De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

02 maart 2021

 • Drugsdealer in Jan Vermeerlaan aangehouden
  De politie in Roosendaal heeft maandagmiddag 1 maart een drugsdealer aangehouden aan de Jan Vermeerlaan in de wijk Westrand in Roosendaal. Dat meldt de politie op Twitter.
 • De politie zoekt gedupeerde autobezitters rond Sint Jansstraat
  De politie is op zoek naar automobilisten die schade hebben aan hun (geparkeerde) auto in de buurt van de Sint Jansstraat in de Roosendaalse binnenstad. De politie trof daar in de nacht van zondag op maandag 1 maart een man (30, zonder vaste woonplaats) aan met spullen zoals een navigatiesystem en gereedschap.
 • Voorlopig nog verschillende kliko’s in Roosendaal
  Roosendalers blijven nog wel even zitten met verscheidene vuilcontainers en losse zakken voor plastic- en blikafval. Dat blijkt uit een raadsmededeling van burgemeester en wethouders over het onderzoek naar de mogelijkheden van nascheiding in Roosendaal. 'Het is nu niet interessant om over te gaan naar nascheiding', is de conclusie.
 • En weer 209 te hard rijders op de Van Beethovenlaan
  Vielen er woensdag 24 februari nog 500 bonnen voor te hard rijden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal, toen het Verkeersteam Zeeland/West-Brabant daar vrijdag 26 februari terugkwam, werd er opnieuw weer vaak te hard gereden. Dit keer vielen er 209 bonnen.
 • Roosendaler (33) rijdt sloot in en maakt stennis tegen politie
  Agenten hebben zaterdagavond 27 februari op de A59 ter hoogte van knooppunt Noordhoek een 33-jarige Roosendaler aangehouden. De man was met zijn auto in de sloot beland, hij verkeerde vermoedelijk onder invloed. Toen agenten de man een blaasttest wilden afnemen, werd hij recalcitrant.
 • Het weer in Roosendaal: Zonnig en frisse nachten
  Na het optrekken van de (soms dichte) mist komt vandaag (zaterdag) de zon er weer goed bij. De temperatuur komt tot 6 of 7 graden, bij een zwakke wind draaiend naar noordoost. Komende nacht is het meest helder en dan daalt het kwik tot net boven het vriespunt, met kans op vorst aan de grond.
 • Bij vier stembureaus kan ook op maandag of dinsdag worden gestemd
  Voor de verkiezing op woensdag 17 maart 2021 zijn in de gemeente Roosendaal vier stembureaus aangewezen waar kwetsbare kiezers ook op maandag 15 en dinsdag 16 maart kunnen stemmen. Die zijn in Roosendaal gevestigd in Parrotia aan de Markt, 't Dijksteeke bij het Dijkcentrum en De Bergspil bij het Tolbergcentrum. De vierde plek is bij voetbalvereniging Cluzona in Wouw.
 • 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk in garagebox in de Kroeven
  UPDATE - In een garagebox in de wijk Kroeven in Roosendaal heeft de politie donderdagmiddag 25 februari rond half vier een grote partij met zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. In de ruimte lag volgens de politie meer dan 1000 kilo zwaar illegaal vuurwerk.
 • 500 verkeersbonnen op de Van Beethovenlaan
  Liefst 500 automobilisten kunnen de komende weken een bekeuring thuis verwachten omdat ze woensdag 24 februaru te hard hebben gereden op de Van Beethovenlaan in Roosendaal.
 • Bravis-verpleegkundigen realiseren innovaties
  De afgelopen acht maanden hebben dertien verpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis de Verpleegkundige Innovatie School (VIS), opgezet door het Brave Innovatieteam. Zij leerden meer over vernieuwingen in de zorg en hoe zij deze kennis kunnen overdragen op hun collega’s. Komende vrijdag ronden zij hun opleiding af met een presentatie van vier eigen ideeën waarmee de verpleegkundigen aan de slag zijn gegaan.

Meer 60 km/u wegen in buitengebied

Geschreven door Redactie op .

Op alle verbindingswegen in het buitengebied van en naar de dorpen waar geen vrijliggende fietspaden zijn, voert de gemeente Roosendaal een maximumsnelheid in van 60 km/uur. Met dit collegebesluit wordt het advies opgevolgd van de bewonersplatforms en leefbaarheidgroep van de Roosendaalse dorpen. Die hadden daar om gevraagd.

Het gaat om de Bergsebaan in Nispen, Bergsebaan in Heerle tussen de Herelsestraat en Wouw, Rietgoorsestraat, Westelaarsestraat. Herelsestraat en Heijbeeksestraat.
"Het invoeren van een maximumsnelheid van 60 km/uur levert een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Op dit moment geldt op deze wegen een maximum van 80 km/uur", aldus de gemeente.
,br> “In de regel mag er op verbindingswegen 80 km/uur worden gereden. Maar dan moet er wel een vrijliggend fietspad zijn. Dat is bij deze wegen niet het geval. Veel scholieren maken van deze wegen gebruik en dat kan onveilige situaties opleveren. Dat is voor ons een belangrijk argument om deze maatregel in te voeren,” zegt wethouder Steven Adriaansen.

De nieuwe maximumsnelheid kan pas worden ingevoerd nadat de wettelijke procedure is afgerond. Dit zal naar verwachting eind maart zijn. De gemeente zal dan nieuwe verkeersborden plaatsen.
“We hebben goed geluisterd naar de bewonersplatforms in de dorpen die zich zorgen maken over de veiligheid van fietsers op de rijbaan. Helaas is er geen geld om aanvullende snelheidsremmende maatregelen zoals drempels te plaatsen. Maar de ervaring leert wel dat een deel van de automobilisten op basis van borden hun rijsnelheid verminderen,” aldus Adriaansen.
Het effect van de nieuwe maximumsnelheid zal na een jaar worden geëvalueerd.