De laatste berichten op onze nieuwe site:

ROI

20 september 2020

 • Informatiepagina’s over corona in Roosendaal
  Een overzicht van informatie-pagina's op internet over corona in Roosendaal.
 • ‘Roosendaal On Ice’ onderzoekt haalbaarheid Kadeplein
  Vanwege corona is er dit jaar geen schaatsbaan op de oude Markt, maar het bestuur van Roosendaal On Ice heeft alle moed nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of er elders in de stad een schaatsbaan kan worden opgebouwd die kan voldoen aan alle COVID-19 eisen.
 • Vuurwapen gevonden in tuinhuisje aan ‘Noordkant’
  Naar aanleiding van binnengekomen informatie hebben agenten vrijdagmiddag een tuinhuisje doorzocht 'aan de Noordkant van Roosendaal'. Door de politiemedewerkers werd een vuurwapen aangetroffen.
 • Roosendaler (25) met drugs in auto aangehouden op Takspui
  Na de controle van een personenauto op de Takspui in Roosendaal is in de nacht van vrijdag op zaterdag 19 september de 25-jarige Roosendaler die in de auto reed aangehouden door de politie. De man had geen rijbewijs en was in het bezit van soft- en harddrugs.
 • Nog een mooi zonnig weekeinde
  We kunnen dit weekeinde nog genieten van de zon, maar in de loop van de week komen depresies vanaf de oceaan ons weer bepalen. Vandaag (zaterdag)is het helder zonnig weer met een temperatuur van rond 21 of 22 graden, bij zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.
 • Roparun schenkt Bravis twee koppelbedden
  Het Bravis ziekenhuis heeft sinds kort 2 koppelbedden in zijn bezit. Deze koppelbedden, ook wel bijrijders genoemd, kunnen worden ingezet voor patiënten en hun naasten. De koppelbedden zijn geschonken door Stichting Roparun.
 • Jongerenraad: nieuwe naam, nieuw bestuur, nieuw logo
  De in september 2012 opgerichte jongerenraad van Roosendaal viert dit jaar zijn achtste verjaardag. Dat wordt gevierd met een nieuwe naam, een nieuw jasje qua huisstijl en logo en ook een nieuw bestuur. De oorspronkelijk naam 'Jong Roosendaal' is in de prullenbak beland.
 • Vrouwenvoetbal programma weekend 19/20 september
  Dit weekend gaat de competitie weer beginnen! Zaterdag treden de meidenteams aan, zondag de vrouwen. Vier thuiswedstrijden op de eerste zondag: Roosendaal VR2 (al om half tien) en in de dorpen blijven de vrouwenteams van Rimboe, Cluzona en FC Moerstraten thuis.
 • Roosendaal zaterdag tegen het eind van de dag (even?) clean
  Roosendaal ziet er zaterdag 19 september aan het eind van de dag uit om door een ringetje te halen. Althans, dat is de bedoeling van twee dagen schoonmaken in het kader van de Wordl Cleaning Day. Dit initiatief daagt iedereen uit om een dag lang ál het zwerfafval op te ruimen dat ze tegenkomen. Vast staat dat tenminste Zo'n tweeduizend scholieren en andere inwoners meedoen.
 • Ook dit jaar in Roosendaal weer ‘Beweegmaatjes’
  Na twee succesvolle edities gaat ook dit jaar in Roosendaal het project Beweegmaatjes weer van start. Het project is een samenwerking van Wonen Plus (onderdeel van WijZijn Roosendaal) en Partnership Roosendaal (Sportservice Noord-Brabant en Fontys Sporthogeschool).

Nieuwe 'hulp'-website voor Roosendaal in de steigers

Geschreven door Redactie op .

Er komt in februari een nieuwe 'hulp'-website voor Roosendaal voor met name onderwerpen als geld en gezondheid. GGD West-Brabant, bibliotheek VANnU, MEE West-Brabant en de gemeente Roosendaal bundelen daar hun krachten.

De website moet de inwoners van Roosendaal een goed overzicht geven van al het (hulpverlenings) aanbod op het gebied van geld en gezondheid.
In de gemeente Roosendaal zijn vele instanties en organisaties op het gebied van geld en gezondheid actief. Alleen weten veel inwoners de weg naar de juiste instantie niet te vinden en maken daardoor onvoldoende gebruik van de vele mogelijkheden die er zijn, stelt de gemeente.<

De nieuwe website zal in februari 2011 online gaan en staat vol informatie en tips over gratis en goedkope spullen, lagere vaste lasten, gezond leven enzovoorts. Voor mensen met een laag inkomen gelden er bijvoorbeeld allerlei tegemoetkomingen in de vorm van bijdrages en toeslagen.
Ook staan op de site de contactgegevens van ruim 400 instanties en organisaties waar inwoners terecht kunnen voor hulp en/of advies op het gebied van geld, leren, vrije tijd, werk, huis en zorg.

"Het initiatief van de nieuwe website komt nog voort uit de vorige collegeperiode. “Van 2006 tot 2010 hebben we hard gewerkt aan het programma 'Kansen voor Iedereen', waarin we via verschillende projecten de participatie en zelfredzaamheid van speciale doelgroepen hebben bevorderd. Eén van de projecten was de Roosendaalse tomtom, omdat duidelijk was dat het aanbod op het gebied van zorg en geld voor veel mensen onoverzichtelijk was. Via deze nieuwe website is er straks een plek in Roosendaal waar alle informatie en het aanbod op deze gebieden gebundeld is,” aldus wethouder Kees Jongmans.