De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Meer 60 km/u wegen in buitengebied

Geschreven door Redactie op .

Op alle verbindingswegen in het buitengebied van en naar de dorpen waar geen vrijliggende fietspaden zijn, voert de gemeente Roosendaal een maximumsnelheid in van 60 km/uur. Met dit collegebesluit wordt het advies opgevolgd van de bewonersplatforms en leefbaarheidgroep van de Roosendaalse dorpen. Die hadden daar om gevraagd.

Het gaat om de Bergsebaan in Nispen, Bergsebaan in Heerle tussen de Herelsestraat en Wouw, Rietgoorsestraat, Westelaarsestraat. Herelsestraat en Heijbeeksestraat.
"Het invoeren van een maximumsnelheid van 60 km/uur levert een bijdrage aan de verkeersveiligheid. Op dit moment geldt op deze wegen een maximum van 80 km/uur", aldus de gemeente.
,br> “In de regel mag er op verbindingswegen 80 km/uur worden gereden. Maar dan moet er wel een vrijliggend fietspad zijn. Dat is bij deze wegen niet het geval. Veel scholieren maken van deze wegen gebruik en dat kan onveilige situaties opleveren. Dat is voor ons een belangrijk argument om deze maatregel in te voeren,” zegt wethouder Steven Adriaansen.

De nieuwe maximumsnelheid kan pas worden ingevoerd nadat de wettelijke procedure is afgerond. Dit zal naar verwachting eind maart zijn. De gemeente zal dan nieuwe verkeersborden plaatsen.
“We hebben goed geluisterd naar de bewonersplatforms in de dorpen die zich zorgen maken over de veiligheid van fietsers op de rijbaan. Helaas is er geen geld om aanvullende snelheidsremmende maatregelen zoals drempels te plaatsen. Maar de ervaring leert wel dat een deel van de automobilisten op basis van borden hun rijsnelheid verminderen,” aldus Adriaansen.
Het effect van de nieuwe maximumsnelheid zal na een jaar worden geëvalueerd.