De plannen daarvoor, inclusief een nieuwe supermarkt, appartementen en parkeergelkegenheid gaan niet door. De intentieovereenkomst tussen gemeente, wooncorporatie Aramis Alleewonen en stichting Kalsdonk wordt verscheurd.

De drie instanties zijn daar al enkele jaren mee bezig. Nu wordt de stekker uit het project getrokken. Als reden wordt aangegeven, de financiƫle crisis, de problemen op de woningmarkt en voortschrijdend inzicht. 'Ondanks veel inzet en goede wil', wordt daar nog aan toegevoegd.
Gedurende het proces ging het overigens al niet van een leien dakje. In 2009 liepen onderhandelingen al vast en werd een externe bemiddelaar ingeschakeld.

In een verklaring wordt gemeld dat gemeente en het bestuur van Stichting Kalsdonk in gesprek gaan over de toekomst van het buurthuis. Het huidige buurthuis blijft voorlopig ongewijzigd en in gebruik.
Voor het middengebied tussen de Philipslaan en de Lorentzstraat en de locatie van de huidige Aldi-supermarkt wordt een alternatief plan ontwikkeld. Ook het openbaar gebied krijgt een opknapbeurt.