Nieuwe 'hulp'-website voor Roosendaal in de steigers

Geschreven door Redactie op .

Er komt in februari een nieuwe 'hulp'-website voor Roosendaal voor met name onderwerpen als geld en gezondheid. GGD West-Brabant, bibliotheek VANnU, MEE West-Brabant en de gemeente Roosendaal bundelen daar hun krachten.

De website moet de inwoners van Roosendaal een goed overzicht geven van al het (hulpverlenings) aanbod op het gebied van geld en gezondheid.
In de gemeente Roosendaal zijn vele instanties en organisaties op het gebied van geld en gezondheid actief. Alleen weten veel inwoners de weg naar de juiste instantie niet te vinden en maken daardoor onvoldoende gebruik van de vele mogelijkheden die er zijn, stelt de gemeente.<

De nieuwe website zal in februari 2011 online gaan en staat vol informatie en tips over gratis en goedkope spullen, lagere vaste lasten, gezond leven enzovoorts. Voor mensen met een laag inkomen gelden er bijvoorbeeld allerlei tegemoetkomingen in de vorm van bijdrages en toeslagen.
Ook staan op de site de contactgegevens van ruim 400 instanties en organisaties waar inwoners terecht kunnen voor hulp en/of advies op het gebied van geld, leren, vrije tijd, werk, huis en zorg.

"Het initiatief van de nieuwe website komt nog voort uit de vorige collegeperiode. “Van 2006 tot 2010 hebben we hard gewerkt aan het programma 'Kansen voor Iedereen', waarin we via verschillende projecten de participatie en zelfredzaamheid van speciale doelgroepen hebben bevorderd. Eén van de projecten was de Roosendaalse tomtom, omdat duidelijk was dat het aanbod op het gebied van zorg en geld voor veel mensen onoverzichtelijk was. Via deze nieuwe website is er straks een plek in Roosendaal waar alle informatie en het aanbod op deze gebieden gebundeld is,” aldus wethouder Kees Jongmans.